Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Du er ikke alene

- En opvækst med alkoholproblemer

Bag om Du er ikke alene

Vi, der er vokset op med alkoholproblemet som en uigennemskuelig magtfaktor i vores barndomshjem, er blevet de såkaldte “voksne børn af alkoholikere”. Vores baggrund er aldrig helt magen til hinandens, men der er alligevel nogle tydelige fællestræk i de problemer, som vi senere i vores liv kommer til at opleve som invaliderende, psykiske kræfter i os. – Michael Falch, fra bogens forord. Du er ikke alene er skrevet til dig, som er vokset op med en mor eller far, der drak. Du blev hverken set, hørt eller fik den omsorg, der var nødvendig for at kunne vokse op som et helt menneske. Din barndoms bagage tynger, og bagved det ydre kæmper du med lavt selvværd og en mistro til andre mennesker og til dine egne følelser. Måske er du begyndt at spørge dig selv, om det virkelig skal være så hårdt at være dig. Bogen hjælper dig med at finde troen på dig selv, så du kan skabe et godt og trygt liv. Gennem øvelser, cases og fortællingen om, hvad en alkoholiseret barndom har betydet for dig og for dit liv i dag, vil du få ny indsigt, forståelse og vejledning til at bryde ud af mis­brugsmønstrene. Bogen hjælper dig med at udvikle dit selvværd, at sætte sunde grænser og at øge omsorgen og ansvarligheden over for dig selv. Du får også hjælp til, hvordan du håndterer din opvækstfamilie, og hvordan du kan føle dig tryg i dine nærmeste relationer. Med Du er ikke alene får du den håndsrækning og hjælp, du burde have fået for mange år siden, så du kan gøre dig fri af fortidens skygger og turde tro på fremtiden igen. Kristina Hermann er psykolog, tidligere leder af familiebehandlingen på et Minnesota­behandlingscenter og har i dag egen praksis, hvor hun hjælper pårørende til alkoholikere. Hun har nu skrevet en bog til de mange pårørende, som ikke har fået den hjælp, de har brug for, og som er på overarbejde i alle af livets forhold på grund af forældrenes misbrug. Bogen giver læseren en viden og forståelse for de sår, som efterlades hos børn og unge, der vokser op med forældre, som drikker. Sår, der følger dem op i deres voksenliv. Om forfatter Kristina Hermann er autoriseret psykolog, forfatter, underviser og foredragsholder. Hun har siden år 2000 behandlet mennesker med traumer og angst samt arbejdet med pårørende til alkoholikere, både som psykolog og leder af familiebehandlingen på et af landets største Minnesota-behandlingscentre. I dag har hun sin egen praksis i København, hvor hun behandler patienter via terapi, kurser og workshops. Kristina har desuden gennem en årrække undervist på Syddansk Universitet i Kolding samt på Pædagoguddannelsen i Århus. E-bogen er lavet i fixed format.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793679986
 • Udgivet:
 • 10. Maj 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Du er ikke alene

Vi, der er vokset op med alkoholproblemet som en uigennemskuelig magtfaktor i vores barndomshjem, er blevet de såkaldte “voksne børn af alkoholikere”. Vores baggrund er aldrig helt magen til hinandens, men der er alligevel nogle tydelige fællestræk i de problemer, som vi senere i vores liv kommer til at opleve som invaliderende, psykiske kræfter i os.
– Michael Falch, fra bogens forord.

Du er ikke alene er skrevet til dig, som er vokset op med en mor eller far, der drak. Du blev hverken set, hørt eller fik den omsorg, der var nødvendig for at kunne vokse op som et helt menneske. Din barndoms bagage tynger, og bagved det ydre kæmper du med lavt selvværd og en mistro til andre mennesker og til dine egne følelser. Måske er du begyndt at spørge dig selv, om det virkelig skal være så hårdt at være dig.

Bogen hjælper dig med at finde troen på dig selv, så du kan skabe et godt og trygt liv. Gennem øvelser, cases og fortællingen om, hvad en alkoholiseret barndom har betydet for dig og for dit liv i dag, vil du få ny indsigt, forståelse og vejledning til at bryde ud af mis­brugsmønstrene. Bogen hjælper dig med at udvikle dit selvværd, at sætte sunde grænser og at øge omsorgen og ansvarligheden over for dig selv. Du får også hjælp til, hvordan du håndterer din opvækstfamilie, og hvordan du kan føle dig tryg i dine nærmeste relationer.

Med Du er ikke alene får du den håndsrækning og hjælp, du burde have fået for mange år siden, så du kan gøre dig fri af fortidens skygger og turde tro på fremtiden igen.

Kristina Hermann er psykolog, tidligere leder af familiebehandlingen på et Minnesota­behandlingscenter og har i dag egen praksis, hvor hun hjælper pårørende til alkoholikere.

Hun har nu skrevet en bog til de mange pårørende, som ikke har fået den hjælp, de har brug for, og som er på overarbejde i alle af livets forhold på grund af forældrenes misbrug. Bogen giver læseren en viden og forståelse for de sår, som efterlades hos børn og unge, der vokser op med forældre, som drikker. Sår, der følger dem op i deres voksenliv.

Om forfatter
Kristina Hermann er autoriseret psykolog, forfatter, underviser og foredragsholder. Hun har siden år 2000 behandlet mennesker med traumer og angst samt arbejdet med pårørende til alkoholikere, både som psykolog og leder af familiebehandlingen på et af landets største Minnesota-behandlingscentre. I dag har hun sin egen praksis i København, hvor hun behandler patienter via terapi, kurser og workshops. Kristina har desuden gennem en årrække undervist på Syddansk Universitet i Kolding samt på Pædagoguddannelsen i Århus.

E-bogen er lavet i fixed format.

Brugerbedømmelser af Du er ikke alene

 • André w. 2. Juli 2021

  Er man barn af en alkoholiker er det en bog der rammer plet

 • Frederikke G. 25. November 2020

  Bogen er meget behjælpelig, hvis man er opvokset i et alkoholmisbrug som jeg, da der er meget dårligt, der kan følge med ind i voksenlivet. Den giver et godt overblik, god viden sammenkoblet til øvelser og citater. Øvelserne er GULD værd.

  Det er en selvhjælpsbog, som hjalp mig gennem en enormt svær og kaotisk tid. Bogen er opdelt i 4 dele, hvor 1 del omhandler alkoholisme som begreb og god viden, fx misbrugsmønstre. Del 2 omhandler at få klarlagt sin historie - hvor kommer man fra og hvordan har det påvirket en. Del 3 og 4 omhandler at få mere selvtillid, og vide man er noget værd, og hvordan man kommer gennem en opvækst med meget svigt

  Kan virkelig anbefales til alle; både dem der er opvokset i et alkoholmisbrug, hvis du er alkoholiker, hvis du har haft det tæt inde på livet eller bare generelt vil have mere viden om emnet


Find lignende bøger
Bogen Du er ikke alene findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.