Bag om Dyremennesker
Billedkunst, myter, folkeeventyr, religiøse riter, legender og litteratur viser, hvordan mennesket gennem tiden har haft et tæt forhold til dyrene. Tænk bare på Eva og slangen, Odin og hans ravne og heksene og deres katte. Dyrene har kulturhistorisk set repræsenteret noget nærmest magisk, og de har været en genvej til kontakten med en større virkelighed.
Nina Bolt fortæller i "Dyremennesker" om menneskets slægtsskab og samarbejde med dyrene, men hun kommer også omkring vore dages fremmedgørelse overfor dyreriget. En fremmedgørelse, der i høj grad har udspring i kristendommen og den dualistiske tankegang.
Nina Bolt er uddannet som cand. mag. i dansk og teatervidenskab. Var derefter ansat en årrække på forskellige forlag som fagbogsredaktør. Fra 1993 til nu har hun arbejdet som forfatter og oversætter både af fiktion og nonfiktion.
"Nina Bolt var blevet brændt på bålet – og hendes bog brugt som brænde, hvis det var i middelalderen, hun havde udgivet sine tanker om menneskets forhold til slanger, ulve og andre farlige dyr. Men også i dag vil der nok opstå dybe rynker i panden hos meget bibeltro læsere. Hendes bog er ret kættersk – og meget spændende." – Jyllands-Posten
Vis mere