Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Elverhøj

Bag om Elverhøj

"Elverhøj" er uden sammenligning Johan Ludvig Heibergs bedst kendte skuespil. Det blev skrevet og opført første gang i 1828 på det Kongelige Teater i anledning af prins Frederiks bryllup. Heiberg tog udgangspunkt i romantikkens interesse i folkepoesi og gamle sagn og byggede stykkets handling op omkring klinte- og elverkongen på Stevns og en historie om forbyttede børn. Med sin blanding af skuespil, musik, sang og ballet er "Elverhøj" den danske nationalscenes største succes, og det er blevet opført mere end 1000 gange. Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711726419
  • Udgivet:
  • 7. Oktober 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Elverhøj

"Elverhøj" er uden sammenligning Johan Ludvig Heibergs bedst kendte skuespil. Det blev skrevet og opført første gang i 1828 på det Kongelige Teater i anledning af prins Frederiks bryllup. Heiberg tog udgangspunkt i romantikkens interesse i folkepoesi og gamle sagn og byggede stykkets handling op omkring klinte- og elverkongen på Stevns og en historie om forbyttede børn.
Med sin blanding af skuespil, musik, sang og ballet er "Elverhøj" den danske nationalscenes største succes, og det er blevet opført mere end 1000 gange.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.
Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Brugerbedømmelser af ElverhøjFind lignende bøger
Bogen Elverhøj findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.