Bag om En københavnsk familie
Året er 1972 og slaget om, hvorvidt Danmark skal være med EF eller ej, skal stå. Midt i det hele befinder en københavnsk arbejderfamilie sig. Faren er en overbevist socialdemokrat og tillidsmand, de tre voksne børn er en del rødere end det. Moren vil bare gerne have lov til at fejre sin 50 års fødselsdag - også med de (små)borgerlige dele af familie. De politiske spændinger er til at tage og føle på, og der skal ikke meget til før det slår gnister...
"En københavnsk familie" er en socialrealistisk arbejderroman, der fanger tidsånden fra begyndelsen af 1970'erne.
Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for København og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved Handelshøjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rædslerne ved det nazistiske regime og krigen på nærmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prægede i høj forfatterskabet, og hun er således også mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et værk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkår og historie. Ditte Cederstrand var stærkt influeret af forfattere såsom Martin Andersen Nexø, Hans Kirk og Hans Scherfig.
Ditte Cederstrand opnåede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og øvrige hædersbevisninger for sit forfatterskab.
Vis mere