dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

En opgående sol: skuespil i 4 handlinger

Bag om En opgående sol. Skuespil i 4 handlinger

I "En opadgående sol" af Magdalene Thoresen skildres livet i en storby omkring 1880 gennem fire dramatiske billeder. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Magdalene Thoresen (1819-1903) var en dansk/norsk forfatterinde. Hun blev født i Fredericia, men flyttede i 1842 til Norge, hvor hun blev gift med provst og stortingsmand Hans Conrad Thoresen. De flyttede sammen til Bergen, hvor Magdalene Thoresen hurtigt begyndte at færdes i de kunstneriske kredse, og hvor hun knyttede bånd til litterære personligheder som Henrik Ibsen, der var gift med hendes ældste steddatter, og Bjørnstjerne Bjørnson. Især Bjørnson blev en stor inspirationskilde, og det var ham, der for alvor hjalp hende i gang som forfatter. Magdalene Thoresen havde en stærk personlighed, og det siges, at hun har været inspirationskilde til flere kvindelige karakterer i den norske litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711580578
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2017
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af En opgående sol. Skuespil i 4 handlinger

I "En opadgående sol" af Magdalene Thoresen skildres livet i en storby omkring 1880 gennem fire dramatiske billeder.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Magdalene Thoresen (1819-1903) var en dansk/norsk forfatterinde. Hun blev født i Fredericia, men flyttede i 1842 til Norge, hvor hun blev gift med provst og stortingsmand Hans Conrad Thoresen. De flyttede sammen til Bergen, hvor Magdalene Thoresen hurtigt begyndte at færdes i de kunstneriske kredse, og hvor hun knyttede bånd til litterære personligheder som Henrik Ibsen, der var gift med hendes ældste steddatter, og Bjørnstjerne Bjørnson. Især Bjørnson blev en stor inspirationskilde, og det var ham, der for alvor hjalp hende i gang som forfatter. Magdalene Thoresen havde en stærk personlighed, og det siges, at hun har været inspirationskilde til flere kvindelige karakterer i den norske litteratur.

Brugerbedømmelser af En opgående sol. Skuespil i 4 handlingerFind lignende bøger
Bogen En opgående sol. Skuespil i 4 handlinger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.