Udvidet returret til d. 31. januar 2025

En weekendrejse i paradokser

Bag om En weekendrejse i paradokser

To familier fra henholdsvis Filippinerne og Danmark mødes tilfældigt på en bjergrestaurant, hvor de grundet dårligt vejr må tilbringe en forlænget weekend sammen. De bruger tiden til at lære hinanden at kende og ikke mindst til at lære om hinandens hverdage og livet i deres lande på godt og ondt. I de dage, de er sammen, finder de ud af, at til trods for at man siger, verden er lille, så er det vidt forskellige muligheder, man har, alt efter hvor man bor, og hvordan man tænker og udnytter de muligheder, livet giver. Hvilke drømme kan man tillade sig at have? Hvilke krav har man til sit land, og hvilke krav har man til sig selv? Hvad gør en lykkelig, og hvordan opnår man det? Hvad gør en frustreret, og hvordan takler man det? Alle spørgsmål og emner bliver endevendt, og det kommer hurtigt og tydeligt frem, at verden er meget større, end man siger i det daglige, og forskellighederne er tydelige, næsten uanset hvilke emner de tager op. Familien Jensen og familien Cruz ender med at blive rigtig gode venner og enige om, at definitionen på lykke, frustration, familie, sammenhold, vigtigt i hverdagen, selvfølgeligheder for det enkelte menneske, krav til og fra staten og sig selv, livskvalitet samt tryghed er vidt forskellige, alt efter om man bor i Filippinerne eller i Danmark. Men hvem kan lære mest af de andre – dem i Danmark eller dem i Filippinerne? En roman med glimt i øjet, plads til smil og til eftertanke. Uddrag af bogen ”Hvad gør I så, når I skal samle kræfter, så I er klar til en ny hård periode med hverdagen?” spurgte Christina. ”Vi tager en eftermiddag i naturen eller til stranden. Men I skal også huske på, at vi ikke har alle de hverdagsting, vi skal tage os af, som I har. Vores dagligdag går med at skaffe til dagen og vejen. Og kan vi det, så er resten rene frynsegoder,” sagde Joshua. Michael, Joshua og Christina fik øje på Angelica, som sad med tårer i øjnene, imens hun igen kikkede ned til køkkenet. Ingen af dem sagde noget, for de vidste godt, hvad der gik igennem hovedet på hende. Hun sad lige nu og så det, som måtte være toppen af lykke for hende. Om forfatteren René Valdemar Jespersgaard (f. 1963) har rejst en del – bl.a. til Filippinerne, som han har besøgt flere gange. Han har altid boet privat – også blandt de fattigste. Det har givet ham inspiration til at skrive denne roman, hvor hverdagen, mennesket, tankegangen og drømmene hos en middelklassefamilie i Filippinerne og Danmark analyseres, sammenlignes og ”udstilles” på alle måder.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776081751
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 182
  • Udgivet:
  • 22. maj 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 150x220x15 mm.
  • Vægt:
  • 333 g.
  • BLACK NOVEMBER
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 25. november 2024

Beskrivelse af En weekendrejse i paradokser

To familier fra henholdsvis Filippinerne og Danmark mødes tilfældigt på en bjergrestaurant, hvor de grundet dårligt vejr må tilbringe en forlænget weekend sammen. De bruger tiden til at lære hinanden at kende og ikke mindst til at lære om hinandens hverdage og livet i deres lande på godt og ondt. I de dage, de er sammen, finder de ud af, at til trods for at man siger, verden er lille, så er det vidt forskellige muligheder, man har, alt efter hvor man bor, og hvordan man tænker og udnytter de muligheder, livet giver. Hvilke drømme kan man tillade sig at have? Hvilke krav har man til sit land, og hvilke krav har man til sig selv? Hvad gør en lykkelig, og hvordan opnår man det? Hvad gør en frustreret, og hvordan takler man det? Alle spørgsmål og emner bliver endevendt, og det kommer hurtigt og tydeligt frem, at verden er meget større, end man siger i det daglige, og forskellighederne er tydelige, næsten uanset hvilke emner de tager op. Familien Jensen og familien Cruz ender med at blive rigtig gode venner og enige om, at definitionen på lykke, frustration, familie, sammenhold, vigtigt i hverdagen, selvfølgeligheder for det enkelte menneske, krav til og fra staten og sig selv, livskvalitet samt tryghed er vidt forskellige, alt efter om man bor i Filippinerne eller i Danmark. Men hvem kan lære mest af de andre – dem i Danmark eller dem i Filippinerne? En roman med glimt i øjet, plads til smil og til eftertanke.
Uddrag af bogen
”Hvad gør I så, når I skal samle kræfter, så I er klar til en ny hård periode med hverdagen?” spurgte Christina. ”Vi tager en eftermiddag i naturen eller til stranden. Men I skal også huske på, at vi ikke har alle de hverdagsting, vi skal tage os af, som I har. Vores dagligdag går med at skaffe til dagen og vejen. Og kan vi det, så er resten rene frynsegoder,” sagde Joshua. Michael, Joshua og Christina fik øje på Angelica, som sad med tårer i øjnene, imens hun igen kikkede ned til køkkenet. Ingen af dem sagde noget, for de vidste godt, hvad der gik igennem hovedet på hende. Hun sad lige nu og så det, som måtte være toppen af lykke for hende.
Om forfatteren
René Valdemar Jespersgaard (f. 1963) har rejst en del – bl.a. til Filippinerne, som han har besøgt flere gange. Han har altid boet privat – også blandt de fattigste. Det har givet ham inspiration til at skrive denne roman, hvor hverdagen, mennesket, tankegangen og drømmene hos en middelklassefamilie i Filippinerne og Danmark analyseres, sammenlignes og ”udstilles” på alle måder.

Brugerbedømmelser af En weekendrejse i paradokser



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.