Bag om Esra
Den stumme, 11-årige Esra er kommet til Danmark som flygtning. Han arbejder som skopudser i Nordforstaden og bor sammen med de andre flygtningebørn og unge i Zone 2 i den gamle forfaldne bymidte. Alle bærer på forfærdelige historier fra krigene i deres lande. De voksne flygtninge er smidt ud af landet, og nu ønsker flere politikere, at de sidste flygtninge over 18 år sendes tilbage til deres hjemlande. Men dér raser borgerkrigene stadig. Pasco, der har været som en far for Esra, lægger i desperation en livsfarlig plan. Esra og gruppen i den nedlagte fabrik inddrages. Der er nerver på, og meget kan gå galt. Helliger målet midlet? Det handler om retfærdighed – eller gør det?
Anmeldelser:
”Hvilke midler kan man i retfærdighedens hellige navn tillade sig at bruge i den pressede situation? Det bliver det gode spørgsmål i denne spændende og enkelt fortalte historie om de helt store etiske og politiske problematikker. Romanen slutter dejligt åbent og lægger op til videre diskussioner, der klart må kunne bringe eleverne i folkeskolens ældste klasser og deres lærere helt frem på stolekanten.” (Bent Rasmussen, Skolebiblioteket)
”Man kan ikke gradbøje kidnapning. Kan man gradbøje desperation? I Iben Melbyes fremtidsverden er parterne i hvert fald så langt fra hinanden, at de må tvinges til at tale og lytte sammen. Det er en hård konstatering. Men det er også stort at gøre samtale og forsoning til bogens egentlige tema. 'Esra' er alvorlig og indtrængende, måske lidt urealistisk, men desperationen er ægte nok.” (Steffen Larsen, Politiken)
”Kendetegnende for Melbyes romaner er også hendes grundige research, hvor hun undertiden bor i de miljøer, hun vil skildre. Dog således, at Melbye først og fremmest er interesseret i personskildringen, og hendes bøger giver derfor ofte et meget intimt indblik i et andet menneskes psyke.” (Damian Arguimbau, Weekendavisen)
”Vægtig og velskrevet ungdomsbog ... En enkelt fortalt og spændende historie, der kan læses fra ca. 11 år.” (Tove Delica, lektørudtalelse)
Vis mere