Bag om Et bedre liv med diabetes
Ifølge Sundhedsstyrelsens seneste opgørelse lever ca. 256.000 danskere med diabetes - det er næsten 5 % af befolkningen. Tidligere diagnosticering og bedre behandling af diabetikere gør, at det er blevet lettere at leve med sygdommen end tidligere. Men hvilke psykologiske følger har det at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom, som unægtelig vil ændre livet fremover?
De psykologiske aspekter ved at have diabetes bliver ofte overset og undervurderet i sundhedsvæsenet. Samtidig forventes mennesker med kronisk sygdom som diabetes at kunne tage mere ansvar for egen sundhed og helbred i fremtiden. Det kan under de rette forudsætninger give mere livsværdi og følelsen af at være ligesom andre, der ikke har diabetes. Skal det lykkes, er det imidlertid afgørende, at sundhedsvæsenet også tænker de psykologiske faktorer ind i diabetesbehandlingen.
Et bedre liv med diabetes handler om de psykologiske udfordringer, der ofte knytter sig til livet med diabetes - herunder stress, bekymring, motivationsproblemer og dårlig samvittighed. Bogen henvender sig til dig med type 1- eller 2-diabetes, og er fuld af konkrete forslag og enkle redskaber til at arbejde med tanker, følelser og adfærd. Målet er at få en god og meningsfuld hverdag og at optimere din egenomsorg ved at styrke din personlige motivation.
I bogens første del kan du læse om, hvordan du kommunikerer godt med behandlingssystemet, strukturerer egenomsorgen i hverdagen, ændrer vaner, sætter dig mål og bevarer motivationen. I anden del er der fokus på, hvad der skal til for at få en velfungerende dagligdag med en kronisk sygdom og på, hvad det vil sige at leve et godt liv - også med diabetes.
Bogen kan også med fordel læses af pårørende til diabetikere og af professionelle, der arbejder med diabetes.
"Jeg vil anbefale alle, som har diabetes tæt inde på livet, at læse denne bog."
- Henrik Nedergaard, adm. direktør, Diabetesforeningen
Vis mere