Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fata Morgana

Bag om Fata Morgana

Den hævngerrige fe Fata Morgana, illusionernes dronning, lever i skyerne, hvorfra hun gør livet svært for fiskere og søfarere. Hun er ude efter arvingen til Lombardiets trone, Clotaldo, der uvidende om sin herkomst vokser op som fattig fiskersøn på Sicilien. Heibergs skuespil "Fata Morgana" blev opført første gang på Det Kongelige Teater i januar 1838 i anledning af kong Frederik VI‘s fødselsdag. Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711726396
  • Udgivet:
  • 6. April 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Fata Morgana

Den hævngerrige fe Fata Morgana, illusionernes dronning, lever i skyerne, hvorfra hun gør livet svært for fiskere og søfarere. Hun er ude efter arvingen til Lombardiets trone, Clotaldo, der uvidende om sin herkomst vokser op som fattig fiskersøn på Sicilien.

Heibergs skuespil "Fata Morgana" blev opført første gang på Det Kongelige Teater i januar 1838 i anledning af kong Frederik VI‘s fødselsdag.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.

Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Brugerbedømmelser af Fata MorganaFind lignende bøger
Bogen Fata Morgana findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.