Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Flugten til Amerika

Bag om Flugten til Amerika

"Dengang da jeg var en lille en, og havde begyndt min skole, og havde fået støvler på begge ben, og kastet min bluse-kjole. Da var jeg ikke så from som nu, da havde jeg ben i panden, mit blod var hedt, og ilter min hu, jeg forstod mig kun lidt på forstanden. En middagstid mellem tolv og et, engang var jeg rigtig i vinden, med næven knyttet og hjertet hedt jeg stod med tårer på kinden." Peter har fået dumpekarakter i skolen, skældud af sin mor, og bagerens Rikke, som han ellers var så forelsket i, har kastet sin kærlighed på en anden. Han har simpelthen fået nok, og derfor beslutter han sig for at stikke af fra det hele med sin lillebror til Amerika, hvor man – så vidt han har hørt – får en herregård og en stor pose penge udleveret, så snart man når frem. "Flugten til Amerika" har en spændende handling og er skrevet i let forståeligt sprog. Den er et godt sted at starte, hvis man vil introducere sine børn for ældre dansk poesi. Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726028898
  • Udgivet:
  • 24. August 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Flugten til Amerika

"Dengang da jeg var en lille en,

og havde begyndt min skole,

og havde fået støvler på begge ben,

og kastet min bluse-kjole.

Da var jeg ikke så from som nu,

da havde jeg ben i panden,

mit blod var hedt, og ilter min hu,

jeg forstod mig kun lidt på forstanden.

En middagstid mellem tolv og et,

engang var jeg rigtig i vinden,

med næven knyttet og hjertet hedt

jeg stod med tårer på kinden."

Peter har fået dumpekarakter i skolen, skældud af sin mor, og bagerens Rikke, som han ellers var så forelsket i, har kastet sin kærlighed på en anden. Han har simpelthen fået nok, og derfor beslutter han sig for at stikke af fra det hele med sin lillebror til Amerika, hvor man – så vidt han har hørt – får en herregård og en stor pose penge udleveret, så snart man når frem.

"Flugten til Amerika" har en spændende handling og er skrevet i let forståeligt sprog. Den er et godt sted at starte, hvis man vil introducere sine børn for ældre dansk poesi.

Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter.

Brugerbedømmelser af Flugten til AmerikaFind lignende bøger
Bogen Flugten til Amerika findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.