Bag om For det bedste
Hvornår holder fjenden op med at være fjenden, efter at man har lagt Europa i ruiner og bedrevet det værste folkemord i verdenshistorien?
Det er sommeren 1945, og det unge ægtepar Hans og Edith forlader Aarhus for at tage til Oksbøl, hvor Danmarks største flygtningelejr er under etablering til mange af de 250.000 tyskere, der er strømmet ind i landet i krigens sidste tid. Edith er blevet tilbudt en ansvarsfuld stilling, mens Hans følger med som det tynde øl (som arbejdsmand), hvilket er bedre end at gå arbejdsløs i Aarhus, men Hans gruer for udsigten til at skulle gå op og ned ad fjenden. Edith derimod ser det som et medmenneskeligt kald og en personlig udfordring, efter at hun i al stilfærdighed har arbejdet i Jydsk Telefon.
Men hverken Edith eller Hans er forberedt på, hvad der venter dem i Oksbøllejren: armoden, kummerligheden, horderne, tyskerhadet uden- og indenfor hegnet. De bliver begge to sat på prøve både i mødet med flygtningene og i deres forhold til hinanden, i takt med at tingene spidser til, og de hver især må sande, hvad de indeholder som mennesker.
FOR DET BEDSTE er en skæbnefortælling om at klare skærene i svære tider og om, hvem vi er, når vi står overfor de store valg i livet. Det er en fortælling om køn og klasse og om at vriste sig fri af gamle strukturer og tage de første skridt hen mod en frigørelse, som vi står på skuldrene af i dag.
Vis mere