Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå. • Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme. • Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen. • Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask. • Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.
Professor Bente Klarlund Pedersen går videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre. YNGRE MED ÅRENE er til alle, der interesserer sig for at leve sundt og ønsker et langt liv med mindre sygdom.Bogen kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du får flere år i live, når du er del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler derudover om pauser, sex, ærefrygt, vin og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende. Ungdommens kilde er fundet. Den består af forskningsbaserede livsstilsråd.
Er punktslankning muligt? Bliver man tyk af at spise hurtigt? Er mænds muskler stærkere end kvinders? Og virker strækøvelser overhovedet? Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på i bogen ’100 myter om motion og vægttab’. I bogen vil Bente Klarlund Pedersen sammen med Morten Zacho aflive eller bekræfte alle de myter om motion og vægttab, som vi alle sammen går og tror på - eller afviser - i hverdagen. Bogen er skrevet i et let og humoristisk sprog, og udkommer nu som en efterfølger til FADL’s Forlags første, og yderst populære, mytebog om sundhed og sygdom. Om forfatterne: Bente Klarlund Pedersen er førende sundhedsforsker i Danmark og professor ved KU. Hun har sin egen sundhedsvidenskabelige brevkasse i Politiken, og skrevet flere populærvidenskabelige bøger. Morten Zacho er idrætsfysiolog og projektleder på Center for Aktiv Sundhed (CFAS) på Rigshospitalet.
Bogen kombinerer viden om træningsfysiologi og generelle træningsprincipper med evidens om fysioterapeutiske principper i forhold til forebyggelse, behandling og rehabilitering af forskellige patientgrupper. Læseren får en introduktion til fysiologi og biomekanik med direkte relation til træning, og en introduktion til en række almene og specifikke forhold i forbindelse med anvendelse af træning til personer med kroniske sygdomme. Her i 2. udgave er bogen udvidet med tre nye kapitler; et om pædagogik i træningen, Tilpasset bevægelse og idræt samt et kapitel om Opvarmning. Bogens primære målgruppe er fysioterapeuter, men den kan anvendes af alle faggrupper, der benytter træning i forbindelse med forebyggelse, behandling eller rehabilitering.
Bogen til alle gravide; som gerne vil holde sig i gang under graviditeten; men som ikke helt ved; hvor meget eller hviken form for motion der er bedst. Det er en udbredt myte; at man bør holde sig i ro; når man er gravid. Denne myte gendrives godt og grundigt i GRAVIDITET OG MOTION; som forklarer; hvordan graviditet og motion påvirker kroppen og fostret. Forskning viser; at gravide; der er i god fysisk form; kommer nemmere igennem fødslen; de får foretaget færre kejsersnit; færre klipninger og færre rygmarvsbedøvelsernbsp; – og varigheden af deres fødsler er kortere - sammenlignet med gravide; der ikke er aktive. Men hvilke former for motion er bedst; og kan man begynde at dyrke motion under graviditeten; hvis man ikke har været aktiv før? Er der øvelser eller sportsgrene; man bør holde sig fra? Kan man f.eks. lave mavebøjninger som gravid? Alle disse og mange flere spørgsmål giver bogen svar på. Der er gode råd om; hvordan man træner i graviditetens forskellige faser; og hvilke motionsformer der er mest hensigtsmæssige; ligesom der er forslag til simple øvelser; som er gode for mor og barn efter fødslen. Forfatteren ønsker med denne bog at motivere den gravide til at være fysisk aktiv og få udspredt budskabet om; at motion under graviditeten er sundt. Denne nye udgave af bogen er gennemgående revideret og opdateret i overensstemmelse med de seneste videnskabelige undersøgelser. Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet. Hun er leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme samt medlem af Forebyggelseskommissionen.
Immunforsvaret er et magisk og magtfuldt system, og mindst hvert andet dødsfald i Danmark hænger sammen med ubalance i immunsystemet.Søvn, motion, kost, røg, alkohol, vaccinationer, stress, bekymringer og livsindstilling påvirker immunsystemet. Du kan derfor selv gøre en masse for at skabe sund balance.Professor Bente Klarlund Pedersen gør op med alt, der lover at booste sundheden med et trylleslag, og forklarer – overraskende, personligt og helt ned på celleniveau – hvordan din livsstil påvirker din sundhed. Alle råd er forskningsbaserede.
Diabetes - sygdom, behandling og organisation henvender sig til alle inden for sundhedsvæsnet - specielt læger, sygeplejersker og terapeuter - der har brug for en overskuelig og opdateret viden inden for diabetologi. Bogen er skrevet med vægt på de specielle forhold, der kan gøre sig gældende i dansk diabetologi og med fokus på de specielle tværfaglige og tværsektionelle samarbejdsrelationer, som er vigtige i moderne diabetologi. Dansk diabetologi har traditioner på det kliniske og især det forskningsmæssige område, og planlægningen af behandlingen af diabetespatienter indtager en fremtrædende plads i det danske sundhedsvæsen. Denne bog har derfor fokus på de seneste forskningsresultater og resultater fra store kontrollerede kliniske undersøgelser.
Er sundheden blevet nutidens religion? I Krop og ånd – og meningen med livet udveksler lægen Bente Klarlund Pedersen og præsten Mikkel Wold meninger og holdninger om emner som sport og dens eksistentielle og religiøse undertoner, en ubarmhjertig sundhedsfokusering, stress, lykken og længslen efter sammenhæng og mening, frihed, spiritualitet og ånd og om forholdet mellem tro og viden.
Afliv myterne og få sandhedenSandheden om sundhed er en guide til et sundere liv skrevet af Danmarks førende forsker. Bogen handler om KRAM-faktoren. Har du den, så er du i biologisk forstand 14 år yngre.KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Konceptet går ud på at få nogle ganske enkle rutiner i hverdagen. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten, kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, så skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om. Men en væsentlig vej til at få succes med et sundt liv er viden.Denne bog bygger på viden og dokumentation tilsat sund fornuft og gode råd. Bogens kerne er de fire hovedkapitler om Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Der er særligt fokus på betydningen af kost og motion og alle myterne bliver aflivet – for hvorfor bruge en masse penge og tid på det, der ikke virker.Fyldt med sjove anekdoter, gode eksempler og enkle tip til, hvordan du bl.a. kan blive mere aktiv i hverdagen, giver bogen dig viden om, hvad der reelt er sundt og usundt.
GLAD, SUND OG RASK HELE LIVETHar du lyst til at blive klogere på din krop og sundhed? Kunne du tænke dig at vide, om store mængder protein slanker eller ej, hvorfor hundeejere lever længere, og hvorfor vi bliver klogere af at gå en tur?Alt om sundhed - Tanker om det gode liv bygger på 70 af Bente Klarlund Pedersens bedste klummer fra Politikens tillæg Lørdagsliv. De er samlet under overskrifter som mad, bevægelse og hjerne. Der er også essays om myter,eksperttyranni og børn. Sæt dig godt til rette og bliv klogere på, hvordan du holder dig sund hele livet, samtidig med at du nyder livet.Om forfatteren:Bente Klarlund Pedersen, 57 år, læge med speciale i infektionsmedicin og intern medicin. Hun er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme, der forsker i, hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden. Hun var formand for Det Nationale Råd for Folkesundhed i 2007 og medlem af Forebyggelseskommissionen til 2009. Forfatter til cirka 500 videnskabelige artikler samt en række bøger, bl.a. ’Recept på motion’, ’Børn og motion’, ’Graviditet og motion’, ’Skridttællerbogen’, ’Sandheden om sundhed’, ’Hvad nu hvis jeg hader sport’ og medforfatter til ’Elsk at løbe’. Bente Klarlund Pedersen optræder som gæsteforelæser verden over. Hun har fire børn og bor i København.
Inaktivitet & immobilitet er en udvidet og opdateret 3. udgave, der beskriver de generelle fysiologiske og psykologiske konsekvenser af at være fysisk inaktiv og immobil. Der er i 3. udgave sket en opdatering og i nogle tilfælde en mere gennemgribende revision af de eksisterende kapitler, så hele bogen nu fremstår i en mere aktuel udgave. Der er stadig fokus på de vigtigste områder, hvor aktivitet og mobilitet har betydning for forebyggelse, sygdomsforløb og rehabilitering i både primær og sekundær sektor. Samtidig er der blevet tilføjet to helt nye kapitler, der handler om omgivelsernes betydning for aktivitet og mobilitet samt om det stigende problem med overvægt blandt børn og unge.Den primære målgruppe er sygeplejestuderende. Men der er tilstræbt en tværfaglig vinkling, som også gør bogen meget relevant for især ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende. Studerende inden for andre sundhedsprofessionelle uddannelser kan også have god gavn af bogen. Det samme gælder færdiguddannet sundhedsprofessionelt personale, som bl.a. kan bruge bogen som opslagsværk.Inaktivitet & immobilitet angiver anbefalede forebyggende tiltag inden for udvalgte områder såsom lungekomplikationer, obstipation, urininkontinens, tromboser, tryksår og knogletab. Der er ligeledes et kapitel om motivation, og der stilles skarpt på betydningen af ernæring generelt samt træning til henholdsvis kirurgiske og ældre medicinske patienter.
Læge og professor Bente Klarlund Pedersen og Kandis-forsanger Johnny Hansen er på en fælles mission: de vil løfte alle danskeres sundhed.Klarlund og Kandis på tur – forever rummer helt konkrete råd om KRAM & 4xS – altså kost, røg, alkohol, motion, søvn, stress, samvær og stoffer. Alt er baseret på forskning, og det hele er uden løftede pegefingre.”Du vinder i snit 24 år ekstra i livet, hvis du som 40-årig lever efter KRAM & 4xS. Begynder du som 60-årig, får du 18 ekstra år,” forklarer Bente Klarlund Pedersen blandt andet i bogen, hvor også Johnny synger sin nye optimistiske sang om sundhed: ”Velkommen til Kandiskuren – vil du med på turen?”
En række skribenter kortlægger sider af vandringens verden og historie: Bjergvandringen, storbyvandringen, gåturen, at gå på valsen eller at være på farten med sin rygsæk. Desuden belyses vandringen som inspiration for tanken og kunsten, som livsstil og motion. ”En godbid, hvis man vil have teorien i orden, før man trækker sokken op til knæene, snører skoen og overgiver sig til naturen, det rislende vand og rørsangernes pippen.”Oliver Stilling, InformationGÅ – En hyldest til vandringen er redigeret af Karsten Wind Meyhoff.Med bidrag af Stig Olesen, Bente Klarlund Pedersen, Jens Meulengracht-Madsen, Nanna Simonsen, Rune Engelbreth Larsen, Henry D. Thoreau, Per Lindsø Larsen, Martin Gylling, Dan Turèll, Jens Peter Munk, Martin Zerlang og Thomas Boberg.Tidligere udgivet under titlen Fodnoter. Denne udgave er revideret og tilføjet nye bidrag.
Kan det virkelig passe, at en elefant aldrig glemmer? At et gab smitter, og at man ikke må genopvarme persille? Der er mange myter derude mellem himmel og jord, og de spreder sig hurtigt. I denne bog sorteres vrøvl fra virkelighed om alt fra glutenintolerans til kærlighed ved første blik. Kort sagt: Denne bog dækker alle de emner, I kommer til at snakke om til næste familiefest, julefrokost eller folkeskole-reunion, og hvor du nu får chancen for at brillere.
Sundheden er til debat. I Danmark og det øvrige Norden forskes der inden for flere felter i at afdække de fysiske og mentale sundheds- og risikofaktorer. Denne nye antologi præsenterer i det lys forskellige professionelle perspektiver på børn og unges sundhed.Med hvad er sundhed i det hele taget? Og hvordan kan sundhed forstås i et nutidigt lys? Fra officiel side fokuseres der meget på det fysiske aktivitetsniveau som det bedste middel til at bevare eller forbedre sundhedstilstanden. Samtidig forskes der også en hel del i bevægelsens betydning for læring, der ellers traditionelt er blevet anset som et kognitivt anliggende i skolernes praksis.Det er redaktørernes håb, at bogen kan inspirere til ændring og udvikling af praksis - bl.a. institutionel praksis, læringspraksis og praksis i fritidssektoren.Bogens forfattere repræsenterer tilsammen forskningsområdet, professionsområderne og praksisfeltet omkring børn og unge.Bidragsyderne er ikke udvalgt ud fra en overordnet fælles teoretisk enighed mellem dem, men ud fra, at de hver især har en specifik faglig forståelse, der er væsentlig for helheden. Potentialet ved de forskellige faglige forståelser er, at de tilsammen udvider grundlaget for helhedsorienterede og koordinerede overvejelser og praksistiltag - på tværs af institutionelle grænser.Bogen henvender sig til alle med interesse for børn og unges sundhed.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.