Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Charlotte Peyk

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - uden æg & uden æg og mælk
    af Charlotte Peyk
    148,95 - 343,95 kr.

    Charlotte Peyk er mor til 3 børn, alle med allergi. Hendes første barn viste sig efter fødslen at være allergisk over for både æg og mælk, og da Charlotte selv er stærkt allergisk over for æg, manglede hun en allergibagebog med forskelligartede opskrifter både uden æg og mælk. Ideen opstod derfor til denne allergibagebog uden æg og uden æg & mælk. Formålet med denne bog er, at opskrifterne skal være overskuelige og lige til at gå til uden ekstra fremstilling af ægerstatningsmasse eller indkøb i dyre specialforretninger. Bogens 80 opskrifter udspringer af glæden ved at bage brød og kager uden æg og mælk og se, at de lykkes. God fornøjelse!

  • af Charlotte Peyk
    378,95 - 388,95 kr.

    Scandinavian Baking without Eggs is full of typical Scandinavian baking recipes, all egg-free, and is for everyone who, for one reason or another, wants to avoid eggs or simply explore Scandinavian Baking. Try for example the delicious Oatmeal Cinnamon Rolls, the sweet Danish Brown Sugar Cake (Brunsviger), or crunchy Swedish Pepper Cookies (Pepparkakor). Choose between more than 80 delicious recipes. All recipes call for ordinary baking ingredients and no egg replacers are required. Furthermore, you will enjoy the simplicity and ease of each and every recipe. Charlotte Peyk is allergic to eggs and has been all her life. She has three children, all with allergies. To perfect egg-free baking, Ms. Peyk has experimented with ingredients in cakes and cookies for many years, and in 2006 she published an allergy baking book in Danish called Allergibage-bog (Allergy Baking Book). Ms. Peyk has taken the best recipes from the Danish book added many new recipes, and created a new and improved English version. Scandinavian Baking without Eggs - baking recipes for everyone to enjoy.

  • - Uden æg/uden æg og mælk
    af Charlotte Peyk
    70,95 kr.

    Æg og mælk, er blandt de fødevarer i Danmark, som oftest er skyld i allergiske symptomer. Det er mest børn, som er allergiske overfor æg og mælk og over halvdelen af denne gruppe vokser fra allergien inden de fylder 6 år. At være allergisk betyder, at immunsystemet overreagerer overfor bestemte allergener og allergi er oftest arvelig. Det er proteinerne i æg som udløser allergien hos æg allergikerne. Nogen findes i blommen og andre i hviden og det er individuelt, hvilke proteiner man reagerer allergisk overfor. I praksis har det dog ingen betydning, her er man nødt til at undgå æg i det hele taget, da det ikke er muligt at skille blommen og hviden helt ad. Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme. Derfor får man symptomer, hvis man er æg allergiker, uanset om æggene er kogt, stegt eller bagt. Også ved mælkeallergi, er det proteinerne man reagerer overfor. Det er typisk helt små børn, som har denne form for allergi. Heldigvis kan ca. 9 ud af 10 børn med mælkeallergi tåle mælk, når de er omkring 3 år. Æg og mælk indgår typisk i en meget stor del af almindelige bageopskrifter. Ønsker man at bage uden æg og/eller mælk, måske også af andre grunde end allergi (veganere eller folk med andre helbredsmæssige grunde), kan det give store udfordringer, da mælk og især æg, har en bestemt bage teknisk funktion i bagværk. Æg fungerer både som bindemiddel, der binder de andre ingredienser sammen, og som hjælp til at få den færdige kage gjort luftig og flot. Af disse grunde, er det ikke let bare at erstatte æg i en opskrift og slet ikke, hvis der oprindeligt indgår mere end 1-2 æg i opskriften. Det har altid været min holdning, at det godt kan lade sig gøre at bage det meste uden brug af æg (og mælk) og med anvendelse af almindelige bage ingredienser, som normalt forefindes i et velassorteret køkken. Derfor skal der heller ikke bruges præfremstillede æg-erstatninger i nogen af opskrifterne i denne bog, og alle opskrifter er umiddelbare lette at gå til, hvis man bare er lidt øvet i at bage. Da jeg altid har været allergisk overfor æg, og for en del år tilbage fik en søn, som hverken kunne tåle æg eller mælk, opstod ideen til en samling af alle mine egne opskrifter, som i 2006 blev til min første bog i print, Allergibagebog (uden æg/uden æg & mælk). Jeg har i årerne derefter modificeret og lavet om på en del af bageopskrifterne og nye er kommet til. I 2011 udgav jeg en allergibagebog på det amerikanske marked som hedder, Scandinavian Baking without Eggs og det er derfor helt naturligt for mig nu, at tage de bedste opskrifter fra begge disse bøger og gøre dem tilgængelige på dansk i form af en E-bog. Bogen er opdelt i 2 hovedafsnit, ét med opskrifter uden æg og ét, mindre afsnit, med opskrifter uden æg og mælk. Selvom bogen hedder Allergibagebog, skal alle opskrifter bruges med omtanke og forsigtighed, da også andre af de anvendte ingredienser, som mandler, krydderier m.v., kan udløse en allergisk reaktion. Af samme grund kan der derfor heller ikke gives nogen garanti for, at det færdige produkt, fremstillet ud fra opskrifterne i denne bog, ikke vil kunne udløse en allergisk reaktion og enhver brug af opskrifterne i bogen er derfor på eget ansvar.Udgivet på SAXO.coms selvudgiver-platform "SAXO Selvudgiver". Læs mere om hvordan du selvudgiver på: saxoselvudgiver.com

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.