Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tv-kokken Claus Holm var en af de første, der tog airfryeren til sig i Danmark, og det blev til en særdeles hed omfavnelse: Claus ELSKER sin airfryer og bruger den dagligt - hjemme på Fyn, når han laver mad til sine kone Anne, og når han kører rundt i landet med sin foodtruck og laver mad til os andre.I Holms airfryer 4ever deler kokken rundhåndet ud af tips og tricks og giver opskrifter til alt fra hverdagsretter, man aldrig får nok af, uovertrufne grønsagsretter, kager og brød, der kan laves i en ruf, til retter, du ikke anede, man kunne lave i en airfryer. ’’I mit køkken kan alt lade sig gøre.’’, som Claus Holm siger. ”Bare du gør det med kærlighed.”Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Han har lavet mad til H. M. Dronning Margrethe, kæmpet og fået stjerner til sin restaurant, arbejdet i et køkken i Cairo og i Zürich, er kendt fra TV som kok i fx Go’morgen Danmark og har udviklet sit eget kvalitetskøkkengrej, bl.a. en airfryer.
I Holms salater får du opskrifter, der egner sig til ethvert formål. Ønsker du en hovedret, en forret, en lille snack, en kødfri dag eller et festligt måltid, så finder du det i bogen. Holm tager dig med ind i universet af friske, snittede og stegte salater, dressinger, urter og pestoer, og det magiske der ligger i en sprød salat. Og du får Holms bedste fif – lige fra hvordan du laver den rigtige dressing til, hvorfor nogle salater skal snittes og andres knuses eller rives. Du får også forståelse for, hvilken salat der kan stå til næste dag, og hvilken salat der skal spises med det samme. Sæt dig til bordet og nyd en sprød og lækker salat.
Den personlige fortælling, de 80 opskrifter og 10 træningsøvelser, der har fået Claus Holm til at tabe 25 kilo.Den kendte TV-kok Claus Holm var nær ved at miste livet i 2018 på grund af overvægt og alt for meget fart på.Sådan skulle det ikke være, besluttede Claus Holm, og det resulterede i TV2-succesen 5 fede kokke, der har gjort Claus Holm endnu mere populær i brede kredse, hvor hans facebook-profil nærmer sig 90.000 følgere.I programmerne følger man en hudløs ærlig Claus Holm, der får hjælp af den personlige træner Mark Abildhauge.Med bogen får læseren 80 sunde, nemme og smagfulde opskrifter fra Claus Holm og træningsøvelser fra Mark Abildhauge, men den allervigtigste opskrift i bogen er ifølge Claus Holm, den meget personlige fortælling han indleder bogen med.“Helt ærligt, den bedste opskrift, jeg kan give dig, er fortællingen om mit eget liv, som bogen indledes med. For det viser, at du skal have hjertet med, ellers hjælper maden ikke. Den inspiration håber jeg at kunne give videre til bogens læsere.”
Den 1. august 2014 trådte den nye folkeskolelov i kraft. Gennemførelsen af folkeskolereformen er af den største forandringer, der er sket på skoleområdet i årtier – men hvilke resultater er det, man fra politikerside har forsøgt at opnå, og hvilke konsekvenser vil forandringerne på sigt få for folkeskolen, som vi har kendt den?I Folkeskolen – efter reformen søger forfatterne at belyse, hvilket politisk rationale der ligger bag forandringerne på de forskellige fagområder og i skolen som helhed. Bogens kapitler gennemgår den eksisterende videnskabelige viden inden for de forskellige områder, og peger på – og diskuterer – de implikationer, som lovgivningen og de mange nye tiltag, fx Fælles mål, styrket skoleledelse, øget inklusion og indførelse af understøttende undervisning, har for skolen og undervisningen.Bogens kapitler er skrevet af en række førende eksperter inden for uddannelsesforskningen.Jens Rasmussen er ph.d., professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.Claus Holm er ph.d., lektor og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.Andreas Rasch-Christensen er forskningschef ved VIA University College.
Danmark har et af verdens dyreste uddannelsessystemer - men hvad "virker" egentlig inden for pædagogikken? I kølvandet på bl.a. den internationale PISA-undersøgelse og dens nedslående resultater mht. danske elevers skolefærdigheder er dette blevet et hovedspørgsmål til og en ny udfordring for den pædagogiske forskning.At holde lærere og pædagoger ansvarlige for resultaterne af deres undervisning giver nemlig kun mening, hvis de har kendskab til og kompetence i at anvende resultaterne af forskningen i deres arbejde.I Viden om uddannelse belyses forholdet mellem teori og praksis i pædagogikken, dvs. mellem produktion og formidling af viden om pædagogiske forhold.Bogens udgangspunkt er sociologisk systemteori. Forfatterne skelner mellem tre former for viden: videnskabelig viden, refleksionsviden og praksisviden. Idealet, de opstiller i bogen, er opnåelse af et respektfuldt samspil mellem de respektive vidensformer.Bogen handler derfor også om den særlige problematik, der er knyttet til formidlingen af pædagogisk viden mellem de forskellige aktører i uddannelsessystemet samt til offentligheden og de politiske beslutningstagere.Jens Rasmussen er professor i pædagogisk sociologi ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet (DPU). Søren Kruse er lektor i didaktik og Claus Holm er prodekan, ligeledes ved DPU.
Slaget mod Skyggekrigerne er vundet, men tingene er stadig ikke, som de burde i Kejserriget.Inkvisitionen søger stadig at udslette feerne, og har netop udsendt en ny ekspedition, anført af den fanatiske fader Denno, til et fe-rige, der ligger i baroniet Dostor. Her er Kejserinde Anna født og opvokset, og her har der i mange år været en hemmelig fred mellem mennesker og feer.Inkvisitionen har imidlertid flere grunde til at vælge netop Dostor som mål. I fe-riget befinder sig en magisk genstand, der ikke må falde i de forkerte hænder. En genstand, som både Inkvisitionen og Skyggefjenden gerne vil have fingrene i.Alain af Jilead og hans venner, der kun netop er kommet sig ovenpå deres eventyr i Danubris, kastes nu ud i et nyt og hæsblæsende eventyr for at forhindre Skyggefjendens planer.Slaget i Dostor er anden del i serien om Skyggefjenden.
Da den unge baronsøn Alain tager ud på en manddomsrejse, er det med forventningen om at opleve ting, der skal gøre ham klar til at overtage sin fars plads. Han får mere, end han kunne drømme om.Snart hvirvles han og hans venner - jægeren Rowena, dværgen Duncan og skolelæreren Geronimus - ind i et eventyr, de aldrig havde troet muligt. Deres rejse gennem Kejserriget bringer dem ansigt til ansigt med de fanatiske inkvisitorer, talende flyveøgler, levende døde soldater og ikke mindst den mystiske person, de kun kender under navnet Skyggefjenden.Det er en rejse, der vil ændre dem, og Kejserriget, for altid.Slaget ved Danubris er første bind i serien om Skyggefjenden.
HELEN OG HOLMS FAMILIEMAD er en bog med fokus på, hvordan man inddrager børnene, når der skal laves mad til hele familien. Bogens opskrifter er designet med tanke på barnets evner i køkkenet og med hensyntagen til barnets smagsløg i alderen 1 til 6 år.HELEN LYNG HANSEN er med sin populære hjemmeside netsundhedsplejerske.dk en daglig hjælp og sparringspartner for børnefamilier landet over, og de utallige spørgsmål om børn, mad og madlavning gav hende idéen til en helt særlig kogebog. Ikke bare en børnekogebog med sjove retter og spas i køkkenet, men en kogebog til hele familien om, hvordan man får de yngste børn med i køkkenet og tilbereder mad, som er til hele familien.At inddrage børn i madlavningen er helt afgørende for sunde madvaner resten af livet. Det giver barnet et sundt forhold til og en naturlig interesse for mad og dermed også en naturlig lyst til at spise – det forebygger kræsenhed. Og så giver det et ægte samvær mellem børn og forældre.CLAUS HOLM er kendt landet rundt for sin umiddelbare tilgang til madlavning og sin ligefremme og ærlige facon, som er det, der har gjort ham til en fast del af TV2s Go’- programmer gennem mange år. Claus Holm står bag alle bogens opskrifter, som er blevet til i et nært samarbejde med Helen Lyng Hansen, der ved, hvad børn må spise og ikke spise på et givent alderstrin, hvad de kan bidrage med undervejs i madlavningen, hvilke sanser, de får stimuleret og meget mere.Kombinationen af Helen Lyng Hansens viden og Claus Holms opskrifter er en familiekogebog udover det sædvanlige.
Claus Holms mest personlige kogebog til dato, hvor man får opskrifterne på den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt og elsket på tv.Stjernekokken Claus Holm har ikke bare et kæmpestort publikum på tv, men også tusindvis af trofaste følgere på de sociale medier. Med Holms mad får læsernes egen mad nu også mere smag. Bogen byder på 88 fantastiske opskrifter, der spænder lige fra hurtige retter som fynske hotdogs til de lidt mere avancerede som flamberet oksemørbrad. Det hele er formidlet med Claus Holms helt særlige begejstring, der giver en lyst og ikke mindst inspiration til at lave den ene lækre ret efter den anden. I bogen bliver man for første gang inviteret inden for i Holms eget madværksted hjemme på Sydfyn, der hvor ideerne til hans mad opstår. Bogen er en rejse gennem alle Holms bedste personlige retter, som han har lavet gennem et langt kokkeliv. Desuden får man hans overvejelser omkring sin mad og måltiderne, der alle tager udgangspunkt i fire præmisser for den bedste måde at skabe det gode måltid på: 1. Smag og duft skal være i top 2. Sæsonens råvarer skal i spil 3. Visuelt skal det også spille 4. Rester skal kunne bruges i en ret dagen efter Bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på sovse, mayonnaiser, fonder, tips og tricks til hverdagen. Og så møder man nogle af Holms egne madhelte som fx Per Hallundbæk fra Falsled Kro, pizzakongen Gorm Wisweh og kokkekoryfæet Søren Gericke, der hver bidrager med en opskrift.
Er der plads til følelser i professionelle relationer?Det er et spørgsmål, der skiller vandene.Forskningen viser med tiltagende styrke, at menneskets udvikling, læring og trivsel har de bedste kår i kærlige relationer. Ligeledes ønsker vi for vores børn, syge, unge og ældre, at de modtages kærligt af såkaldt ”varme hænder”, når de passes, plejes og undervises af professionelle omsorgs- og relationsarbejdere. På den anden side kan man sætte spørgsmålstegn ved, om vi kan forlange af et menneske, at det skal fremvise specifikke følelser som del af det daglige arbejde.Alle, der arbejder med mennesker, vil indimellem opleve, hvordan deres følelser debatteres og problematiseres i en arbejdsmæssig kontekst. Mange oplever at føle usikkerhed omkring hvad – og hvor meget – de føler og bør føle. Kærligheden er et spørgsmål, der finder sit svar i den daglige praksis. Vi lever i det, vi lever med det – og tager man ikke stilling med sin bevidste vilje, tager man i hvert fald stilling med sin adfærd. Målgruppen for denne bog er derfor alle, der arbejder med mennesker og i denne forbindelse interesserer sig for følelsernes tilstedeværelse og betydning i de professionelle forhold. De oplagte læsere er pædagoger, lærere og ansatte i ældresektoren, mens bogen dog er lige så aktuel for socialrådgivere, psykologer, ledere og andre relationsarbejdere.Følelserne er virkelig kommet på dagsordenen, når vi taler om relations- og omsorgsprofessioner, og derfor er der behov for, at vi diskuterer og tager stilling til temaet. I denne antologi tilbydes en række forskellige perspektiver på den professionelle kærlighed. Alle bidragene repræsenterer holdninger til, hvordan man kan forstå den professionelle kærlighed, og hvilke faktorer der henholdsvis hæmmer og fordrer kærligheden i praksis.
I Holms airfryer - mere kærlighed i skuffen udvider Claus Holm dit repertoire - inspireret af fjerne himmelstrøg får du talrige opskrifter på flæskesteg og kylling på nye måder, fx italiensk, asiatisk, eller fynsk. Snacksene er opgraderet til delikate, sunde hapsere, som fx små courgettetærter med citron og parmesan eller japanske kroketter. Og så tager Holm dig en tur gennem køkkenhaven med et hav af airfryede grøntsager – både de overjordiske og de underjordiske, der alle smager himmelsk efter en tur i airfryeren, for den korte tilberedningstid gør noget særligt godt for dem. Glæd dig til mere kærlighed fra Holm. Om forfatteren: Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Han har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen og dyrker i dag sin kærlighed til smagsudvikling og gode råvarer i sin "arbejdshule" i hjembyen Svendborg eller på tur rundt i det ganske land med sin foodtruck - hvis altså ikke han kokkererer i Go' morgen Danmark. Eller går tur med sin Anne og hunden Otto.
12 øjeblikke i løbet af en enkelt nat. 12 forskellige glimt af kærlighedens mange facetter. 12 stykker af en mosaik.På en helt almindelig fredag aften på Østerbro følger vi et udvalg af meget forskellige mennesker, der alle har en ting til fælles: De elsker. Unge, gamle, kvinder, mænd - alle elsker de nogen, på hver deres måde. Østerbro i København er rammen om de 12 historier, der glider ind og ud mellem hinanden, passerer hinanden i månelysets skær og rører hinandens liv på større eller mindre måder.Og oven over det hele skinner månen ned på byen...
Bitz og Holm jonglerer med smag, sundhed og hverdagsmad, du aldrig bliver træt af. Det er enkelt og pivnemt. 80 dansende, lækre måltider med fokus på smag, sæson og sundhed. Bitz og Holm tager dig hele turen rundt i huset bedste rum – nemlig køkkenet. De skaber måltidet sammen med dig og i øjenhøjde. Ingen hokus pokus. Ingen lange indkøbssedler. Ingen lange dage i køkkenet. Det er sjovt, og så smager det, så sokkerne ryger af dig af begejstring bum. Fik vi sagt, at der også er masser af bissetriks og fif. God appetit!
Overordnet set er ambitionen for det pædagogiske virke at sikre, at børn udvikler sig til at blive psykologisk robuste, og at de befinder sig godt i verden. Resiliente eller livsduelige børn formår, ligesom tumlingen, at rejse sig op og møde verden igen – selvom de bliver løbet over ende af modgang, nederlag og tab. Livsduelighed er ikke statisk, men kan forandres og påvirkes gennem hele livet. For at udvikle en sådan duelighed og mestring af livet har børn først og fremmest brug for relationel støtte fra de voksne, der omgiver dem til daglig.I denne bog kredser en række engagerede fagpersoner omkring livsduelighedens pædagogik. Der gives ingen entydige svar på, hvad det vil sige ”at du i livet”, men gennem bogens kapitler kommer læseren et spadestik dybere i forhold til at forstå, hvordan vi kan bruge det relationelle forhold som platform for børns læring, trivsel og udvikling – og dermed deres livsduelighed. Mange af kapitlerne inddrager ICDP som en metode til at nå dette mål.Bogen er egnet for fagpersoner og studerende i den pædagogiske verden, som ønsker en bred introduktion til livsduelighedens pædagogik, og som samtidig er interesseret i nye, faglige beskrivelser af begrebet ”pædagogisk relationsprofessionalisme”.
Slaget mod Skyggekrigerne er vundet, men tingene er stadig ikke, som de burde i Kejserriget. Inkvisitionen søger stadig at udslette feerne og har netop udsendt en ny ekspedition - anført af den fanatiske fader Denno - til et fe-rige, der ligger i baroniet Dostor. Her er Kejserinde Anna født og opvokset, og her har der i mange år været en hemmelig fred mellem mennesker og feer. Inkvisitionen har imidlertid flere grunde til at vælge netop Dostor som mål. I fe-riget befinder sig en magisk genstand, der ikke må falde i de forkerte hænder. En genstand, som både Inkvisitionen og Skyggefjenden gerne vil have fingrene i. Alain af Jilead og hans venner, der kun netop er kommet sig ovenpå deres eventyr i Danubris, kastes nu ud i et nyt og hæsblæsende eventyr for at forhindre Skyggefjendens planer.
Højtider er hyggelige, men kan give sved på panden hos selv den mest rutinerede kok – typisk er man flere til bords, end man plejer, der bliver serveret flere forskellige retter (både and og flæskesteg!), og alt skal være færdigt på samme tid. Det er her, airfryeren bliver en stor hjælp; retten passer sig selv, du kan time det, og imens bruger du tiden på at lave saucen eller noget lækker tilbehør.I Julen varer lige til påske i din airfryer guider Claus Holm dig kærligt gennem de danske højtider; der er både den klassiske julemad, og den mere Holm’ske, der er gode retter til en festlig nytårsaften, der er fastelavnsboller, og til påske kommer der lam og fisk på bordet.Om forfatteren:Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Han har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen og dyrker i dag sin kærlighed til smagsudvikling og gode råvarer i sin "arbejdshule" i hjembyen Svendborg eller på tur rundt i det ganske land med sin foodtruck - hvis altså ikke han kokkererer i Go' morgen Danmark. Eller går tur med sin Anne og hunden Otto.
I dette års udgave af Fynbogen indleder vi vores øtur i den smukke Odenseforstad Dalum, hvor vi kommer på en charmerende lystvandring. Herefter bevæger vi os ind i den fynske hovedstad og hører om både gøglerkongen Professor Labri og maleren Niels Larsen Stevns. Oppe på Nordfyn præsenteres vi for de mange skønne fødevarer, der er frit tilgængelige i naturen, og på Sydfyn – Danmarks Toscana – hører vi om Fyns rige madkultur. For de historisk interesserede fortælles Holckenhavn Slots fascinerende historie, og man kan blive klogere på, hvordan man i Korinth grundlagde den danske folkeskole. En kulturhistorisk artikel om fynboernes forhold til trolde kan vi også byde på. På Vestfyn møder vi den selvlærte multikunstner Hans Krog, og på Bjørnø i Det Sydfynske Øhav får vi indblik i, hvordan livet udfolder sig i et af landets mindste lokale samfund. I en personlig erindringsartikel hører vi om, hvordan det føltes, da en reserveret vestjyde mødte en højrøstet fynbo, og hvordan førstnævnte blev vellykket integreret på Fyn. Endelig drager vi til København, hvor der også ligger et lille stykke Fyn: Den fynske ambassade, som i en årrække har taget vare på eksilfynboer, der har forvildet sig til den fremmedartede hovedstad.
Da Vorherre havde skabt Jorden, tænkte han: ”Kan jeg ikke gøre det lidt bedre?” Heldigvis var der kort fra tanke til handling, og så skabte han Fyn – og ikke nok med det; han sagde det videre til englene, for fynsk blev jo netop det sprog, de taler om søndagen.Her på øen i midten har vi det dejligt. På Fyn får man de bedste kartofler, de sødeste æbler, den dejligste øl og verdens skønneste rygeost. Fyn er fin, ja mere end det; Fyn hopper i sjælen, i hjertet og i smagsløgene.I Smag på Fyn samler Claus Holm de bedste egnsretter fra Danmarks smørklat og fortæller, hvad der gør hver enkelt opskrift til noget ganske særligt. Det spænder vidt: fra boghvedegrød og æblesuppe over æggekage og kertemindetorsk til klassikeren over dem alle: brunsvigeren. Og så fortæller Signe Ryge om det særlige ved den fynske madkultur og de mennesker, der gennem generationer har holdt liv i egnsretterne.En uundværlig gave for fynboen, der har alt eller den frafaldne, der er flyttet fra fødeøen og som lever i ufrivilligt eksil og som længes efter smagen af barndom.
Praksisfaglighed i skolenHvad er praksisfaglighed, og hvordan kan du som underviser integrere praksisfaglighed i din undervisning?Praksisfaglighed kan ikke indrammes som et præcist didaktisk begreb, men forsøger at etablere en bedre balance mellem fagenes kundskaber og det levede liv. Fagligheden skal støtte, udfordre og motivere alle elever gennem en bedre balance mellem skolens boglige, praktiske og kreative indhold, hvilket vil sige en mere praktisk og konkret – og mindre stillesiddende undervisning.Igennem alle antologiens kapitler får du som læser kendskab til inspirerende tilgange og konkrete metoder til at integrere praksisnære elementer med fokus på æstetiske, kropslige og praksis-musiske læreprocesser i undervisningen. Bogen kan dermed også fungere som inspirationsguide til at implementere praksisfaglighed i fagene.Samtidig adresserer bogen også, hvorfor praksisfaglighed kommer til udtryk i politiske ambitioner, og den argumenterer overbevisende for praksisfaglighedens afgørende rolle i at fremme et dannelsesideal, der vil styrke fremtidige generationers deltagelsesmuligheder i samfundet.
Da den unge baronsøn Alain tager ud på en manddomsrejse, er det med forventningen om at opleve ting, der skal gøre ham klar til at overtage sin fars plads. Han får mere, end han kunne drømme om.Snart hvirvles han og hans venner – jægeren Rowena, dværgen Duncan og skolelæreren Geronimus – ind i et eventyr, de aldrig havde troet muligt. Deres rejse gennem Kejserriget bringer dem ansigt til ansigt med de fanatiske inkvisitorer, talende flyveøgler, levende døde soldater og ikke mindst den mystiske person, de kun kender under navnet Skyggefjenden. Det er en rejse, der vil ændre dem, og Kejserriget, for altid.Slaget ved Danubris er første bind i serien om Skyggefjenden.
Jim Corrigan died in 1933... but he returned to life. Now, he can't die. Through the first season, Jim and his friends matches wits with the supernatural side of San Francisco, making both new friends - and a few enemies. Tempus Investigations mixes the world of TV and books, making a unique kind of story - a fan fiction so elaborate it needed to create the show itself. In this book, you'll find the first four episodes, which form Season 1. If you love shows like Buffy, Angel and Supernatural - tune in for Tempus Investigations!
Tempus Investigations - The TV Series for the Pages, is back for the final season! Jim Corrigan was killed back in 1933. Today, he's a private investigator on supernatural cases. Immortality is a bitch... but it does help. THERE'S A NEW MAN IN TOWN... The vampires of San Francisco have long had a no-kill policy, but when mad-artist vampire Maurice arrives and shatters the peace, Jim Corrigan and the rest of the Tempus Investigations team must act quickly to protect their city. While people are being drained of blood and turned into works of art, Jim must face a choice that might very well decide the fate of the city ... and provide the answer to a question he's been asking since 1933: Why was he made immortal? If you love shows like Buffy, Angel and Supernatural - tune in for Tempus Investigations! Author Claus Holm loves TV series and movies about the supernatural. This series is his tribute to the genre.
A group of tourists visiting a cold war bunker are trapped below ground when the alarm goes off. Did the nuclear war break out, or is it a mistake? A circus trapeze artist spinning above his head steals the heart of a young man in an American small town. Four friends in a small mountain cabin find out there are more truth to the old legends than they ever thought possible. When a guardian angel and a guardian devil are assigned to the same human boy, they must find a way to work together to guide and shape his life. Four stories with elements of light and darkness, love and death, heroism and betrayal...and everything else between above and below...
A peaceful weekend for four college students at the lake ends when the country is thrown into war. A woman is visited in her kitchen by an invisible man. A man wakes up and finds he is the last person left on the planet - because of faith. 29 short stories about tears and scares, about watching horror movies with yourself in the movie, burning down houses and getting a message from your dead child via cell phone. 29 short stories about darkness and light, about love and death, about everything you might find in the borderland between being awake and dreaming...
Tempus Investigations - back for another season! Jim Corrigan was killed back in 1933. Today, he's a private investigator on supernatural cases. Immortality is a bitch... but it does help. Jim, Mercedes, Andrew, and Feline have their hands full. New supernatural threats keep hitting the city, and the Tempus Team are the only ones who can stop them! From the Bay Area to Las Vegas, from six-foot penguins to the return of San Francisco's most notorious serial killer Zodiac, Tempus Investigations - Season two is bigger than ever before. If you love shows like Buffy, Angel and Supernatural - tune in for Tempus Investigations! Author Claus Holm loves TV series and movies about the supernatural. This series is his tribute to the genre.
Alain og hans venner er spredt ud over hele Kejserriget. Desperat prøver de at finde allierede til kampen mod Skyggefjenden, som nu strammer grebet om riget. Men at samle en hær tll at gå mod Kejseren selv... det er lettere sagt end gjort.Mens de mørke kræfter trækker sammen om Kejserstaden, må Alain, Rowena, Duncan og Aruthan bruge alle deres evner for at holde sig et skridt foran. Da en magisk kuppel lukker sig over Kejserstaden, må mennesker, elvere, feer og Irari stå sammen for at udkæmpe det sidste og afgørende slag.Men det er ikke alle, man kan stole på...Slaget om Kejserstaden er det tredje og sidste bind i serien om Skyggefjenden.
I nummeret finder du artikler om:• hvorvidt antallet af marginaliserede unge kan mindskes gennem en mere mangfoldig uddannelse• hvordan skoleelevers trivsel er blevet påvirket under coronanedlukningerne, og hvad der skal til for at styrke trivslen fremover• hvilke elever der har været særligt udfordrede under coronapandemien, og som derfor bør have særlig opmærksomhed i fremtiden• hvordan man konkret kan tilrettelægge skoledagen for at mindske kedsomhed og mistrivsel hos eleverne.
Redigeret af Claus Holm og Louise Bøttcher96 procent af alle skolesøgende børn skulle inkluderes i den almindelige undervisning. I dag – ti år efter loven om inklusion blev en realitet – er der ikke alene betydelig politisk skepsis over for et så ambitiøst tal, men også over for om inklusion og den inkluderende institution overhovedet er det rigtige ideal. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil varslede allerede tilbage i 2019, at hun ville gøre op med inklusionsreformen. Men hvad bør hun sætte i stedet for den?
Denne udgave af tidsskriftet Ledelse i Morgen indeholder:Karakterræs eller perfekthedskultur?Af Andreas Rasch-Christensen, forsknings- og udviklingschef, VIA University CollegePerformancekultur og ledelseAf Lars BluhmeDenne artikel beskriver, hvordan man på Odder Gymnasium har arbejdet med at begrænse præstationskulturen blandt de studerende. Det har man bl.a. gjort ved at arbejde med karakterfri klasser på hver årgang og med en mindset- og læringskultur, der lærer eleverne at have fokus på processen frem for karakterer eller præstationen.Fejl bedre!Af Claus HolmI denne artikel beskrives vigtigheden ad en åben kommunikation omkring fejl. Artiklen argumenterer for, at skolens lærer og ledere går forrest i opbygningen af en "fejl-bedre-kultur" og samtidig anerkender fejlagtig viden. Elevernes opfattelse af, hvordan læreren forholder sig til fejl, er nemlig vigtig, og derfor skal fejl italesættes som en mulighed for at lære.Den pædagogiske evaluering: Performancemålinger, trivsel og skoleledelseAf Karen E. AndreasenDenne artikel sætter fokus på den centrale rolle, trivsels- og kvalitetsrapporter spiller for udviklingen af den pædagogiske praksis i skolen. Lederen har stor indflydelse på, hvordan sådanne processer forløber, og opmærksomhed i forhold til, at vurderingerne nu også bruges på en måde, der fører det intenderede sted hen, er derfor vigtig.Præstationskultur og karakterfrihed: En ændring i undervisningen. og evalueringspraksis kan være et middel til forandringAf Peter-Christian BrøndumDenne artikel beskriver Øregår gymnasiums projekt om karakterfrihed og de refleksioner, den pædagogiske ledelse har gjort dig i forbindelse med at ændre den vanlige pædagogiske praksis. Derudover sætter artiklen fokus på, hvordan man skaber medejerskab for projektet hos lærergruppen, og tre bærende pædagogiske principper for lærerens arbejde med de karakterfri klasser fremhæves. Dine tre afgørende greb til den gode MUSAf Trille Frodelung Lykke, Stine Reintoft, Ida Gamborg Nielsen, hanne V. Moltke og Asbjørn MollyFor ledere kan det være svært at få hånd om den årlige MUS-samtale, som mange steder praktiseres på måder, der giver næring til den udbredte forestilling om, at MUS'en er spild af tid. I denne artikel får du tre greb til at holde MUS-samtaler, der giver mening og skaber værdi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.