Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Organisering i en verden i bevægelse tager læseren med derind hvor organisatoriske handlinger, hændelser, dramaer, successer og relationer reelt udspiller sig. Bogens udgangspunkt er et proces- og praksisperspektiv, som giver en forståelse af den faktiske dynamik og kompleksitet som præger organisationer.Bogen består af fire hoveddele: Del 1: Introduktion organisering og organisationer Del 2: Organisering gennem meningsskabelse og meningsledelse Del 3: Organisering og perspektiver på ledelse og organisation Del 4: Om at studere og analysere organisering Organisering i en verden i bevægelse er især skrevet til studerende inden for organisations- og ledelsesfag, men er også nyttig for ledere, konsulenter, og andre, som ønsker at forstå strategi og forandring fra et procesperspektiv. Bogen giver en introduktion til organisering og organisationer, som gør den særligt velegnet til at spille sammen med andre bøger og artikler på området.
Denne forskningsbaserede lederhåndbog tager livtag med håndtering af paradokser i moderne virksomheder og organisationer. Paradoksalt er det, når handlemuligheder gensidigt udelukker hinanden, men samtidigt er forbundne på en måde, så et valg mellem dem kun er en midlertidig løsning. Ledelse er dermed ikke et spørgsmål om enten-eller, men snarere både-og. Man kan ikke vælge mellem drift eller udvikling, mellem leadership eller management – man må finde den rigtige balance. Men hvordan finder man balancen og udøver ”både-og ledelse”? Med afsæt i forskning og erfaringer fra praksis præsenterer bogen paradokshåndteringens fem faser, 15 nye ledelsesværktøjer og 25 pejlemærker at navigere efter, når du skal håndtere paradokser i praksis.
Et af de vigtigste og mest udfordrende aspekter ved ledelseer evnen til at håndtere dilemmaer, dvs. sejle med intuition oggodt sømandskab i den skærgård af komplekse beslutningssituationer,prioriteringer og interessekonflikter, som er rygraden iledelse. Ledelse kræver valg mellem modsatrettede hensyn ogbalance mellem fordele og bivirkninger.Bogen definerer begrebet ledelsesdilemma og analyserer i hvertsit kapitel ti vigtige ledelsesdilemmaer. Beskrivelserne er baseretpå strejftog gennem den aktuelle ledelseslitteratur, og dergives eksempler fra virksomheder samt anbefalinger til, hvordanledere kan arbejde med dilemmaerne.Bogens målgruppe er ledere og HR-professionelle i private ogoffentlige virksomheder samt studerende på ledelsesfag.
Et af de vigtigste og mest udfordrende aspekter ved ledelse er evnen til at håndtere dilemmaer, dvs. sejle med intuition og godt sømandskab i den skærgård af komplekse beslutningssituationer, prioriteringer og interessekonflikter, som er rygraden i ledelse. Ledelse kræver valg mellem modsatrettede hensyn og balance mellem fordele og bivirkninger.Bogen definerer begrebet ledelsesdilemma og analyserer i hvert sit kapitel ti vigtige ledelsesdilemmaer. Beskrivelserne er baseret på strejftog gennem den aktuelle ledelseslitteratur, og der gives eksempler fra virksomheder samt anbefalinger til, hvordan ledere kan arbejde med dilemmaerne.Bogens målgruppe er ledere og HR-professionelle i private og offentlige virksomheder samt studerende på ledelsesfag.IndholdsoversigtKapitel 1: Klassiske udfordringer i en ny tid – moderne ledelsesdilemmaer og -paradokser – af Rikke Kristine Nielsen og Signe VikkelsøKapitel 2: Personligt lederskab kontra organisatorisk ledelse – medledelse, selvledelse og formel ledelse – af Frans BévortKapitel 3: Indefra-ud kontra udefra-ind – åbne og lukkede vidensflows – af Anne-Mette Hjalager og Rikke Kristine NielsenKapitel 4: Elite kontra bredde – talentfuld talentudvikling – af Henrik Holt LarsenKapitel 5: Mobilitet kontra fast forankring – engagement hos medarbejdere på gennemrejse – af Frans BévortKapitel 6: Lønmodtagere kontra frie agenter – fastansættelse og løs tilknytning – af Anne-Mette HjalagerKapitel 7: Fysisk kontra virtuel ledelse – nærværende ledelse på distancen – af Thomas Duus Henriksen, Anne-Mette Hjalager og Henrik Holt LarsenKapitel 8: Digitale kontra analoge generationer – ledelse over aldersgrænser – af Anne-Mette HjalagerKapitel 9: Lokal kontra global ledelse – kan dansk ledelse eksporteres? – af Rikke Kristine Nielsen og Frans BévortKapitel 10: Purpose og passion kontra performance – formål og identitet som genvej til præstation – af Thomas Duus Henriksen og Henrik Holt LarsenKapitel 11: Leadership kontra management – en vanskelig cocktail – af Henrik Holt Larsen og Rikke Kristine NielsenKapitel 12: Dilemmaledelse baner vej – bogens pointer og perspektiver – af Henrik Holt LarsenLitteraturlisteForfatterne
Denne forskningsbaserede lederhåndbog tager livtag med håndtering af paradokser i moderne virksomheder og organisationer. Paradoksalt er det, når handlemuligheder gensidigt udelukker hinanden, men samtidigt er forbundne på en måde, så et valg mellem dem kun er en midlertidig løsning.Ledelse er dermed ikke et spørgsmål om enten-eller, men snarere både-og. Man kan ikke vælge mellem drift eller udvikling, mellem leadership eller management – man må finde den rigtige balance. Men hvordan finder man balancen og udøver ”både-og ledelse”? Med afsæt i forskning og erfaringer fra praksis præsenterer bogen paradokshåndteringens fem faser, 15 nye ledelsesværktøjer og 25 pejlemærker at navigere efter, når du skal håndtere paradokser i praksis.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.