Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.
"Kærlighed" fortæller historien om Vibeke og Jon, der er mor og søn, og for nylig er flyttet til Nordnorge. Det er dagen før Jons niårs fødselsdag, og et omrejsende tivoli er kommet til byen. Jon går ud for at sælge lodsedler for idrætsforeningen, og Vibeke skal på biblioteket. Derfra følger vi de to på hver sin færd gennem en kold vinteraften og -nat, alt imens uroen vokser og forplanter sig til læseren. En romanklassiker om kærlighed og de mange former længslen efter den kan tage.
"Kærlighed" fortæller historien om Vibeke og Jon, der er mor og søn, og for nylig er flyttet til Nordnorge. Det er dagen før Jons niårs fødselsdag, og et omrejsende tivoli er kommet til byen. Jon går ud for at sælge lodsedler for idrætsforeningen, og Vibeke skal på biblioteket. Derfra følger vi de to på hver sin færd gennem en kold vinteraften og -nat, alt imens uroen vokser og forplanter sig til læseren.
Hanne Ørstavik har skrevet sin hidtil bedste roman om sit livs største tab. I efteråret 2018 får hendes mand, en italiensk forlægger, en dødelig kræftsygdom. De har kun kendt hinanden i to år, hun er flyttet til Italien for at bo sammen med ham. De er tæt forbundet, indtil døden kommer ind i deres liv. Hun ved, at han skal dø inden for et halvt år; selv nægter han at tale om det. Men hvad stiller hun op med sin sorg og ulykkelighed? "Inderligt bevægende." - Jyllands-Posten, 5 stjerner"En hjerteskærende perle." - Information
”Kan jeg elske en anden uden at forsvinde fra mig selv” Efter bruddet med Jostein rejser socialantropologen Paula til Sydspanien. Her vil hun sælge seksuelle tjenester for at komme tvivlen til livs: Vil han have mig? Jostein siger godt nok, at han vil, men han lader hende ikke mærke det. Paulas projekt er at finde frem til glæden, styrken og trygheden i det seksuelle forhold. Hun opholder sig i gæstehuset ved Malagas universitet, som er højt beliggende med udsigt over havet. Aftnerne tilbringer hun på terrassen, hvor hun taler med Vera, biolog og forsker fra Ecuador. Vera tager Paula med på en rejse ind i sig selv, hvor dyrene og de indre billeder bliver levende. Barndom og forladthed og længslen efter nærhed væves sammen. ”Der må findes en måde at elske på som er min (...) en måde som ikke er et sår. Som er god, som er hvile, som er velkomst.” På terrassen i mørket handler om sorg. Om hvad kærlighed og seksualitet er og kan være. Om at falde fra hinanden og heles igen.
Hanne Ørstavik (f. 1969 i Tana, Finnmark) debuterede i 1994 med romanen Hakk. Har siden udgivet romanerne Entropi (1995), Kjærlighet (1997), Like sant som jeg er virkelig (1999) og Tiden det tar (2000). I Den tid det tager møder vi den voksne Signe der bor sammen med kæresten Einar og deres fireårige datter Ellen på en gammel gård. Julen står for døren. Forældrene og broren kommer på besøg og spørgsmålet om hvor julen skal fejres, udløser en konfrontation mellem Signe og moren. En konfrontation der tvinger Signe til at forholde sig til sin egen historie og sin barndom i Finnmark i 1980erne. Med et sikkert greb om form og sproglige virkemidler fortæller Hanne Ørstavik en rystende historie om en tilsyneladende velfungerende familie og gør det med en indlevelse som bevæger læseren dybt og giver historien almen gyldighed. Hanne Ørstavik er oversat til tysk, fransk, ungarsk og svensk. Fik i 1999 Sult-prisen for "et eminent yngre forfatterskab" og P2-lytternes romanpris. Den tid det tager blev i Norge nomineret til Kritikerprisen. Uddrag af anmeldelser:"HØ fortæller denne triste, tragiske Tove Ditlevsen'ske hverdagshistorie meget fint, i en neutral refererende stil, der holder dramaet tilbage, indtil det bryder løs." Jens Kistrup, Weekendavisen "Den unge norske forfatter HØ skriver fint og indfølende om en families hemmelighed. (-) Livsløgnen er beskrevet allerbedst af en gammel norsk forfatter - men HØs demonstration er hermed på det varmeste anbefalet." Mai Misfeldt i Berlingske Tidende "HØ er god til at give mellemrummenes hemmeligheder liv og eksistens, at fordele lys og mørke mellem personerne, at give de sarte glæder et sprog i pigens håb og frygt. (-) Tankevækkende er bogen den tid, den tager." Torben Brostrøm, Information "Romanen er en hård samtidsskildring. (-) Men den giver også en smule håb. Den følsomhed, skæbnerne fortælles med, lader os ane, at der hinsides bitterheden stadig er en rest af engagement og tro på, at lyset vender tilbage." Kasper Lezuik Hansen, Kristeligt Dagblad "Den tid det tager gør mig både varm om hjertet og giver mig tårer i øjnene, ikke kun fordi det er en gribende historie, men mest af alt fordi den er så glitrende fortalt, med en stilistisk nuancerigdom, en fingerspidsfornemmelse for sproglige mikroorganismers meningsbærende kraft og en kompositionel elegance som er meningsbærende ... Fortsætter Ørstavik at udvikle sig sådan som hun har gjort indtil nu, står vel den litterære verden snart over for et dronningeskifte." Øystein Rottem, Dagbladet "Hanne Ørstavik bruger ikke store ord og dramatiske fagter i sine bøger. Måske er det derfor de virker så stærke. Samtidig som ordbrugen er enkel og hverdagsnær, er den raffineret varieret. Den kan fremstå så enkel, så nøgen, dirrende ubeskyttet og grusomt afslørende. Og samtidig så hårdtslående i sin sårbarhed, kompromisløst indtrængende i sin kritik." Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Ruth forelsker sig i kunsthistorikeren, Johannes. Han har ingen børn. Hun har været gift og har en datter på sytten. Han har aldrig været sammen med en kvinde. Aldrig levet i et forhold. For hende er det at være forelsket krop. Længslen efter ham skal kunne mærkes, fysisk - ikke bare siges eller tænkes. Hun vil elske med ham, mærke ham og have sex med ham. Han afviser hende. Vil gerne være hendes kæreste og holde hende i hånden, men han vil ikke elske med hende. Hun er hengiven, men han udlever sin seksualitet et andet sted. DER FINDES EN STOR ÅBEN PLADS I BORDEAUX er en stærk, sanselig, tankevækkende og fascinerende udforskning af begærets mange former.
Nyskrevne erotiske noveller af en række kvindelige danske forfattere – og en enkelt norsk. Bidrag af Stephanie Caruana, Benedicta Söderberg, Ane Schmidt, Annika von Holdt, Merete Pryds Helle, Iben Maria Zeuthen, Hanne Viemose, Caroline Louise S. og Hanne Ørstavik.Udkommer kun som e-bog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.