Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Håndbog for sprogvejledere belyser forskellige aspekter ved sprogvejlederfunktionen i forhold til børns sprogtilegnelse og samarbejdet med barnet, forældre og netværkspersoner. Den består af tre dele og introducerer både forsknings- og praksisbaseret viden.Første del: Vejledning og pædagogisk planlægning i forhold til børns sprog omhandler emnerne sprogindsatser, didaktik og læring, kollegial vejledning, forældreinvolvering mv.Anden del: Børns sprogtilegnelse favner emner lige fra sprogteori gennem tiden, forudsætninger for sprog, til tilegnelse af det danske sprog og af dansk som andetsprog.Tredje del: Dokumentation og evaluering af børns sprog og pædagogisk praksis omfatter metoder til udvikling, vurdering og registrering af børns sprog.Forfatterne er udvalgte fagpersoner med solid teoretisk viden og/eller praksiserfaring inden for hvert deres område.
Hvad er implementering? Hvilke instrumenter og metoder virker bedst, når man skal implementere ny viden? Og hvordan kan man arbejde systematisk med implementering, så man får omsat ny viden til en forbedret pædagogisk praksis, familiebehandling, undervisning eller forebyggelse? Med udgangspunkt i børne- og ungeområdet søger denne bog at besvare disse og andre spørgsmål. De stærkt stigende krav om innovations- og forandringsprocesser har skabt fokus på implementering – forstået som omsætning af viden til praksis – som et selvstændigt vidensfelt. Implementering – fra viden til praksis på børne- og ungeområdet er skrevet til fagprofessionelle, konsulenter og ledere, som arbejder med implementering i offentlige eller private organisationer og her planlægger og gennemfører innovations- og forandringsprocesser. Bogen er desuden oplagt at bruge i forbindelse med uddannelse af pædagoger, lærere, psykologer, sygeplejersker, socialrådgivere samt administratorer, konsulenter og ledere. Implementering består af følgende kapitler: 1. Indledning ved redaktørerne Bianca Albers, Helle Høgh & Hans Månsson 2. Implementeringsforskning - en introduktion af Per Nilsen (oversat fra svensk af Lone Østerlind 3. Implementeringskoncepter og -modeller af Bianca Albers & Allison Metz 4. Fra viden til praksis via implementeringsnetværk - Gennembrudsmetoden som ramme for kvalitetsudvikling, implementering og opskalering af Helle Høgh 5. Implementering i praksis af Bianca Albers, Helle Høgh & Hans Månsson 6. Styrket implementering gennem indsatsteori? Forebyggelse af ungdomskriminalitet som eksempel af Morten F. Greve 7. Implementeringen begynder ved valget af indsatser - en præsentation af heksagonmodellen af Birgitte Rønnøw 8. Implementering af PALS - Forandringsglæde og modstandskraft øger succesraten for implementering af Gøye Thorn Svendsen 9. At lede implementeringen af evidensbaseret praksis af Bianca Albers 10. Erfaringer med anvendelsen af Active Implementation Frameworks i Ikast-Brande Kommune af Marie Hultberg 11. Sundhedsfremme og sundhedsundervisnings i folkeskolen - fra politik til praksis af Lone Nordin 12. Skolen - mellem forandring og forankring af Peter Wick 13. Ledelse og forandringer i folkeskolen af Torsten Conrad 14. Børns mentale sundhed - implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker af Katrine Finke & Lisbeth Holm Olsen 15. Casebaseret audit - en metode til at skabe bæredygtig implementering på tværs af sektorer af Helle Høgh 16. Bæredygtig implementering inden for dagtilbuds- og skoleområdet af Hans Månsson 17. Implementering i fremtiden af redaktørerne Bianca Albers, Helle Høgh & Hans Månsson.
"Stammen og løbsk tale" er en forskningsbaseret grundbog, som giver faglig indsigt i stammen og løbsk tale – samt i de forskellige muligheder for behandlingsindsatser. Bogen samler den viden, der findes på området og formidler den til brug på uddannelserne og i praksis.Bogens kapitler gennemgår blandt andet emner som:Stammen og løbsk tale i et historisk og et teoretisk perspektivStammens symptomer, epidemiologi og konsekvenserUndersøgelser og indsatser for børn, unge og voksne, som stammerUdfordringer ved og diagnosticering af løbsk taleKonsekvenser for og behandling af børn, unge og voksne med løbsk tale."Stammen og løbsk tale" har endvidere fokus på det tværprofessionelle samarbejde og lægger op til et mere helhedsorienteret blik og et øget fokus på samspillet mellem fagperson og borger.Bogen dækker i bredde og dybde logopædistuderendes og logopæders behov for viden på området.
Flere og flere unge lever i hjemløshed. Trods en række politiske initiativer er det ikke lykkedes at afhjælpe dette problem. Meget tyder på, at der skal tænkes og handles anderledes, hvis der for alvor skal gribes ind over for hjemløshedsproblemet blandt unge.Denne bog bidrager med nuanceret indsigt i, hvordan og hvorfor hjemløshed i ungdommen opstår, og hvordan den kan forebygges og afhjælpes.Bogens omdrejningspunkt er fire unge, der er eller har været hjemløse. De fire unge fortæller åbent og ærligt deres livshistorie, så andre, der ikke personligt kender til hjemløshed, kan få indsigt i, hvordan det opleves ikke at kunne få del i de samfundsgoder, som de fleste andre har adgang til.De fire unges erfaringer og refleksioner indgår samtidig i bogens øvrige dele, hvor hjemløsheden beskrives ud fra et teoretisk perspektiv, og hvor de forskellige temaer, der står centralt i fortællingerne, uddybes sammen med de handlinger, som fortællingerne lægger op til."Ung og hjemløs" tilbyder politikere, administratorer og fagprofessionelle, der har ansvar for forebyggelse og afhjælpning af hjemløshed i ungdommen et unikt indblik i de unges perspektiv. Målet er at kvalicere de professionelles arbejde med sårbare unges udfordringer.Hans Månsson er lektor og forsker med særligt fokus på børn og unge i udsatte positioner og social bæredygtighed.
At uddanne sig vil sige at tilegne sig viden. Denne viden skal samtidig kunne omsættes til professionel handling i praksis. I pædagogiske professionsuddannelser er praksisforankring derfor en afgørende vigtig dimension.I denne bog præsenteres ION-modellen som et bud på, hvordan en uddannelses formelle vidensgrundlag kan sættes i dynamisk samspil med konkret pædagogisk praksis ude på et praktiksted. Aktionslæring udgør den overordnede ramme og nytænkes gennem modellen som didaktisk ramme for koblingen mellem teori og praksis i pædagog-, lærer- og pædagogisk diplomuddannelse. ION-modellens syv faser udfoldes med konkrete eksempler på aktionslæringsforløb fra de pædagogiske uddannelser. Det understreges samtidig, at det er en dynamisk model, som kan fungere som et kompas for de studerende i mødet med den komplekse pædagogiske virkelighed.Hensigten er, at den studerende undervejs i uddannelsesforløbet tilegner sig bæredygtig læring, en sammenhængende professionsforståelse og en stærk professionsidentitet.Praksisforankring af pædagogiske uddannelser henvender sig til studerende, undervisere og vejledere på de pædagogiske professionsuddannelser, det vil sige pædagoguddannelsen, læreruddannelsen og pædagogiske diplomuddannelser. Samtidig er bogen relevant for de pædagogiske praksissteder, der fungerer som praktiksted og/eller som lokation for et aktionslæringsforløb i samarbejde med en gruppe studerende.Bogen er skrevet af Hans Månsson, der er lektor på Professionshøjskolen Absalon samt medstifter og partner i Center for Social Bæredygtighed.
Danskfaget er i den nye pædagoguddannelse et omfattende fagområde, der beskæftiger sig med samspil mellem sprog, kultur, kommunikation og identitetsdannelse i et videnssamfund. Der stilles stadig større krav til børnene om ikke blot at kunne tilegne sig samfundsmæssig viden og kultur, men også at kunne udtrykke sig og dermed være med til at forme kulturen. Sproglige kompetencer er et væsentligt omdrejningspunkt i barnets udvikling og læring, og dermed også en afgørende faktor i differentiering og marginalisering
"LEA - en pædagogisk beskrivelsesmodel" handler om LEA-modellen, som er en helhedsorienteret og dynamisk forståelsesramme om børns kompetencer og samspil. Pædagoger, lærere og andre fagpersoner efterspørger beskrivelsesmetoder, der kan afdække børns kompetencer på en såvel ordentlig som hurtig måde - forståeligt nok. Begge dele er muligt, men ikke i én og samme manøvre. Det er naivt at tro andet. Enhver god beskrivelse af et barn tager tid at lave. LEA-modellen er et forslag til, hvordan fagpersoner kan udarbejde en sådan udviklingsbeskrivelse. Bogens første del er en praktisk vejledning i, hvordan pædagoger, lærere eller andre fagpersoner kan beskrive børns kompetencer og samspil og med støtte heri udarbejde handleplaner for det pædagogiske arbejde. Bogens anden del fokuserer på en række centrale temaer i børns liv - uden at helheds- og udviklingssynet på barnet tilsidesættes. Bogen henvender sig primært til studerende ved seminarier, CVU-er og andre pædagogiske uddannelsesinstitutioner samt pædagoger, lærere og andre fagpersoner, som arbejder med børns udvikling. Ønskes en større baggrundsviden om LEA-modellen, kan det findes i Hans Månssons bog "Midt i verden - og ude på noget" (Systime 2002). Her redegør forfatteren blandt andet for det teoretiske grundlag bag LEA-modellen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.