Bøger af Helle Helle

Helle Helle (f. 1965) er en dansk forfatter. Helle Helle har læst litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og er også uddannet fra Forfatterskolen.

Helle Helle startede livet i Nakskov som Helle Olsen. Men det var faktisk under et tredje navn, Helle Krogh Hansen, at hun udgav sin debut novelle i Dagbladet Information i 1987. Novellen hed ’Et blommetræ’. Hun valgte senere at tage oldemorens efternavn til sig, og da hun debuterede sin tekstsamling ’Eksempel på liv’ i 1993, var det med navnet Helle Helle.

Som forfatter er Helle Helle kendt for at skrive minimalistisk realisme, men hun begyndte sit forfatterskab i et mere avantgarde og eksperimenterende rum, men med tiden har Helle Helle skabt en unik stilistisk skrivestil. Hun er kendt for sin afmålte, realistiske stemme og tematik og for at kunne formå at fange hverdagens trivialiteter med en understrømning af drama på en underspillet vis, der fremstår som en nøgtern realisme.

Helle Helle har vundet en række priser for sit forfatterskab som f.eks. Beatrice Prisen, PO Enquist-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Hun har også modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, men det er ikke kun herhjemme, at Helle Helle oplever succes. Hendes bøger er blevet oversat til en lang række sprog som norsk, svensk, tysk, hollandsk og engelsk men også til mere eksotiske sprog som f.eks. serbisk, japansk og russisk.

Her kan du se hele vores udvalg af Helle Helle bøger. Tag et kig blandt alle bøgerne af Helle Helle - du vil uden tvivl opnå store læseoplevelser med dem alle.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.