Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.I-bogen kan læses på pc og tablets.Håndbog i forflytninger er en opslagsbog om forflytninger i omsorgsarbejdet. Bogen rummer en række opslag, der dels illustrerer og dels forklarer, hvordan forskellige typer af forflytninger kan udføres. Vejledningerne til forflytninger indeholder også forslag til brug af hjælpemidler samt overvejelser om inddragelse af borgerens ressourcer. Bogen har desuden generelle afsnit om arbejdsstillinger og hjælpemidler til forflytning.Bogen kan anvendes af elever i sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse samt plejepersonale og pædagogisk personale ansat i praksis.
En grundbog til faget ”Psykisk sygdom og sygepleje”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. psykiske sygdomme, sygeplejefaglige teorier og metoder, relationer og socialpædagogik.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre psykiatrisk sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde, både i social- og hospitalspsykiatrien. Nogle af kapitlerne beskriver konkrete tilgange til samarbejdet med borgere og patienter med psykiske sygdomme, herunder fx recovery, miljøterapi og forskellige andre terapiformer. Andre kapitler beskriver den konkrete sygepleje relateret til specifikke sygdomsdiagnoser.Bogen udmærker sig især ved at tage udgangspunkt i mennesket med psykisk lidelse. Brugere og pårørende opfattes som eksperter gennem erfaring, og medarbejderne som eksperter gennem uddannelse. De pårørende opfattes som resurser i den psykosociale rehabilitering, og social- og sundhedsassistenten som professionel relationsmedarbejder i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Mødet med borgeren og patienten”. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent. Bogens indhold giver dig viden om og redskaber til at møde borgere, patienter eller pårørende med empati og kvalitet.Bogens emner er bl.a.: Professionelle relationer og samarbejde med borgere, patienter, brugere og pårørende Livshistorie, livsformer og livsfaser Kultur, sundhed og sygdom Etik og etiske dilemmaer Kommunikation, konflikter og anvendelse af magt Mestring og sundhedspædagogik
En grundbog til Faget ”Somatisk sygdom og sygepleje”. Bogen indeholder mange forskellige faglige temaer inden for områderne anatomi, fysiologi, sygdomslære og sygepleje.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde. Nogle kapitler beskriver den grundlæggende sygepleje, som kan anvendes i forhold til alle borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Andre kapitler beskriver den mere komplekse sygepleje, relateret til konkrete sygdomsdiagnoser.Bogens indhold er opbygget, så der er skabt sammenhæng mellem anatomi/fysiologi, sygdomslære og sygepleje. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis. Bogens indhold er på et højt fagligt niveau, men formidlet på en let tilgængelig måde.Indholdet i bogen giver eleven mulighed for at kunne tilegne sig et fagsprog, som dækker en del af social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen beskriver forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til fagene Kommunikation i den pædagogiske praksis og Digital kultur.Bogen er skrevet til dig, der skal være pædagogisk assistent.Udgangspunktet for bogens indhold er den pædagogiske praksis. Dvs. at begreber forklares og uddybes i forhold til de opgaver, den pædagogiske assistent skal løse i samarbejdet med den pædagogiske målgruppe. Der er inddraget mange eksempler fra praksis, ligesom der præsenteres forskellige redskaber og metoder til det praktiske arbejde.Bogen indeholder både klassiske og nyere teorier på området.Med den trykte bog følger også en digital udgave af bogen (i-bog), som indeholder supplerende tilbud i form af fx lydfiler, opgaver og egen notesbog.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
1. udgaven af grundbogen til faget ”Mødet med borgeren”, som beskriver, hvordan social- og sundhedshjælperen kan møde og kommunikere med de borgere, han eller hun møder professionelt. Du får her adgang til både den fysiske bog og den digitale iBog, der er suppleret med materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper Bogen har en gennemgang af en række grundlæggende begreber som fx kommunikation, samarbejde, konflikter, kultur, livshistorie, etik, magt og dokumentation. Med baggrund i disse begreber beskrives hvordan social- og sundhedshjælperen kan lære den enkelte borger at kende med henblik på møde ham eller hende på den mest hensigtsmæssige måde. Desuden er der fokus på opgaverne i relation til dokumentation.Bogen er skrevet i et let tilgængelig sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål. Bogen indeholder en eNøgle, som giver adgang til iBogen.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”, Bogen beskriver, hvordan social- og sundhedshjælperen kan samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser om at bevare sundheden, forebygge sygdomme og blive rehabiliteret.Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber som fx sundhed, sundhedsfremme, mestring, forebyggelse, aktiviteter, netværk, rehabilitering, ernæring, forflytninger og velfærdsteknologi. Med baggrund i disse begreber beskrives de opgaver, som social- og sundhedshjælperen kan udføre i det praktiske felt.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Social- og sundhedshjælperens rolle, som beskriver de opgaver og rammer, der er forbundet med social- og sundhedshjælperens arbejde. Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber og temaer som fx social- og sundhedsvæsenets opbygning, sundhedspolitik, sundhedslovgivning, pligter og rettigheder som fagperson, arbejdsmiljø og kvalitetsudvikling. Med baggrund i disse begreber og temaer beskrives, hvordan social- og sundhedshjælperen kan se sig selv som en del af et større arbejdsfællesskab, og hvordan han eller hun kan arbejde inden for de politiske og administrative rammer. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål. Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Personlig hjælp, omsorg og pleje”, som beskriver, hvordan social- og sundhedshjælperen kan samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser om at få hverdagen til at fungere ved at yde omsorg og pleje.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber som fx omsorg, egenomsorg, behov, hygiejne, aldring, medicinhåndtering og det digitale Danmark. Med baggrund i disse begreber beskrives de opgaver, som social- og sundhedshjælperen kan udføre i det praktiske felt. En stor del af bogen er bygget op over plejeopgaver relateret til de enkelte organsystemer.Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål. Desuden har bogen en tilhørende i-bog med supplerende materiale.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
Personlige kompetencer spiller tæt sammen med de faglige kompetencer i enhver erhvervsuddannelse, men mange opfatter det som lidt sværere at arbejde med. For hvad er personlige kompetencer egentlig?Personlige kompetencer i EUD giver et bud på, hvordan eleverne kan arbejde med de vigtigste personlige kompetencer i uddannelsen.Bogen er delt op i otte kapitler, som tilsammen rummer 18 temaer. Der er så forskellige temaer som fx samarbejde, at tro på sig selv, at være kreativ og nysgerrig og at klare sig godt til eksamen.Hvert tema starter med en historie fra det virkelige liv. Denne historie bearbejdes med relevant teori og munder ud i opgaver, eleven kan arbejde med, for at styrke den personlige kompetence, temaet handler om. I den tilhørende i-bog er der yderligere inspiration til underviserne.Bogen kan med fordel inddrages som en del af undervisningen i den mere fagrettede undervisning og bidrage til fastholdelse af eleverne i uddannelsen.
En grundbog til fagene Sundhed i den pædagogiske praksis, Bevægelse og idræt samt Arbejdsmiljø og ergonomi.Bogen er skrevet til dig, der skal være pædagogisk assistent.Udgangspunktet for bogens indhold er den pædagogiske praksis. Dvs. at begreber forklares og uddybes i forhold til de opgaver, den pædagogiske assistent skal løse i samarbejdet med den pædagogiske målgruppe. Der er inddraget mange eksempler fra praksis, ligesom der præsenteres forskellige redskaber og metoder til det praktiske arbejde.Bogen indeholder både klassiske og nyere teorier på området.
En grundbog til fagene Kommunikation i den pædagogiske praksis og Digital kultur.Bogen er skrevet til dig, der skal være pædagogisk assistent.Udgangspunktet for bogens indhold er den pædagogiske praksis. Dvs. at begreber forklares og uddybes i forhold til de opgaver, den pædagogiske assistent skal løse i samarbejdet med den pædagogiske målgruppe. Der er inddraget mange eksempler fra praksis, ligesom der præsenteres forskellige redskaber og metoder til det praktiske arbejde.Bogen indeholder både klassiske og nyere teorier på området.Med den trykte bog følger også en digital udgave af bogen (i-bog), som indeholder supplerende tilbud i form af fx lydfiler, opgaver og egen notesbog.
En grundbog til faget Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at arbejde med mange forskellige indsatser i relation til sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering, så du kan understøtte sammenhæng i borgerens eller patientens hverdagsliv.Bogen indeholder emner som: Funktionsevne, aktivitet og deltagelse Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering Livskvalitet og mestring Ergonomi Hjælpemidler og velfærdsteknologi.Denne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.
En grundbog til faget ”Social- og sundhedshjælperens rolle, som har fokus på de opgaver og rammer, der kendetegner social- og sundhedshjælperens arbejde. Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber og temaer som fx social- og sundhedsvæsenets opbygning, sundhedspolitik, sundhedslovgivning, pligter og rettigheder som fagperson, arbejdsmiljø og kvalitetsudvikling. Med baggrund i disse begreber og temaer beskrives, hvordan social- og sundhedshjælperen kan se sig selv som en del af et større arbejdsfællesskab, og hvordan han eller hun kan arbejde inden for de politiske og administrative rammer. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”, Bogen har fokus på, hvordan social- og sundhedshjælperen kan samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser om at bevare sundheden, forebygge sygdomme og blive rehabiliteret.Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber som fx sundhed, sundhedsfremme, mestring, forebyggelse, aktiviteter, netværk, rehabilitering, ernæring, forflytninger og velfærdsteknologi. Med baggrund i disse begreber beskrives de opgaver, som social- og sundhedshjælperen kan udføre i det praktiske felt.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål.
En grundbog til faget ”Psykisk sygdom og sygepleje”. Bogen omhandler forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. psykiske sygdomme, sygeplejefaglige teorier og metoder, relationer og socialpædagogik.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre psykiatrisk sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde, både i social- og hospitalspsykiatrien. Nogle af kapitlerne beskriver konkrete tilgange til samarbejdet med borgere og patienter med psykiske sygdomme, herunder fx recovery, miljøterapi og forskellige andre terapiformer. Andre kapitler beskriver den konkrete sygepleje relateret til specifikke sygdomsdiagnoser.Bogen udmærker sig især ved at tage udgangspunkt i mennesket med psykisk lidelse. Brugere og pårørende opfattes som eksperter gennem erfaring, og medarbejderne som eksperter gennem uddannelse. De pårørende opfattes som resurser i den psykosociale rehabilitering, og social- og sundhedsassistenten som professionel relationsmedarbejder i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri.
En grundbog til faget Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedshjælper og den giver dig forudsætninger for at kunne arbejde sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende.Bogen giver dig en større forståelse for nogle af de begreber, du lærte på grundforløb 2, som fx sundhed, livskvalitet, aktiviteter, kost, netværk og relationer.Du bliver også klogere på vigtige begreber som fx Funktionsevne Handlekompetence Selvbestemmelse Træningsplaner Motivation Inddragelse af pårørende Forflytning VelfærdsteknologiDenne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.
En grundbog til faget ”Personlig hjælp, omsorg og pleje”, som har fokus på, hvordan social- og sundhedshjælperen kan samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser om at få hverdagen til at fungere ved at yde omsorg og pleje.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper. Bogen gennemgår en række grundlæggende begreber som fx omsorg, egenomsorg, behov, hygiejne, aldring, medicinhåndtering og det digitale Danmark. Med baggrund i disse begreber beskrives de opgaver, som social- og sundhedshjælperen kan udføre i det praktiske felt. En stor del af bogen er bygget op over plejeopgaver relateret til de enkelte organsystemer.Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål. Desuden har bogen en tilhørende i-bog med supplerende materiale.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen behandler forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.
En grundbog til Faget ”Somatisk sygdom og sygepleje”. Bogen beskriver mange forskellige faglige temaer inden for områderne anatomi, fysiologi, sygdomslære og sygepleje.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde. Nogle kapitler beskriver den grundlæggende sygepleje, som kan anvendes i forhold til alle borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Andre kapitler beskriver den mere komplekse sygepleje, relateret til konkrete sygdomsdiagnoser.Bogens indhold er opbygget, så der er skabt sammenhæng mellem anatomi/fysiologi, sygdomslære og sygepleje. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis. Bogens indhold er på et højt fagligt niveau, men formidlet på en let tilgængelig måde.Indholdet i bogen giver eleven mulighed for at kunne tilegne sig et fagsprog, som dækker en del af social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.
1. udgaven af grundbogen til faget ”Mødet med borgeren”, som har fokus på, hvordan social- og sundhedshjælperen kan kommunikere og danne relationer med de borgere, han eller hun møder professionelt.Bogen er skrevet til elever på uddannelsen til social- og sundhedshjælper Bogen har en gennemgang af en række grundlæggende begreber som fx kommunikation, samarbejde, konflikter, kultur, livshistorie, etik, magt og dokumentation. Med baggrund i disse begreber beskrives hvordan social- og sundhedshjælperen kan lære den enkelte borger at kende med henblik på møde ham eller hende på den mest hensigtsmæssige måde. Desuden er der fokus på opgaverne i relation til dokumentation.Bogen er skrevet i et let tilgængelig sprog og indeholder mange understøttende eksempler, illustrationer og refleksionsspørgsmål.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.