Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sorøkatastrofen er en dokumentarisk fortælling om den dengang værste togulykke i Danmark siden 2. Verdenskrig. På baggrund af interviews med øjenvidner og aktindsigter fortælles for første gang i bogform den samlede historie om den tragiske togulykke i 1988.Den 25. april 1988 blev Intercity 104 fra Fredericia afsporet og væltede i en skov lidt udenfor Sorø. Togulykken kostede otte personer livet og kvæstede mindst 72. Ulykken satte politiet og redningsberedskabet på en prøve, men midt i tragedien viste borgere sammenhold, da både passagerer og naboer trådte til og hjalp, hvor de kunne.Ulykken skete før mobiltelefonens tid, og kommunikationen på ulykkesstedet var kaotisk. Redningsmandskab og politi kæmpede desperat for at redde menneskeliv. Erfaringerne fra ulykken endte med at få en enorm betydning for, hvordan forskellige myndigheder den dag i dag arbejder sammen på ulykkessteder.Sorøkatastrofen fortæller historien om togulykken.
Da Intercity 104 fra Fredericia bliver afsporet og vælter ind i en skov lidt uden for Sorø, koster det otte mennesker livet og kvæster mindst 72. Redningsberedskabet og politiet bliver sat på prøve, men da både naboer og passagerer træder til for at hjælpe, hvor de kunne, vises der sammenhold.I Sorøkatastrofen fortælles hele historien om togulykken, fra øjeblikkene op til togets afsporing til efter domsafsigelsen. Katastrofen fandt sted før mobiltelefonens tid, og kommunikationen var kaotisk på ulykkesstedet, hvor politiet og redningsmandskabet kæmpede for at redde togets passagerer. Ulykken ville ende med at lede til erfaringer, der har fået enorm betydning for, hvordan forskellige myndigheder i dag arbejder sammen på ulykkessteder.
Historien om to danske slaveskibe, hvis besætninger begik mytteri - og om deres last af slaver, der slap fri. På et af skibene lærte den navnkundige Tordenskjold sit basale søhåndværk, mens skibet rullede over Atlanten med lasten fuld af afrikanske slaver, og i dag kan vragene give os helt ny viden om Danmarks slavefortid via de mange genstande, som en udgravning af skibene vil kunne finde. Denne journalistiske bog fortæller ikke bare om arkæologernes fund og de mange varme spor, der peger mod Danmark – den fortæller også den dramatiske historie om Fridericus Quartus og Christianus Quintus: To danske slaveskibe, der skulle sætte fart på et dansk slaveeventyr på St. Thomas. Mens eventyret for danskerne endte som et mareridt med orkaner, sult, slaveoprør og mytteri i en dramatisk fortælling fyldt med sørøvere, spanske soldater, slavepiskere og advokater – endte den for en del af slaverne som en ny start på et nyt kontinent – en historie der kan ses i den lokale kultur helt frem til i dag. Bogen er på 109 sider, og er skrevet i et let journalistisk sprog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.