Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns udfordringer med dannelse af identitet. Adopterede har rødder to steder – i deres biologiske ophav og i adoptivfamilien – og ofte er det biologiske ophav ukendt. Det kan skabe stor eksistentiel tvivl, splittelse og ensomhed. Men adopterede skal ikke føle sig alene, og derfor har forfatterne Jytte Lund Larsen og Kasper Nesager-Hansen skrevet denne bog. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. For at skabe en bredere forståelse for adoptivbørns erfaringer, taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og livssituationer.Kasper Nesager-Hansen (1978) er uddannet i filosofi og økonomi fra CBS og som social- og sundhedsassistent. Har har siden 2002 arbejdet som journalist for blandt andre Berlingske og Jyllands-Posten og er nu selvstændig kommunikationskonsulent. Kasper Nesager-Hansen er desuden adopteret transnationalt fra Sydkorea til Danmark. Han er medstifter og formand for Netværk for Adoption & Børnehjælp (NAB), der arbejder med danske børn adopteret fra Pattaya Orphanage i Thailand. Jytte Lund Larsen (f. 1951) er journalist, forfatter og konsulent. Udover en række fagbøger om psykologi, tysk, dansk og mentorship, har hun skrevet digtsamlinger, noveller og en roman. Jytte Lund Larsen er i øvrigt adopteret nationalt.
Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns dobbelte udfordring i identitetsdannelse. Adopterede har en baggrund med rødder i både adoptiv- og biologisk familie. Adoptivbarnets biologiske baggrund er en eksistentiel og ukendt faktor i den adopteredes bevidsthed. Spørgsmålet er, hvordan man får de to sider til at smelte sammen i barnets bevidsthed, så barnet får redskaber, der hjælper det med at få svar på tvivl i forhold til eksistens? Hvordan kan adoptivbørn håndtere udfordringer med dannelse af identitet og eksistens? Hvor er ’de blinde pletter’? Og hvordan kan adoption påvirke adfærd og reaktioner på en bevidst og ubevidst måde? Hvordan har barnesynet forandret sig over tid?Bogen er skrevet af adoptivbørn for adoptivbørn. Den adopterede skal ikke føle sig alene. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. Som grundlag for at forstå og give et muligt bud på en bedre forståelse af baggrund og eksistentielle udfordringer taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og steder i livet.
Hvordan beskriver kunstnere terrorisme?Når kunsten terroriseres er en antologi, hvori kunstnere, journalister med flere giver deres bud på, hvordan terror fremstilles i kunsten: I billedkunst, film, musik, drama og litteratur.Bidragsyderne har rod i lande som Israel, Storbritannien, Norge, Sverige og Danmark. Adskillige af dem har selv overlevet et terrorangreb.Når Kunsten terroriseres viser, at det alle dage har skabt heftig debat og endda krav om censur, når kunstnere har beskæftiget sig med emnet. I dag kan det, i visse tilfælde, også være med livet som indsats.Eksemplerne i antologien strækker sig fra datidens fremstilling af Rote Armee Fraktion i film og billedkunst over 11. september, massakren på Utøya til den danske spillefilm Krudttønden.Når kunsten terroriseres er illustreret, herunder med tre helt nye tegninger af Lars Vilks.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.