Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Adoption - Identitet - Eksistens

Bag om Adoption - Identitet - Eksistens

Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns dobbelte udfordring i identitetsdannelse. Adopterede har en baggrund med rødder i både adoptiv- og biologisk familie. Adoptivbarnets biologiske baggrund er en eksistentiel og ukendt faktor i den adopteredes bevidsthed. Spørgsmålet er, hvordan man får de to sider til at smelte sammen i barnets bevidsthed, så barnet får redskaber, der hjælper det med at få svar på tvivl i forhold til eksistens? Hvordan kan adoptivbørn håndtere udfordringer med dannelse af identitet og eksistens? Hvor er ’de blinde pletter’? Og hvordan kan adoption påvirke adfærd og reaktioner på en bevidst og ubevidst måde? Hvordan har barnesynet forandret sig over tid? Bogen er skrevet af adoptivbørn for adoptivbørn. Den adopterede skal ikke føle sig alene. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. Som grundlag for at forstå og give et muligt bud på en bedre forståelse af baggrund og eksistentielle udfordringer taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og steder i livet.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776080402
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 156
 • Udgivet:
 • 10. Marts 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 151x220x15 mm.
 • Vægt:
 • 279 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 3. Oktober 2023

Beskrivelse af Adoption - Identitet - Eksistens

Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns dobbelte udfordring i identitetsdannelse. Adopterede har en baggrund med rødder i både adoptiv- og biologisk familie. Adoptivbarnets biologiske baggrund er en eksistentiel og ukendt faktor i den adopteredes bevidsthed. Spørgsmålet er, hvordan man får de to sider til at smelte sammen i barnets bevidsthed, så barnet får redskaber, der hjælper det med at få svar på tvivl i forhold til eksistens?
Hvordan kan adoptivbørn håndtere udfordringer med dannelse af identitet og eksistens? Hvor er ’de blinde pletter’? Og hvordan kan adoption påvirke adfærd og reaktioner på en bevidst og ubevidst måde? Hvordan har barnesynet forandret sig over tid?
Bogen er skrevet af adoptivbørn for adoptivbørn. Den adopterede skal ikke føle sig alene. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. Som grundlag for at forstå og give et muligt bud på en bedre forståelse af baggrund og eksistentielle udfordringer taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og steder i livet.

Forlagets beskrivelse af Adoption - Identitet - Eksistens

Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns dobbelte udfordring i identitetsdannelse. Adopterede har en baggrund med rødder i både adoptiv- og biologisk familie. Adoptivbarnets biologiske baggrund er en eksistentiel og ukendt faktor i den adopteredes bevidsthed. Spørgsmålet er, hvordan man får de to sider til at smelte sammen i barnets bevidsthed, så barnet får redskaber, der hjælper det med at få svar på tvivl i forhold til eksistens? Hvordan kan adoptivbørn håndtere udfordringer med dannelse af identitet og eksistens? Hvor er ’de blinde pletter’? Og hvordan kan adoption påvirke adfærd og reaktioner på en bevidst og ubevidst måde? Hvordan har barnesynet forandret sig over tid?Bogen er skrevet af adoptivbørn for adoptivbørn. Den adopterede skal ikke føle sig alene. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. Som grundlag for at forstå og give et muligt bud på en bedre forståelse af baggrund og eksistentielle udfordringer taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og steder i livet.

Uddrag af bogen
Flemming: ”… Hvis jeg havde fået det at vide som seks-syvårig … så kunne det måske have formet mit syn på mine forældre. Jeg kunne have sagt til dem, hvis jeg var en lille rod, at de jo ikke var mine forældre, og så kunne det have gået helt galt … Men jeg ville gerne have haft det at vide omkring det tidspunkt.”

Emma: ”… jeg er blevet kontaktet af mine biologiske forældre... Jeg var på arbejde, og pludselig fik jeg nogle lidt mærkelige beskeder på Messenger. Jeg tænkte ikke nærmere over det. Lidt senere fik jeg nogle flere, som jeg åbnede… De skrev, at de var min biologiske mor, hendes søster og min biologiske fars søster.”

Om forfatterne
Jytte Lund Larsen (f. 1951) stiller spørgsmål til identitet og eksistens i sit forfatterskab i fag- og skønlitteratur. Hun interesserer sig for udsattes og sårbares livsfortællinger i både job og frivilligt arbejde. Adoption – Identitet – Eksistens giver nogle svar på hendes egen sårbarhed i forhold til, hvem hun er.

Kasper Nesager-Hansen (f. 1978) har arbejdet med udsatte børn og adoptivbørn fra Thailand i fonds- og foreningsregi siden 1998. Gennem årene har han opdaget, hvor mange spørgsmål adopterede går rundt med i forhold til eksistens og identitet.
Denne bog er hans forsøg på at give svar på nogle af spørgsmålene.

Brugerbedømmelser af Adoption - Identitet - EksistensGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.