Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Lise Sørensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  "HVOR LÆNGE VAR ÆBLET I PARADIS?Drømmen om at befris fra sin nærende gren, suset af barnlig beslutsomhed. Gøren sig tung på sin mors arm, gøren sig våd,slippe ned!Endelig være sin egen frugt:Stirrende æble i græsset Væsen med helt privat kredsløb og skygge, paniske kindpletter, himmelblå iris spejlende månen i ny og næ - Muligvis moden I hvert fald en falden I hvert fald en een. "Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  Forfatter og digter Lise Sørensens bog om Mathilde Fibiger (1830-1872), der blev berømt i sin samtid for skandaleromanen "Clara Raphael" og for sine banebrydende feministiske synspunkter.Denne bog er ikke en klassisk biografi og på mange måder er "Den nødvendige nedtur" i lige så høj grad en skildring af den kvinde, der skrev den, som den kvinde, den handler om. Det er en bog om et liv, der skriver om et andet liv, der engang skrev.Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Hun havde sin debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth."Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer."Mathilde Fibiger bliver gennem Lise Sørensen en aktuel mulighed i dag. Det er en følsom og meget intens og personlig bog, Lise Sørensen har skrevet. Det er også en fornyelse af en agtværdig gammel genre, den litterære biografi - men hvilken!" Mette Winge, Berlingske Tidende""Den nødvendige nedtur" er en bog i både den unge og den gamle Mathilde Fibigers ånd. Skrevet på idealisme og nøgtern indsigt. Dens dybeste motivering er den stadig eksisterende kvindekamp, som nu udkæmpes på alle fronter." John Chr. Jørgensen, Politiken

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  I "Sparegris og julemand" giver forfatter og digter Lise Sørensen sit besyv med i diskussionen omkring nedskæringerne i kulturlivet i slutningen af 1960'erne og midt 1970'erne. Nedskæringer, der både ramte Danmarks Radio, folkebibliotekerne, kunsten og daginstitutionerne. I værket stiller Lise Sørensen spørgsmålstegn ved, om denne frigørelse af midler vil resultere i et mere fattigt samfund på længere sigt.Lise Sørensen (1926-2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Hun havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  "Jeg frygter de sippede pragmatikere, der altid gladeligt går ind for en omfattende undersøgelse til, for at vi kan være helt sikre på noget alle ved, og trække tiden lidt ud inden vi kræver handling""Arme Djævle" er en samling af forfatteren Lise Sørensens kommentarer til samfundet og til litteraturen.I første del af samlingen giver forfatteren sin kritik til et samfund præget af profitstyrede kvalitetsforringelser, rationaliseringer, (u)-nødvendige bureaukratiseringer og en konstant udviklingstrang.I bogens anden del beskæftiger Lise Sørensen sig med en litterær figur, som hun kalder "Den nødstedte djævel". En mandlig hersker- og ødelægger-type, som hun genfinder hos en række kvindelige forfattere.Lise Sørensen (1926-2004) var en dansk forfatter. Allerede som 17-årig fik hun sin litterære debut med et digt i tidsskriftet Vild Hvede og kun et par år efter udgav hun sin første digtsamling. Som forfatter og samfundsdebattør var hun allerede i 60'erne med til at igangsætte en kønsrolledebat i Danmark, og foregreb på mange måder rødstrømpebevægelsen.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  I "Digternes damer" stiller forfatter og digter Lise Sørensen spørgsmålstegn ved de klassiske, litterære og kulturelle kvindefigurer. Figurer som musen og den evigt tilgivende kvinde, der kan rumme alt som manden smider i hovedet på hende. Men hvorfor er disse figurer så svære at slå ihjel? Hvorfor bliver de ved og ved med at dukke op, selv om disse kønsforestillinger forlængst er passé? Er det fordi de hænger uløseligt sammen med ideen om den geniale (mandlige) kunstner? Og hvad siger egentlig det om kvindes stilling i samfundet generelt?Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer."Det er sjældent vittige, kloge, personlige, uhysteriske betragtninger udkommer på dansk om forholdet mellem mænd og damer, børn og forældre, litteratur og litterater, og - uden diskriminering - endnu sjældnere, at det er kvinder, som skriver dem." -Klaus Rifbjerg, Politiken"Man kan være lidt misundelig på de mennesker, som har "Digternes damer" til gode. For der venter dem en vittig og klog bog." -Mette Winge, Berlingske Tidende

 • af Lise Sørensen
  74,95 kr.

  I "Søsterparten" tager forfatter Lise Sørensen livtag med nogle af de skævvredne selvfølgeligheder i kønsforestillingerne, som skjuler sig i litterature, mediebilledet og dagligdagen.Forestillinger, hvis konsekvenser berører mennesker globalt som lokalt.Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  LIGELØNAlt andet lige tar man jo ikkeden der fra fødslen er skæv - var det første vi hørte om ligeløn- Vist er den skævmen først må vi lige ...var de næste ord Horsemor hørte om ligel'n Horsemor du skal bare gå hjem blande lidt mer mel i farsen tralle og trylle for skæv løndet gør de andre kællinger det har de altid gjort Og når din enlige unge er indsovet Og når din over- og underbo slår deres skæve for små lige midler Da skal du vælge den bedste del Lissom Maria: I mangel af Superstar udvikle dig i din fritidDu vil vel gerne nå højere op hvor det hele er lidt mere lige? Følge de fattiges studiekreds: "Hvordan man løser problemerder løser sig selv når de ikke mer er problemer -"Ligeløn opnået det blir de sidste ord Horsemor hører om lighedAlt andet lige var alt ved det samme.Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  I Lise Sørensens essayistiske bog "Mands- og moderhjerte" åbner forfatteren op for nogle refleksioner over køn og kønsroller, over litteratur og kultur og over nogle af de forestillinger om verden og livet, som de fleste af os har med i barndommens rygsæk uden at tænke videre over det. "Der er ting og begreber som det er så forbudt at pille ved at man næsten ikke kan lade være. Og ukrænkeligst blandt alle jeg kan komme i tanker om er: En Moders Hjerte... En ung man, som er fattig, forelsker sig i en ung pige, som er hovmodig. Den unge pige forlanger, at han som bevis for sin kærlighed skal bringe sin moders hjerte til pigen hund! Den unge mand slår beredvilligt moderen ihjel, skærer hendes hjerte ud og iler til pigen med hunden. På vejen snubler han og taber hjertet, der råber til ham fra støvet: "Min dreng, du slog dig vist!"..."Lise Sørensen (1926 - 2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  "KVINDENS GÅDE Han Du sfinks, du høne, du min Esmeralda, hvad skal jeg kalde dig, at du skal høre? hvad skal jeg spørge dig, at du skal svare? hvad er idn gåde - hvisk det i mit øre! Sfinksen I smukke drømmes ørken blev jeg anbragt for at beundre dine pyramider, for at beundres for min takt og skønhed. Måske er det af simpel tørst jeg lider. Hønen Jeg pudser mig så fint - jeg ligner andre når vi går ud. Du kender mig på lyden: Din ægtehønes kaglen der beklager vredt sit forspildte liv i suppegryden. EsmeraldaMin gåde er: en drue blev vin og gør dig tund i hodet mens den kvæger. Og bruger du mig kun til læskedrik gør jeg af dig et stakkels bundløs bæger."Lise Sørensen (1926-2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Hun havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

 • af Lise Sørensen
  64,94 kr.

  "AMULET I eventyret og i andre drømmefår gæsten liv at vælge sig en tingat bringe med til jorden, ha tilbagei alle sine drømmeløse dage. Een lille fuldendt ting. Måske et blad, måske en strandskal, perlehvid som alle. Et menneske er ikke frit. Du vælger, hvor du så er, den ting du hører kalde."Lise Sørensen (1926-2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Lise Sørensen (1926-2004), født Louise Nathalie Sørensen, var en dansk forfatter. Hun havde sin digteriske debut allerede som 17-årig, da hun fik optaget et enkelt digt i poesitidsskriftet "Vild Hvede". I 1946 udkom hendes første digtsamling "Rodløs", og i 1948 debuterede hun som prosaist med novellesamlingen "Goddag, Lisbeth." Fra 1956 fulgte en række bøger og digtsamlinger, hvor kvindesag og søstersolidaritet er genkommende temaer.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.