Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Siden 2. udgaven af "Udlændingeret" udkom i 2000 har markante ændringer i de politiske hensyn på udlændingeområdet påvirket udformningen af en række centrale bestemmelser i udlændingeloven. Bogen har derfor gennemgået en omfattende revision for at kunne give en dækkende fremstilling af den aktuelle retstilstand vedrørende udlændinges adgang til og ophold i Danmark.Foruden indgående behandling af ny lovgivning om familiesammenføring, asyl og andre former for opholdstilladelse beskriver denne 3. udgave administrativ praksis fra Udlændingestyrelsen, Integrationsministeriet og Flygtningenævnet samt domstolspraksis, navnlig i udvisningssager. Endvidere gennemgås de seneste ændringer i betingelserne for opnåelse af dansk statsborgerskab. EU-harmoniseringen af asyl- og indvandringspolitikken, som på forskellig vis påvirker dansk udlændingeret, er ligeledes omtalt.Bogen henvender sig både til studerende og til praktikere i forvaltningen, domstolene, advokatsektoren og organisationsverdenen, som beskæftiger sig med juridiske spørgsmål i relation til udlændinge.
Denne særlige studieudgave samler nogle af emnerne fra Udlændingeret, 4. udgave, bind 1 (2017) og bind 2 (2021) til brug for undervisningen i faget udlændingeret, særligt vedrørende asylretten, familiesammenføring, inddragelse af opholdstilladelser samt udsendelse. Studieudgaven er blevet til i et samarbejde mellem kursusunderviserne på Københavns Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. De udvalgte kapitler er som udgangspunkt optrykt i den form og med det indhold, de havde i bogens to oprindelige bind. Fremstillingen er således ikke på alle punkter ajour med den nuværende retstilstand. Studieudgaven må derfor suppleres med aktuelle retskilder og anden relevant litteratur som led i undervisningen. Da udvælgelsen er foretaget med sigte på de undervisningsmæssige behov, vil studieudgaven være utilstrækkelig for de praktikere, der arbejder med udlændingeretlige problemstillinger i forvaltningen, domstolene, advokatsektoren og organisationsverdenen. Disse brugere henvises derfor til de to bind af bogen Udlændingeret, 4. udgave (2017 og 2021) samt til Claes Nilas’s bog Migrationsjura (2021).
Siden 3. udgaven af Udlændingeret udkom i 2006 har markante ændringer i de politiske hensyn og prioriteringer såvel som i de internationale forhold ført til gentagne ændringer af udlændingeloven. Bogen har derfor måttet gennemgå en omfattende revision for at kunne give en dækkende fremstilling af centrale spørgsmål vedrørende udlændinges indrejse og ophold i Danmark. Foruden indgående behandling af reglerne om visum og indrejse opdaterer dette bind regler og praksis vedrørende asyl og familiesammenføring. Fremstillingen bygger på materiale fra Udlændingestyrelsen og især på praksis fra Flygtningenævnet, Udlændingenævnet og domstolene. EU-harmoniseringen af asyl- og indvandringspolitikken, som på forskellig vis påvirker dansk udlændingeret, er ligeledes omtalt. Bogen henvender sig både til studerende og forskere og til praktikere i forvaltningen, domstolene, advokatsektoren og organisationsverdenen, som beskæftiger sig med juridiske spørgsmål i relation til udlændinges indrejse og ophold. IndholdsoversigtForordKapitel 1. Udlændingerettens grundbegreber, retskilder og myndighedsstruktur – af Jens Vedsted-HansenKapitel 2. Betingelser for indrejse i Danmark og visumregler – af Niels Henrik LarsenKapitel 3. Afvisning og overførsel af asylansøgere – af Niels Henrik LarsenKapitel 4. Danske og internationale flygtningebegreber – af Nina Marie Lassen og Jesper LindholmKapitel 5. Proceduren i asylsager – af Jens Vedsted-HansenKapitel 6. Familiesammenføring – af Bjørn Dilou Jacobsen og Jens Vedsted-HansenLitteraturOm forfatterneNøgle til bogens henvisninger til UdlændingelovenDomsregisterStikordsregister
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.