Bag om Udlændingeret
Siden 3. udgaven af Udlændingeret udkom i 2006 har markante ændringer i de politiske hensyn og prioriteringer såvel som i de internationale forhold ført til gentagne ændringer af udlændingeloven. Bogen har derfor måttet gennemgå en omfattende revision for at kunne give en dækkende fremstilling af centrale spørgsmål vedrørende udlændinges indrejse og ophold i Danmark. Foruden indgående behandling af reglerne om visum og indrejse opdaterer dette bind regler og praksis vedrørende asyl og familiesammenføring.
Fremstillingen bygger på materiale fra Udlændingestyrelsen og især på praksis fra Flygtningenævnet, Udlændingenævnet og domstolene. EU-harmoniseringen af asyl- og indvandringspolitikken, som på forskellig vis påvirker dansk udlændingeret, er ligeledes omtalt.
Bogen henvender sig både til studerende og forskere og til praktikere i forvaltningen, domstolene, advokatsektoren og organisationsverdenen, som beskæftiger sig med juridiske spørgsmål i relation til udlændinges indrejse og ophold.
Indholdsoversigt
Forord
Kapitel 1. Udlændingerettens grundbegreber, retskilder og myndighedsstruktur – af Jens Vedsted-Hansen
Kapitel 2. Betingelser for indrejse i Danmark og visumregler – af Niels Henrik Larsen
Kapitel 3. Afvisning og overførsel af asylansøgere – af Niels Henrik Larsen
Kapitel 4. Danske og internationale flygtningebegreber – af Nina Marie Lassen og Jesper Lindholm
Kapitel 5. Proceduren i asylsager – af Jens Vedsted-Hansen
Kapitel 6. Familiesammenføring – af Bjørn Dilou Jacobsen og Jens Vedsted-Hansen
Litteratur
Om forfatterne
Nøgle til bogens henvisninger til Udlændingeloven
Domsregister
Stikordsregister
Vis mere