Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ernæringsfysiologi – en grundbog fører læseren sikkert og grundigt gennem kostens opbygning set fra en biokemisk vinkel og i relation til kroppens fysiologi. Udgangspunktet er dansk kost og ernæringsforhold med inddragelse af danske kostundersøgelsesresultater.I den digitale version finder du multiple choice opgaver samt PowerPoint-filer med illustrationer til undervisningsbrug. Forfatterne giver en overskuelig gennemgang af emner som fedt, kulhydrat, protein, alkohol, energimetabolisme, vitaminer, mineraler og væskebalance, som perspektiveres til praksisrelaterede emner som livsstilssygdomme, kostvurdering, kostplanlægning og ændringer i fødevarers næringsindhold ved forarbejdning og opbevaring.Bogen henvender sig til studerende på de mellemlange videregående uddannelser, herunder især uddannelsen i ernæring og sundhed og sygeplejerskeuddannelsen.I denne 3. udgave er både indhold og layout grundigt revideret for at give de bedste forudsætninger for tilegnelsen af stoffet.Ekstramateriale i form af multiple choice spørgsmål er tilgængelige via bogens elektroniske version.
Ernæring i klinisk praksis er en praksisnær og fagligt velfunderet bog, som rummer alt fra basal ernæringslære, over sociale og kulturelle aspekter, til sygdomsrelateret underernæring. Målet er at give læseren et solidt fundament i forhold til at agere relevant i klinisk praksis, hvor ernæringsmæssige problemstillinger optræder.• Bogens første del præsenterer det teoretiske fundament i relation til human ernæring. Her introduceres læseren til basal viden om mikro- og makronæringsstoffer og ernæringsfysiologi. Næringsstofferne sættes derefter i perspektiv i forhold til de ernæringsmæssige behov i livets forskellige faser. Måltidernes sociale, kulturelle, og religiøse aspekter udfoldes også i bogens første del.• I bogens anden del introduceres læseren til de ernæringsfysiologiske fænomener, der knytter sig til klinisk ernæring, såsom stressmetabolisme, refeeding syndrom og ernæringsbegrænsende faktorer. Bogens fokus er at give læseren indsigt og handlekompetence i forhold til ernæringsbehandling således, at læseren har det nødvendige fundament til at kunne udføre et solidt ernæringshåndværk. • Bogens tredje del giver læseren viden om klinisk ernæring i en række forskellige sygdomsspecifikke kontekster. Det går igen, at teori, forståelse og praksis kobles således, at læseren understøttes i at anvende, planlægge og reflektere over god ernæringspraksis i daglig klinik. Et vellykket patientforløb forudsætter en passende ernæringsindsats, og derfor er Ernæring i klinisk praksis en vigtig del af lærebogsserien Menneskekroppen. Alle forfattere er specialister på hver deres område, og ambitionen er at inspirere læseren til at handle ernæringsfagligt kompetent. Derfor er teorien konsekvent relateret til praksis via cases og eksempler, og sproget er skrevet i øjenhøjde med den studerende.Bogen er beriget med digitalt ekstramateriale, der kan tilgås på bogens hjemmeside.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.