Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I 1989 dømmer retten i Hillerød en retarderet mand skyldig i 36 drab. I en tilståelsessag uden vidner tager han ansvaret for 35 menneskers død i mordbranden på Hotel Hafnia i 1973 og for drabet på en 15-årig pige på Fanø i 1980. Med to liv på samvittigheden i forvejen bliver han med ét den absolut værste seriemorder i nyere Danmarkshistorie. 40 år gammel spærres den 38-dobbelte morder inde på en lukket institution på Lolland. I 1997 dør den dømte mand 49 år gammel.Men var han også den skyldige? Journalist Peer Kaae graver sig i denne bog ned i mysteriet om den tragiske eksistens Erik Solbakke. En svagt begavet dreng, der fik en mistrøstig start på tilværelsen og først fandt et menneske, der lyttede opmærksomt, da han mødte rejseholdsmanden Per Casper. De udviklede et nært forhold og fremstod som et af dansk kriminalhistories mest umage par – den ene i rollen som afhøringseksperten, der knækkede sag på sag. Den anden i rollen som manden med forklaringerne, der fik mordgåderne til at falde på plads.
Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen hører til blandt Danmarkshistoriens mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød fruen i huset med koldt blod?Forfatteren til true crime-bestselleren Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej går i denne bog bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.
Den 14. december 1965 triller en ung kvinde sin flotte nye barnevogn fra Østerbro og ind mod City. Under kalechen ligger hendes lille datter – den kun 2 1/5 måned gamle Tina. Foran Daells Varehus’ hovedindgang i Fiolstræde stiller hun vognen under halvtaget, og går på juleindkøb. En halv time senere vender hun tilbage. Barnevognen og Tina er væk. Kort efter finder hun barnevognen i en gård, men hendes datter et kidnappet. Moren slår alarm og politiet sætter den største eftersøgning i Danmarkshistorien i gang.I 27 døgn følger befolkningen på sidelinjen dramaet, eftersøgningen og forældrenes sorg, før to betjente får et gennembrud. I Helsingør besøger de en mor med et spædbarn, der er en anelse for stort, til den historie, hun fortæller, og det viser sig at være lille Tina, der nu for rullende kameraer forenes med sine lykkelige forældre.Den 24. januar 1966 kommer Tina i audiens hos kongen på Amalienborg – som den yngste i Danmarkshistorien.Kun 13 dage efter Tinas audiens pakker en ung mor i Odense sin 3 ½ måned gamle søn, Basse, ned i barnevognen og slentrer ind til byen. Akkurat som Tinas mor stiller hun den foran en forretning på hovedgaden og går på indkøb i børnetøjsforretning. Da hun kommer ud på gaden igen og kigger ned i barnevognen er Basse forsvundet – kidnappet?Politiet sætter endnu en gang en kæmpe eftersøgning i gang, men de finder aldrig Basse – og det udvikler sig til et mysterium. Hvis Basse lever i dag, er han 52 år! Hang de to sager sammen? Hvad skete der den dag, og hvor er Basse?
Mordet på Stine Geisler er et af danmarkshistoriens mest berømte og endnu uopklarede kvindemord. I Jagten på Stine Geislers morder stiller Peer Kaae de spørgsmål, der ikke er blevet stillet i årevis, for at komme til bunds i den uopklarede tragedie.Bogen er en stærkt personlig beretning om den besættelse, der driver Kaae til at jage morderen, der er gået fri gennem tre årtier. Gennem utrættelig, årelang research finder han frem til to helt centrale vidner, der ikke har været afhørt i 30 år, men som begge har helt afgørende detaljer om sagen at fortælle. Ud fra disse vidneudsagn samt andre nye opdagelser formår Kaae at sammenstykke forløbet omkring drabet time for time – og der er noget, der ikke hænger sammen. Noget er helt, helt galt ...Jagten på Stine Geislers morder er illustreret med unikke fotos, hvoraf flere aldrig har været offentliggjort tidligere.
Tre mænd stod centralt i politiets efterforskning af dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. Den ene mødte op på gerningsstedet dagen efter drabene. Den anden fortalte løgn på løgn, da politiet afhørte ham om hans forhold til de myrdede. Den tredje rejste ud af landet få dage efter dobbeltmordet – og vendte siden tilbage som en holden mand. I denne bog vender Peer Kaae tilbage til mordsagen, der ikke vil dø. I Landsarkivet, på Retsmedicinsk Institut og gennem stribevis af samtaler med personer med nære forbindelser til sagens nøglepersoner fi nder forfatteren frem til opsigtsvækkende og hidtil ukendte oplysninger om tre mænd, hvoraf den ene – måske – gik fri for mord.
Tommy Mortensen Seebach var ønske-, ene- og vidunderbarn. Som 6-årig debuterede han som pianist på forældrenes burgerbar. Som 15-årig turnerede han med tidens største navn, pigtrådsgruppen Sir Henry & His Butlers. Og som 29-årig kronede han en stribe landeplager med ”Disco Tango” og sejren i Dansk Melodi Grand Prix 1979. Seebach blev kendt og prydede de glittede sider i ugepressen med sin smukke kone Karen og kernefamilien – og alle var på fornavn med Tommy, der nægtede at være en krukke og gav sine fans hver en centimeter af sig selv. Men hitsene blev færre, Grand Prixjuryen begyndte at afvise hans sange, og økonomien skred. Tommy greb flasken – det var hans svar på modgangen. Han flygtede og satte familielivet over styr, selv om det betød alt for ham. Derouten sluttede, da hans hjerte sagde stop en formiddag i 2003. En teltholder på Bakken fandt Tommy død i skoven, kun 53 år gammel. Kun få meter fra det sted, hvor eventyret begyndte med Sir Henry knap 40 år tidligere.
Hele historien om århundredets mordgåde. Denne bogs forfatter har som den første sammen med Dines Bogø fået eksklusiv adgang til Landsarkivets enorme samling af hemmeligstemplet materiale fra sagen og bygger sin historie på tekniske spor, vidneforklaringer og politirapporter, som ikke tidligere har været tilgængelige. Hændelserne på morddagen dokumenteres minutiøst, og sporene følges ud i den tåge af rygter og konspirationsteorier, som politiets efterforskere siden forsøgte at trænge gennem. Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er en efterforskningsrejse gennem Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag. Det er en rejse, som både forfølger alle sporene, både blandt modstandsbevægelsens mænd og i det myrdede ægtepar Jacobsens omgangskreds. Fortællingen vrimler med mistænkte og motiver, men kun én morder – som gik fri.
På trods af 3000 henvendelser og en stor dusør blev drabssagen henlagt i august 1979. Men Peer Kaae glemte aldrig historien. Han var ikke kun jævnaldrende med Line, men voksede op i samme område i Lyngby – og blev af sin mor advaret om at cykle ad den skolevej, hvor Line efter alt at dømme blev samlet op af en billist, formentlig gerningsmanden. Og efter alle disse år har han fundet helt nye spor i sin personligt motiverede jagt på gerningsmanden. Spor, der måske kan føre til en opklaring ...I Jagten på Line Frederiksens morder følger vi Peer Kaae i hans efterforskning af drabet på Line Frederiksen. Her forsøger han at samle trådene ved hjælp af udtalelser fra vidner, eksperter, pårørende og mistænkte, mens han forsøger at indskrænke gerningsmandens profil. For hvem kan slå et barn ihjel?
Hvem slog Stine Geisler ihjel? Mordet på Stine Geisler under Københavns pinsekarneval i 1990 er et af danmarkshistoriens mest berømte og endnu uopklarede kvindemord. Den anerkendte true crime-forfatter Peer Kaae giver i Jagten på Stine Geislers morder her tre bud på, hvem der er morderen.Bogen er en stærkt personlig beretning om den besættelse, der driver Peer Kaae til at jagte morderen, der er gået fri gennem tre årtier. I løbet af sin utrættelige, årelange research finder han frem til to helt centrale vidner, der ikke har været afhørt i 30 år, begge med afgørende nyt at fortælle. Med deres vidneudsagn og andre nye opdagelser formår Kaae at rekonstruere forløbet omkring drabet time for time – og der er noget, der ikke hænger sammen. Der er noget helt galt ...Jagten på Stine Geislers morder er illustreret med unikke fotografier, hvoraf flere aldrig har været offentliggjort tidligere.
Kom med i jagten på dobbeltmorderen, der gik fri i Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag.En aften får Peer Kaae en tanke – og senere en oplysning – der sætter ham på sporet af en mand i sagen om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, som alle har overset.’Tænk, hvis det hele var så simpelt … Ring lige til mig …’ skrev Peer Kaae i en mail til en betroet tilbage i december 2011.Den garvede true crime-journalist kaster sig herfra ud i en efterforskningsmæssig tour de force, der kommer til at strække sig over 12 år. Peer Kaae vender tilbage til Rigsarkivet og digitaliserer alle 42 kasser med hemmeligt materiale. Det giver ham et overblik som aldrig før i århundredets drabssag. Overblikket bruges til at tage et opgør med alle teorier. Også egne tidligere konklusioner kommer under pres, når nye spor forfølges i akterne om Edderkoppen, modstandsbevægelsen og omgangskredsen.Peer Kaae opdager – og tegner – et hidtil ukendt billede af ægteparret Jacobsen, der kan være nøglen til at forstå mordgåden fra 1948, der måske slutter i 2023 – efter Peer Kaae har været den halve klode rundt i sin jagt på manden – og motivet.
Fortæller chefen, kæresten eller vennerne dig sandheden? Er du i tvivl? Med Peer Kaaes nye bog ved hånden kan du lære at gennemskue løgn og bedrag ved hjælp af bl.a. CIA’s tophemmeligt udviklede redskaber. Peer Kaae har forsket i fænomenet Statement Analysis, og endda studeret hos de fremmeste eksperter i verden.I 3 er løgnerens tal får du kompetencerne til at komme tæt på sandheden – om løgnen. CIA og Den Israelske Efterretningstjeneste har i årevis hemmeligt forsket i at afdække om folk lyver – kun ved at studere hvilke ord hjernen intuitivt vælger.I bogen afdækker Peer Kaae diverse teknikker og fortæller om sin personlige rejse med at nå frem til sandheden – en rejse der ændrede hans liv for altid. Og han viser, hvordan Statement Analysis er et effektivt efterforskningsredskab i uopklarede kriminalsager, fordi gerningsmænd og mordere lyver. Dermed indeholder bogen også referencer til kriminalsagerne. Men Statement Analysis er også skræmmende effektivt til at afsløre de løgne, vi alle omgiver os med i dagligdagen – og i et større perspektiv i en verden, der i stigende grad er præget af Fake News.I 3 er løgnerens tal fortæller Peer Kaae, hvordan han opdagede, at vores egne ord i sidste ende altid vil forråde os – hvilket er en grænseoverskridende oplevelse.Peer Kaae er journalist, foredragsholder og forfatter til en lang række True Crime-bøger. Han har skrevet bestsellerne Dobbeltmordet på Peter Bangsvej, Maries morder og Den dømte mand. Med sin nye bog kombinerer han True Crime med håndbogsgenren.
Et mord og et gerningssted hænger sammen for evigt. Det kan ikke skilles ad. Når et menneske under tragiske omstændigheder mister livet, sætter det spor for altid på det sted, hvor det sker. Stedet vil aldrig få sin jomfruelighed tilbage, men vil for altid være der, hvor en morder begik et drab.Forfatteren Peer Kaae guider dig i denne bog gennem mere end hundrede års Københavnske mord – med udgangspunkt i præcis det sted, hvor gerningsmanden slog til. Historien om hvert enkelt mord, hovedpersonerne, mistænkte, spor og politiets arbejde fortælles. Ud fra FBI's moderne efterforskningsmetoder ser forfatteren på både opklarede og uopklarede sager med helt nye øjne – og via arkiver, research og kilder sammenstykker han, hvad der angiveligt skete, og hvem gerningsmanden var – eller kunne tænkes at være ...Bogen er bygget op i seks kapitler: Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, City, Frederiksberg og Amager – og læseren kan med bogen i hånden gå seks forskellige kriminalhistoriske vandringer gennem hovedstaden.
Den 14. december 1965 triller en ung kvinde sin flotte nye barnevogn fra Østerbro og ind mod City. Under kalechen ligger hendes lille datter – den kun 2 1/5 måned gamle Tina. Foran Daells Varehus’ hovedindgang i Fiolstræde stiller hun vognen under halvtaget, og går på juleindkøb. En halv time senere vender hun tilbage. Barnevognen og Tina er væk. Kort efter finder hun barnevognen i en gård, men hendes datter et kidnappet. Moren slår alarm og politiet sætter den største eftersøgning i Danmarkshistorien i gang. I 27 døgn følger befolkningen på sidelinjen dramaet, eftersøgningen og forældrenes sorg, før to betjente får et gennembrud. I Helsingør besøger de en mor med et spædbarn, der er en anelse for stort, til den historie, hun fortæller, og det viser sig at være lille Tina, der nu for rullende kameraer forenes med sine lykkelige forældre. Den 24. januar 1966 kommer Tina i audiens hos kongen på Amalienborg – som den yngste i Danmarkshistorien. Kun 13 dage efter Tinas audiens pakker en ung mor i Odense sin 3 ½ måned gamle søn, Basse, ned i barnevognen og slentrer ind til byen. Akkurat som Tinas mor stiller hun den foran en forretning på hovedgaden og går på indkøb i børnetøjsforretning. Da hun kommer ud på gaden igen og kigger ned i barnevognen er Basse forsvundet – kidnappet? Politiet sætter endnu en gang en kæmpe eftersøgning i gang, men de finder aldrig Basse – og det udvikler sig til et mysterium. Hvis Basse lever i dag, er han 52 år! Hang de to sager sammen? Hvad skete der den dag, og hvor er Basse?
Tommy Seebach Mortensen var ønske-, ene- og vidunderbarn.Som 6-årig debuterede han som pianist på forældrenes burgerbar. Som 15-årig turnerede han med tidens største navn, pigtrådsgruppen Sir Henry & His Butlers. Som 29-årig kronede han en stribe landeplager med ”Disco Tango” og sejren i Dansk Melodi Grand Prix 1979. Han blev kendt og prydede de glittede sider i ugepressen med sin smukke kone Karen og kernefamilien – og alle var på fornavn med Tommy, der nægtede at være en krukke og gav sine fans hver en centimeter af sig selv.Men hitsene blev færre, Grand Prix-juryen begyndte at afvise hans sange, og økonomien skred. Tommy greb flasken – det var hans svar på modgangen. Han flygtede og satte familielivet over styr, selv om det betød alt for ham. Derouten sluttede, da hans hjerte sagde stop en formiddag i 2003. En teltholder på Bakken fandt Tommy død i skoven, kun 53 år gammel. Få meter fra det sted, hvor eventyret begyndte med Sir Henry knap 40 år tidligere.”Tommy er så mundret fortalt som Seebachs melodier. Og dertil behageligt usensationalistisk og fri for bagklogskab. Peer Kaae skruer ned, når det ville have været fristende at skrue op. Han lader tingene tale for sig selv. Det gør han; rørende, men alligevel usentimentalt.”– Torben BillePeer Kaae, f. 1965, har arbejdet med dokumentarprogrammer på DR, musikudsendelser på P3, underholdningsjournalistik og sportsjournalistik på Eurosport. Er forfatter til den anmelderroste krimidokumentar Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og Maries morder, en journalistisk undersøgelse af Højbjergdrabet i 1967. Har desuden skrevet en række biografier, blandt andet om Karl Stegger og Axel Strøbye.
Som 23-årig journalist fik Peer Kaae plads i SE OG HØRS magtfulde ´førerbunker´ - i hjertet af Danmarks suverænt største sladderblad. De følgende 17 år oplevede han sladderbranchens udvikling - fra succes og fordrukkent parløb med de kendte til kynisk menneskejagt og pararazzibilleder under Henrik Qvortrup, den mest forhadte ugebladschef i Danmark nogensinde. Per Kaae giver et unikt indblik i en verden, hvor alkohol og kontanter gennem årtier flød på redaktionen, hvor grænsen mellem løgn og sandhed ofte blev ignoreret, hvor medarbejdere rejste på første klasse verden rundt. Ofte mens privatlivet sejlede, depressionen truede og værtshuset var det eneste holdepunkt udover redaktionen. Bogen beskriver, hvordan tiderne skifter i ugebladsverdenen. Fra den legendariske chefredaktør ´Mep´, hvor Se og Hør nød en gylden periode med gigantiske oplagstal, og hvor de de kendte både stillede op og deltog i festerne. I 90’erne ændrede alt sig - blandt andet da Per Kaae var med til at introducere paparazzifotografiet til Danmark.
Et mord og et gerningssted hænger sammen for evigt. Det kan ikke skilles ad. Når et menneske under tragiske omstændigheder mister livet, sætter det spor for altid på det sted, hvor det sker. Stedet vil aldrig få sin jomfruelighed tilbage, men vil for altid være der, hvor en morder begik et drab.Forfatteren Peer Kaae guider dig i denne bog gennem mere end hundrede års Københavnske mord – med udgangspunkt i præcis det sted, hvor gerningsmanden slog til. Historien om hvert enkelt mord, hovedpersonerne, mistænkte, spor og politiets arbejde fortælles. Ud fra FBI's moderne efterforskningsmetoder ser forfatteren på både opklarede og uopklarede sager med helt nye øjne – og via arkiver, research og kilder sammenstykker han, hvad der angiveligt skete, og hvem gerningsmanden var – eller kunne tænkes at være ...Bogen er bygget op i seks kapitler: Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, City, Frederiksberg og Amager – og læseren kan med bogen i hånden gå seks forskellige kriminalhistoriske vandringer gennem hovedstaden.
MIDASSYNDROMET er en journalistisk roman om grådighed, økonomisk kriminalitet og mord.Mads Brodersen får sin største drøm opfyldt – et job i Nordisk Bank. Lønnen er høj, bilen fri og penthouselejligheden i Nordhavnen et af frynsegoderne. Alt tegner lykkeligt, også i forhold til den kvinde han elsker. Men da han forflyttes til bankens afdeling i Estland, ændrer det hele hans liv. Mads opdager nemlig, at hans forgænger døde under mystiske omstændigheder.Hvorfor skulle han dø?Mads undersøger dødsfaldet og hvirvles ind i en hvidvask af enorme dimensioner. På sin vej mod sandheden, kommer han op imod internationale og politiske kræfter, der er så store, at han fanges i sit livs dilemmaMads Brodersens valg sætter en skræmmende kædereaktion i gang, der skaber kaos – ikke bare i den finansielle sektor, men helt op i samfundets øverste politiske lag.MIDASSYNDROMET er en True Crime Fiction baseret på verdens største hvidvaskskandale.SOLGT TIL FILMATISERINGForfatterne Peer Kaae og Per Kuskner er begge journalister og har tidligere, hver for sig, skrevet bestsellers indenfor biografi og true crime (Bl.a. ”Dobbeltmordet På Peter Bangs Vej”).Med MIDASSYNDROMET udgiver de deres første journalistiske roman – en true crime fiction.
Karl Stegger var stor og rund, men på film spillede han den lille mand. Den rolle havde han lært af livet, opvokset som han var på bunden af Danmark. Faren skred, inden sønnen blev født, moren døde tidligt. 10 år gammel måtte Karl lære tilværelsens ubarmhjertighed at kende, alene i verden på et børnehjem lidt uden for Aarhus.Peer Kaaes biografi er historien om dansk films ydmyge arbejderhelt. Skuespilleren, der kom fra ingenting og kæmpede sig til en plads i en verden, hvor en klodset figur med håndbajer og tung jysk accent ikke var hverdagskost.Bogen er også fuld af muntre anekdoter fra dengang, dansk film var fuld af farverige originaler som Dirch, Ove Sprogøe og Jens Okking. Med 160 film på 30 år var Karl Stegger tidens mest benyttede "fjæs", som han selv sagde med stolthed. Han blev en levende legende, både på lærredet og på optagelserne, hvor han var kendt for sit snorlige skuespil – og sin hang til jydewhist.
Axel Strøbye var legendarisk i rollerne som Jensen i Olsen-banden og Viggo Skjold Hansen i Matador, men mestrede også i stor stil de dæmoniske roller som herremand og chauvinistisk ægtemand. Bag kulisserne lurede en lige så kompleks tilværelse som forskelligheden i hans roller opbød.Axel er en komplet biografi om det store og mangesidede talent Axel Strøbye, som i en menneskealder begejstrede sin samtid med over 100 film, tvserier og teaterstykker. Han var komiker med stort K, men beherskede også de dybe roller med stor succes. Axels privatliv var derimod alt andet end en succes. Skjult for alle andre end de allernærmeste venner levede Axel et i mange henseender ulykkeligt liv bag den glamourøse overflade.I Axel tager forfatterne Peer Kaae og Per Kuskner fat i Axel Strøbyes store omgangskreds og familie for hermed at lægge det store komplicerede puslespil, der udgjorde livet for en af Danmarks helt store og folkekære skuespillere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.