Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I Havets storsind tager vi med Jonas, Line, Martin og Rikke ud på eventyr. De vil alle væk fra virkeligheden og travlheden hjemme i Danmark, og det finder de ude på havet. Her skal de finde friheden og lykken langt væk fra hverdagsproblemerne – men skibet er lastet med begær, tømmermænd og etiske dilemmaer. Jonas kæmper med sin roman og roder lidt med aktier i mellemtiden, men som uforløst humanistisk kandidat elsker Line at komme sammen med en kunstner som ham. Martin har til gengæld sat sin idealistiske open source-kodning på pause for at støtte op om Rikke, der er glødende miljøforkæmper og kun køber biodynamisk chapmagne. Bogen er en odysse gennem idealisme, hykleri og dårskab, men også håb og en genskabt naturforbindelse for fire fremmedgjorte bymennesker.
Skibet er lastet med gode intentioner, da to kærestepar beslutter at tage på jordomsejling og kappe båndene til det snærende storbyliv. Jonas skriver teoretisk set på en stor roman, men handler også lige lidt aktier, indtil den bliver antaget. Det behøver han ikke fortælle Line, som er så glad for at komme sammen med en digter, selv om hun jo ikke selv får brugt sin scenekunstuddannelse til noget. Det med aktierne kan Jonas i stedet dele med Martin, som godt forstår behovet for at tjene penge; han har sat drømmene om open source-kodning på lavblus for at støtte op om kæresten Rikke, der er glødende miljøforkæmper og kun køber biodynamisk champagne. Sammen sejler de fire ud for at søge friheden og lykken på de syv have. Men de er amatørsejlere, båden er misligholdt, og Sydhavet er fyldt med fristelser – kødelige såvel som berusende. Og livet bliver ikke lettere, da de får den russiske mafia i kølvandet.Havets storsind er en satirisk samtidsroman om værdier i hastig forandring. Den giver et humoristisk blik på verden midt i en woke-tid og tegner et kærligt, selvironisk generationsportræt af de sidste generation x'ere og første generation y'ere, der blev lovet muligheder og velstand, de aldrig fik. Den behandler privilegieblindhed og selvbedrag, aktivisme og eskapisme, karma og tømmermænd – og går til forsvar for satiren (og ikke mindst selvironien) som nødvendigt modspil til samtidens mange krænkelsesdebatter.Philip Tafdrup (f. 1979) har tidligere udgivet doku-romanen Kongen af Bali (2015), novellerne Wunderkammer (2012), digtkataloget Tegn og varsler (2012) og digt- og fotosamlingen Cat loves Sean (2010). Han er uddannet cand. comm. i journalistik og historie og bachelor i film- og medievidenskab.
Wunderkammer er en samling fortællinger om bombebygning, mobning, forelskelser, selvmord, aflivning af kæledyr, uheld med brændbare væsker, en fartglad og racistisk bedstefar, om at lære at ryge, stjæle, lure på piger, overleve i skolegårdens hierarki, om at finde en pistol i en skrivebordsskuffe, om trafikdrab, fordrukne eneboere, dyrplagere, første- og andenvælgere til fodbold, afklædning af venners søstre, om at koge pis og ådsler i en gryde over et bål, om forgiftning af en vikar, om glas med dyr i sprit, om dem der tog tæskene så andre kunne gå fri, om porno, om en leg ved navn Atomkrig, om at være lige ved at drukne eller lige ved at få fat i den man elsker og andre højde- og lavpunkter i en drengs opvækst. Philip Tafdrup har tidligere skrevet den anmelderroste digtsamling Cat loves Sean.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.