Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sundhedspleje – et fag i forandring beskriver sundhedsplejens vilkår i det moderne informationssamfund kendetegnet ved mangfoldighed. Hele familien er i fokus, og bogen viser, hvordan sundhedspleje kræver forskellige overvejelser og metoder fra familie til familie. Bogen er tænkt som en grundbog til studerende på specialuddannelsen til sundhedsplejerske. Men den er også målrettet studerende på professionsbachelorniveau, der arbejder med sundhed i relation til børn, unge og deres familier – fx sygeplejerske-, pædagog-, socialrådgiver- og lærerstuderende. Sundhedspleje – et fag i forandring er skrevet af toneangivende forskere og undervisere inden for sundhedspleje. Bogen introducerer til en bred vifte af emner, men beskriver også mange udfordrende dilemmaer, der kan give stof til refleksion og ny læring hos praktiserende sundhedsplejersker.
Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk. Rug er sundt og mere smagfuldt end mange andre melsorter. Har du mod på og lyst til at opleve, hvad rug også kan bruges til, er der utallige opskrifter med stor variation i alt fra morgengrød til kager, salater og de skønneste hotdogs til aftensmaden. Har du brug for ny inspiration til rugbrødsbagningen, er der mange gode ideer, og skal du i gang med bagningen for første gang, finder du hjælp, gode råd og tips i bogen. Har man først haft succes med at bage sit eget rugbrød, bliver det svært at vende tilbage til færdigbagt køberugbrød.
At vi hver har en sjæl, som lever videre, selv efter vores krops fysiske død og at den er en del af et større helhed i et energikredsløb, er en sandhed for forfatteren.Døden er fortsat et tabulagt emne mange steder. Noget folk helst ikke snakker om og som er forbundet med angst, frygt, tristhed og sorg.Rikke Holm fortæller, at hun ønsker at denne bog vil skabe mere åbenhed om dette emne.Via egne oplevelser og erfaringer i forbindelse med døden, som hun i bogen kalder overgang, afdramatiserer hun denne fine proces som overgangen er. Læseren får et kærligt og ærligt indblik i helt private oplevelser med åndelig kontakt med en afdød. En kontakt som har været medvirkende til en uvurderlig opvågnen og visdom i livet for forfatteren.Rikke fortæller, at vores primære opgave som fysiske mennesker, altså meningen med livet, er at opnå oplysthed og gennem ubetinget kærlighed at genskabe kontakten til vores sjæl, så vi kan assistere den på bedste vis udviklingsprocessen.Hun mener, at det er vigtigt at vi tager ansvar for vores liv og for vores død. På den måde kan vi opnå en mening med livet og døden. En mening som vil medvirke til et lettere og lykkeligere liv her i den fysiske verden.Via små redskaber og øvelser får læseren mulighed for at frigøre sig fra det som holder dem tilbage for at leve livet fuldt ud og finde en højere mening med både livet og døden.
Mojn! – sådan snakker vi i grænselandetSønderjysk, fællesdansk, højtysk, nedertysk og frisisk. Denne vende- og vennebog kommer videnskabeligt og personligt ind på og i grænselandets rigdomme – både sprogligt, historisk og nutidigt. Nyd sprogene, kulturen og især mangfoldigheden. Der er alt fra hertugdømmerne, deres guldalderlitteratur og højskoletraditionen til noget om tysklæreruddannelsen.For 100 år siden blev Sønderjylland helt dansk og Slesvig delt. Mindretal og flertal på begge sider af grænsen lever nu i fredelig sameksistens i Danmarks og Tysklands forhaver. Tag med på rejsen fra nedertysk til sønderjysk, og få hele historien om den fælles hilsen mojn!Rikke Holm: Den danske højskoletraditionJens A. Christiansen: Det danske mindretal og dansk i SydslesvigAnna Marbjerg: Tysk er min MutterspracheElin Fredsted: Sydslesvigdansk er noget helt for sig selvChristoph G. Schmidt et al.: Nordfrisisk: Sprog uden moderlandHeiko Gauert: Op Plattdüütsch heet dat MoinMarianne Ehlers: Plattdüütsch in Sleswig-HolsteenDieter Lohmeier: Da den tysksprogede litteratur i hertugdømmerne blev slesvig-holstenskReiner Pogarell: I Danmark er alt godtHarro Hallmann & Anke Tästensen: Tysk som mindretalssprog i Sønderjylland og fremmedsprog i DanmarkAnne-Marie Fischer-Rasmussen: Tyskundervisningen i DanmarkElin Fredsted: Vi ka' æ sproch – inno da!Rikke Thomsen: Jeg ville hjemMalene Monka: Sprogændring gennem tre generationer – fra sønderjysk til mere rigsdanskMichael Ejstrup: I Sønderborg snakker de sønderjyskMoin! – von Hamburg bis KoldingNiederdeutsch, Friesisch, Hochdeutsch, Dänisch und Synnejysk – erleben Sie die Sprachen der Grenzregion! Schleswig ist seit 1000 Jahren vielsprachig und seit 100 Jahren zwischen Deutschland und Dänemark aufgeteilt. Die friedliche Grenzziehung durch Volksabstimmungen feiern wir im deutsch-dänischen Freundschaftsjahr 2020. Minderheiten und Mehrheiten beiderseits der Bundesgrenze leben nunmehr vorbildlich in Frieden zusammen in Deutschlands und Dänemarks Vorgärten.Erfahren Sie, warum man von hier bis zur Elbe den ganzen Tag mit Moin! begrüßt wird, oder genießen Sie die Beiträge über die Literatur der Herzogtümer des 19. Jahrhunderts und die stärkste Mundart Dänemarks. Die ursprünglichen Muttersprachen erwecken besondere Gefühle und werden deshalb vom Kindergarten bis zum Pflegeheim gern gesprochen.Dobbeltsproget dansk-tysk. Identisk med ISBN 978-3-942409-96-4.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.