Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Bogen om Bøje Nielsen" går i dybden med den excentriske forretningsmand, der var hovedpersonen i et af det 20. århundredes største erhvervsdramaer. Bogen fortæller historien om Bøje Nielsen helt fra barnsben, til han voksede op og pludselig begyndte at tjene styrtende med penge.Men over denne historie om den ambitiøse ener hænger det altafgørende spørgsmål: Hvad skete der egentlig den dag i 1982, da Bøje Nielsen blev erklæret konkurs?idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlMogens Rubinstein (f. 1948), dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Rubinstein har arbejdet for DR siden 1978 og blev i 2003 valgt ind i DR’s bestyrelse som medarbejderrepræsentant. I sit forfattervirke er han primært kendt for sine biografier, heriblandt "Bogen om Bøje Nielsen", som blev skrevet i samarbejde med Stig Andersen.Stig Andersen (f. 1949), dansk forfatter og journalist. Andersen har blandt andet skrevet for Politiken og produceret dokumentarprogrammer for DR. I sin forfatterkarriere er han kendt for sine dybdegående biografier om markante personligheder.
En folkekær skuespillerinde kalder ham ”et bål” og taler om en livslang forlovelse. En tidligere statsminister omtaler ham respekt, selv om han trynede ham i en lønforhandling. En politisk indpisker minder om, at der er to grupper, man aldrig lægger sig ud med i den politiske debat. Det er hunde, og det er de gamle.Sygeplejersker, sosu-assistenter, ministre, reklamefolk og magtfulde topchefer på Slotsholmen roser ham til skyerne og betegner ham som genial. På arbejdspladsen er man ikke helt sikker på, om vorherre er over, under eller bare ved siden af.Ingen kan tage fra Bjarne Hastrup, at han siden 1986 har skabt verdens største organisation for ældre, der snart vil kunne hylde medlem nummer én million i en forening med et effektivt maskinrum med 160 ildsjæle og flere end 20.000 frivillige i 215 lokalafdelinger. Fra tidlig morgen til sen aften kæmper Bjarne Hastrup en indædt kamp for svage, udsatte og sårbare ældre. Han er en mand med en sag.
27. januar 2011 døde Tøger Seidenfaden. Han blev 53 år. Tøger var en unik personlighed, og hans historie var helt speciel lige fra fødslen af. Med en ballast fra en barndom i et sprællevede, kulturradikalt miljø fra det bedre borgerskab, hvor hans ankomst til verden kunne tilskrives en vaskeægte ´skandale´, førte han sig frem med en suverænitet, som grænsede til det arrogante, som irriterede mange, men fascinerede flere. Som ganske ung måtte han forlade chefredaktørstolen på Weekendavisen, fordi han insisterede på sin ret til at sætte spot på, når tingene blev undergravende for demokratiet. Et spot, som bestemt ikke passede magteliten i hans daværende verden. De seneste 18 år udgjorde det berømte hjørneværelse på Dagbladet Politiken på Rådhuspladsen i København hans kampplads. Og det gik ikke mindre stille for sig.I Tøger sætter Stig Andersen mennesket og meningsdanneren under lup og fortæller hele historien, som Tøger selv huskede den, og som folk, der kendte ham, gør. Et varmt og levende portræt af et intellektuelt fyrtårn, der ragede op over alle andre i den danske andedam.
"Bogen om Bøje Nielsen" går i dybden med den excentriske forretningsmand, der var hovedpersonen i et af det 20. århundredes største erhvervsdramaer. Bogen fortæller historien om Bøje Nielsen helt fra barnsben, til han voksede op og pludselig begyndte at tjene styrtende med penge.Men over denne historie om den ambitiøse ener hænger det altafgørende spørgsmål: Hvad skete der egentlig den dag i 1982, da Bøje Nielsen blev erklæret konkurs?Mogens Rubinstein (f. 1948), dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Rubinstein har arbejdet for DR siden 1978 og blev i 2003 valgt ind i DR‘s bestyrelse som medarbejderrepræsentant. I sit forfattervirke er han primært kendt for sine biografier, heriblandt "Bogen om Bøje Nielsen", som blev skrevet i samarbejde med Stig Andersen.Stig Andersen (f. 1949), dansk forfatter og journalist. Andersen har blandt andet skrevet for Politiken og produceret dokumentarprogrammer for DR. I sin forfatterkarriere er han kendt for sine dybdegående biografier om markante personligheder.
Det mest markante generationsskifte nogensinde i dansk erhvervsliv. Men også det mest komplicerede. Og i hvert fald det mest langstrakte. Møllers mand er historien om det menneskelige og økonomiske drama, der siden 1985 har udspillet sig i Danmarks suverænt mest magtfulde og mest succesrige virksomhed, A.P. Møller-Mærsk. Det er historien om, hvordan og hvorfor det er lykkedes Jess Søderberg at føre koncernen videre fra Møller-familien til fremtiden. Det er også historien om en sky og fåmælt ´talknuser´, der er blevet landets ubestridt mest magtfulde topchef. Møllers mand er et drama med Jess Søderberg og hans forgænger, Mærsk Mc-Kinney Møller, i hovedrollerne.Biografien bygger på intens research og en lang række samtaler med kilder helt tæt på erhvervsdramaet såvel inden for murene som uden for.
Et pas forsvinder fra en dametaske i en suite på verdens dyreste hotel i Dubai. Nord for København bliver en mand overfaldet med en lægtehammer uden for sit hjem. En anden mand modtager et overraskende telefonopkald, om at han er part i en aktietransaktion på flere milliarder. Disse begivenheder skyder gang i afdækningen af en svindelsag, der trækker beskidte spor langt ind på storbankernes bonede gulve. Dette er ikke scener fra en B-film. Det er århundredets danske finansskandale, og det er virkelighed. Gennem indgående interviews med Stein Baggers inderkreds følger bogen dramaet om IT Factory i de begivenhedsrige og surrealistiske døgn i slutningen af 2008. Hustruen, ekskonen, medarbejderne og mentoren taler ud. Hvem vidste hvad hvornår? Og hvordan var det muligt for Stein Bagger at fabrikere svindel så længe, uden at nogen trak i nødbremsen? Sandheden er, at Stein Bagger var presset. Derfor flygtede han i Dubai. Den leasingkarrusel, som skulle sikre ham 40 millioner svindelkroner hver eneste måned, var ved at falde fra hinanden. Og til sidst var han tvunget til at misbruge sin ekskones bankkonto ...
Uffe Elbæk har levet et usædvanligt liv. Det har været aktivt, konfliktfyldt, rastløst, grænseoverskridende og søgende. Og ambitiøst. Han voksede op i den jyske højskoleverden, hvor han røg lige ind i ungdomsoprøret, mistede et skoleår i hashtågerne og mødte en flok amerikanske udvekslingsstuderende. Hans politiske engagement startede i Danmarks Kommunistiske Ungdom, hanblev boligaktivist på Nørrebro og socialpædagog på gadeplan i Aarhus, hvor han gaven flok utilpassede unge et meningsfyldt liv. Han fik børn, blev gift og skilt og prøvede at finde sig selv i de tumultariske 70'ere og 80'ere med mandegrupper, kollektiver og gang i gaden. Undervejs sprang han ud som homoseksuel. Han rejste – ikke mindst til det elskede USA – og kom beriget hjem. Med ideer, netværk og pionerånd fra New York og det progressive San Francisco. Han udviklede Frontløberne, som skabte grobund for virksomheder og iværksætteri, der lever endnu. Det førte til KaosPiloterne, der i dag nævnes blandt verdens mest nyskabende uddannelser. Da Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti var på fremmarch, gik han ind i Det Radikale Venstre, fik sit ønskejob og blev kulturminister. Indtil den politiske verdens rå virkelighed førte til, at han trak sig. I stedet valgte han kærligheden. Ud af det hele – opturene og nedturene, vejene og vildvejene – voksede drømmen om ”noget andet”. At lave politik på en anden måde. Det fødte Alternativet. Vejen til noget andet er et åbenhjertigt og autentisk portræt af en af vor tids mest markante politiske personligheder. Uffe Elbæk har stillet sine dagbøger til rådighed, og resultatet er et sjældent indblik i et menneske uden falske dagsordener.
Hvordan ser medievirkeligheden ud i 2020? Det spørgsmål besvares som regel med enten utopier om teknologiske landevinger eller dystopier om en gold fremtid, hvor ingen længere kan læse, og den demokratiske debat er afløst af talentshows. Ingen af delene er særligt interessante. Redaktørerne Stig Andersen og Anker Brink Lund har derfor valgt en anden tilgang. De har bedt en række meningsdannere, fagfolk og eksperter om at skrive som om de sad i år 2020 og derfra kunne kigge tilbage og diskutere, hvorfor og hvordan samfundet udviklede sig, som det gjorde, og ikke mindst hvilken rolle medierne spillede for udviklingen.Resultatet er en debatbog i form af et kalejdoskopisk billede af en mulig mediefremtid baseret halvt på fakta og halvt på kvalificerede gæt om udviklingen. Hvad sker der med aviserne? Er public service definitivt et levn fra fortiden eller skal begrebet bare tænkes på en helt anden måde? Kommer vi nogensinde til at læse bøger på papir igen? Og hvad med den offentlige debat? Nogle af bidragene er positive andre er negative, men fælles for dem alle er en klar bevidsthed om, at alting kommer til at se meget anderledes ud om meget kort tid. Bidrag fra bl.a. Lasse Jensen, Lars Olsen, Jens Thorhauge og Christian Nissen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.