Bag om Vejen til noget andet
Uffe Elbæk har levet et usædvanligt liv. Det har været aktivt, konfliktfyldt, rastløst, grænseoverskridende og søgende. Og ambitiøst.
Han voksede op i den jyske højskoleverden, hvor han røg lige ind i ungdomsoprøret, mistede et skoleår i hashtågerne og mødte en flok amerikanske udvekslingsstuderende.
Hans politiske engagement startede i Danmarks Kommunistiske Ungdom, han
blev boligaktivist på Nørrebro og socialpædagog på gadeplan i Aarhus, hvor han gav en flok utilpassede unge et meningsfyldt liv.
Han fik børn, blev gift og skilt og prøvede at finde sig selv i de tumultariske 70'ere og 80'ere med mandegrupper, kollektiver og gang i gaden. Undervejs sprang han ud som homoseksuel.
Han rejste – ikke mindst til det elskede USA – og kom beriget hjem. Med ideer, netværk og pionerånd fra New York og det progressive San Francisco.
Han udviklede Frontløberne, som skabte grobund for virksomheder og iværksætteri, der lever endnu. Det førte til KaosPiloterne, der i dag nævnes blandt verdens mest nyskabende uddannelser.
Da Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti var på fremmarch, gik han ind i Det Radikale Venstre, fik sit ønskejob og blev kulturminister. Indtil den politiske verdens rå virkelighed førte til, at han trak sig. I stedet valgte han kærligheden.
Ud af det hele – opturene og nedturene, vejene og vildvejene – voksede drømmen om ”noget andet”. At lave politik på en anden måde. Det fødte Alternativet.
Vejen til noget andet er et åbenhjertigt og autentisk portræt af en af vor tids mest markante politiske personligheder. Uffe Elbæk har stillet sine dagbøger til rådighed, og resultatet er et sjældent indblik i et menneske uden falske dagsordener.
Vis mere