Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
denne forældreguide kan I som forældre til et skolebarn blive klogere på, hvad Fælles Mål i folkeskolen er, hvad de betyder for jer og jeres skolebarn, hvordan I bedst kan støtte jeres barn i dets læreproces, og hvordan Fælles Mål bruges i den daglige undervisning.
'Lysten driver værket', siger man, men for mange drenge findes lysten til skolen kun de første år, hvorefter interessen daler - og med denne daler også muligheden for at realisere drengenes læringspotentiale i folkeskolen. Statistikken taler sit eget tydelige sprog: Drengene udgør næsten 70 procent af det samlede antal elever med vanskeligheder i skolen er drenge. Drenge scorer samlet set klart dårligere end piger i alle hovedfagene i de afsluttende prøver. De opnår en klart lavere social kompetence i lærervurderinger, og de viser lavere motivation og arbejdsindsats. Der er en række drenge, der klarer sig godt i skolen, men der er alt for mange drenge, der får et meget dårligt læringsudbytte. Noget skal gøres, for at drengene bliver bedre inkluderet i fremtidens skole.Hvordan skaber vi en folkeskole, hvor også drengene bevarer glæden ved at gå i skole? Det er en af skolens største udfordringer. På baggrund af egne undervisningserfaringer og den nyeste forskning på området, kommer Ulla Sjørup med konkrete bud på, hvordan drengene kan nås i den daglige undervisning.
Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler:Høje forventninger til alleAf Rikke Steensig og Henriette HolscherHøje forventninger til alle elever kræver løbende dialog og refleksion blandt ledelse og lærere. For hvad er høje forventninger, hvordan fastholder man dem, og hvordan kommer de konkret til udtryk i arbejdet med eleverne? Danmarks Evalueringsinstitut har netop udgivet rapporten Høje forventningertil alle elever og beskriver i denne artikel hovedpointerne i undersøgelsen.Høje forventninger i fællesskabAf Vera RosenbeckFormanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, kommenterer her på det forhold, at der mangler systematisk arbejde med høje og tydelige forventninger til eleverne. For mange elever består evalueringen af den årlige elevplan uden indlagte refleksioner om udviklingsmuligheder.Høje forventninger til alle elever er et mustAf Sinne PedersenSkoleleder Sinne Pedersen fremhæver i denne artikel, at mange lærere oplever det problematisk at være tydelig omkring målene for den enkelte elev, når det gælder elever i særlige udfordringer, fagligt eller socialt. Bekymringen går på, hvad det gør ved en elev med faglige udfordringer, når det bliver tydeligt, at denne ikke er på niveau.Pygmalion-effekten i professionelle læringsfællesskaberAf Thomas AlbrechtsenDer kan være tre grunde til, at en elevs faglige præstationer hænger sammen med lærerens forventninger til eleven: Den første grund kan være, at læreren med rimelig præcision kan forudsige, hvordan en elev vil klare sig. For det andet kan der være en sammenhæng, når læreren har en fejlopfattelse af eleven. Den tredje grund kan være, når der er tale om en selvopfyldende profeti: Pygmalion-effekten.Skoleledelse i den målreflekterede skoleAf Ulla SjørupSkolens kerneydelse er undervisning, og formålet med skolens arbejde er optimal læring for den enkelte klasse og elev. Høje forventninger, klare mål for undervisningen og tydelig feedback er basis for, at eleven føler sig anerkendt og kan udnytte sit fulde læringspotentiale.
Dette hæfte indeholder en kort introduktion til synlig læring og henvender sig til dig, der er forælder til et barn i skolen. Synlig læring er en tilgang til læring, som flere og flere skoler arbejder med, fordi den har vist sig at være særdeles effektiv i forhold til at øge elevernes læringsudbytte.At skolerne arbejder med at synliggøre læringen får betydning for, hvordan du og dit barn oplever den daglige undervisning og vurderingen af dit barns præstationer. I dette hæfte kan du læse om, hvad skolernes arbejde med synlig læring betyder for dig og dit barn. For at skolen kan arbejde målrettet med at kvalificere undervisningen og forbedre læringsudbyttet, er der nemlig flere ting, du som forælder kan gøre.Ved at læse hæftet får du svar på følgende spørgsmål:- Hvad er synlig læring?- Hvad betyder synlig læring for dit barn og for dig?- Hvad kan du selv gøre for at understøtte skolens arbejde med synlig læring?Bagerst i hæftet er der en række spørgsmål, der kan være relevante for dig og andre forældre at overveje og eksempelvis diskutere på et forældremøde.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.