Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Håndbog i studiokeramik - teori og teknik er en omfattende teoretisk og praktisk indføring i faget keramik. Teorien bag ler, glasur og brændinger beskrives på en let tilgængelig måde. Bogen giver således en større forståelse for materialerne og kombineret med de mange opskrifter og illustrationer udvides mulighederne i arbejdet med keramikken. Udover den teoretiske del gives en lang række eksempler på teknikker inden for formgivning og dekoration. Teknikker, hvorfra der kan hentes inspiration og udvikling til den enkeltes arbejde med leret eller ideer til undervisning i faget. Håndbog i studiokeramik - teori og teknik er opbygget kronologisk over den keramiske proces, og ved hjælp af et omfattende stikordsregister er bogen et overskueligt og uundværligt redskab i arbejdet med keramikken.
Autobogen dækker al den grundlæggende viden, som enhver personvognsmekaniker skal tilegne sig i løbet af sin uddannelse. Alle emner gennemgås omhyggeligt, lige fra de klassiske til de nyeste teknologier inden for faget. Autobogen er tilrettelagt således, at den fuldt ud lever op til bekendtgørelsen om mekanikeruddannelsen. Den er også et opslagsværk, og en uvurderlig hjælp i det daglige arbejde og bør anvendes på ethvert værksted.
Binderi, teknik, design er den nye grundbog til uddannelserne blomsterbinder og blomsterdekoratør.Bogen er baseret på de ministerielle bekendtgørelser og gennemgår udførligt det grundlæggende faglige stof, men inspirerer også til kreativitet og nytænkning. Leg og eksperimenter med former, farver, overflader og bevægelser er i højsædet. Binderi, teknik, design er skrevet i et letlæseligt sprog, og teksten er overalt ledsaget af fotos og tegninger, der understøtter indlæringen. Strukturen i bogen gør det muligt at følge arbejdsfaser og teknikker i tekst og billeder. Stoffet kan gennemgås kontinuerligt, eller der kan springes mellem kapitlerne. Bogen kan også bruges som opslagsværk.Binderi, teknik, design kan anvendes af alle - fra helt uøvede til professionelle bindere. Bogen vil desuden kunne anvendes inden for jordbrug, gartneri, blomsterhandel, blomsterbindingskurser og andre beslægtede interesse- og uddannelsesområder.Bogen er på 518 sider i farver og er skrevet af Dorthe Vembye.Bogen er udviklet i samarbejde med faget, virksomheder, erhvervsskoler og faglærere.
Plantebiologi giver en bred og omfattende basisviden om biologi i relation til planteavl i jordbrugsbranchen. Bogen dækker grundfaget biologi på erhvervsuddannelserne inden for områderne gartneri, landbrug og skovbrug. Omdrejningspunktet er planter med med baggrund i planteriget, planters opbygning og funktion samt deres samspil med insekters, mikroorganismers og omgivelser i øvrigt. I alle emner er inddraget eksempler fra jordbrugsbranchens virkelighed. Bogens indhold er overordnet: * Livscyklus for forskellige organismer * Formeringsformer, arvelighedslære og forædling * Beskrivelse af plantens forskellige vækstfaktorer, herunder jordbundsforhold * Aktuelle naturlige kredsløb Plantebiologi er udarbejdet af Anette Helbo Sørensen, der er uddannet gartneritekniker, og som til daglig er faglærer og læsevejleder ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.
Grundbogen beskæftiger sig med de mest anvendte materialer i metalindustrien, og hvordan de bearbejdes og reagerer. Både gamle og nyere metaller og legeringer, støbeteknikker, hærdemetoder og anvendelsesformål beskrives. Bogen tager selvfølgelig højde for den stigende anvendelse af en lang række nye materialer som for eksempel plast, der har fået en omfattende beskrivelse med hensyn til struktur, bearbejdningsmuligheder og anvendelsesmuligheder. Desuden rummer bogen også en beskrivelse af keramiske materialer. Materialelære for Metalindustrien er skrevet til undervisningen på metaluddannelserne og inden for teknikerområdet. Den er også særdeles velegnet som håndbog og opslagsbog ude i virksomhederne.
Anatomi og fysiologi giver en fyldestgørende, rigt illustreret gennemgang af, hvordan mennesket er opbygget (anatomi) og virker (fysiologi). Den består af følgende kapitler: Celler og væv Bevægeapparatet Luftvejssystemet Karsystemet Lymfekarsystemet Fordøjelsessystemet Kroppens kirtler og væv Urinvejssystemet Nervesystemet Kraniet Hoved- og halsmuskler Mundhulens anatomi og fysiologi Mundhulens nerve- og karforsyning Bogen er udarbejdet til tandklinikassistenter, men kan på grund af sit letflydende sprog og letforståelige illustrationer læses af alle, der har brug for viden om anatomi og fysiologi. Med bogen følger lyd-cd med teksten indlæst.
Dette er en særudgave af kvalitetsstyringsdelen af bogen Kvalitetsstyring og måleteknik.Kvalitetsstyring og måleteknik giver et samlet billede af de vigtigste elementer i kvalitetsbegrebet. Kvalitetsstyring har stadig stigende betydning i moderne industrielle virksomheder og medvirker til at fastholde kundernes kvalitetsopfattelse, reducere produktionsomkostninger, sætte fokus på aktiviteter i forsyningskæden hos leverandører og kunder samt internt i virksomheden.Måleteknikken gør det muligt at måle de egenskaber, som er relevante for produktets funktion, med en kendt usikkerhed.
Teknisk matematik - Formler er et praktisk opslagsværk, der giver et hurtigt overblik over alle formlerne fra lærebogens enkelte kapitler. Ud over formlerne er der også en oversigt over matematiske tegn og symboler med tilhørende forklaring
Teknisk Matematik dækker htx-uddannelsens obligatoriske A- og B-niveau. Bogen giver eleverne et dynamisk og letlæseligt materiale, hvor teorien kobles sammen med praktiske eksempler og opgaver, hvortil der anvendes regnemaskiner med CAS-faciliteter.Bogen kan også anvendes på andre tekniske uddannelser.
I bogen Trapper gennemgås forskellige former for trappekonstruktioner: Ligeløbstrapper, kvart- og halvsvingstrapper, spindel- og vindeltrapper samt håndlistekrumninger. Med mange velvalgte illustrationer, der giver en god forståelse for teorien.
Laboratorieberegninger sætter den laborantstuderende i stand til at løse beregningsopgaver i laboratoriet – både af kemisk og apparatrelateret art. Bogens indhold er tilpasset behov og niveau både i forhold til den daglige undervisning og eksamen. Tekst og eksempler gør også bogen relevant til selvstudium og som opslagsbog uden for undervisningssektoren. Tidligere udgaver er udkommet på Erhvervsskolernes Forlag
Tandklinikassistent - Hovedforløb er skræddersyet til uddannelsen.Bogen indeholder følgende kapitler:1. Plak og tandsten2. Profylakse3. Sundhedsfremme og sundhedspædagogik4. Tandpasta og mundskyllevæske5. Farmakologi6. Oral patologi7. Radiologi8. Parodontologi9. Cariologi10. Endodonti11. Traumatologi12. Kirurgi13. Protetik14. KlinikadministrationBogen suppleres af Anatomi og fysiologi.
Dette er en særudgave af Måleteknikdelen af bogen Kvalitetsstyring og måleteknik.Kvalitetsstyring og måleteknik giver et samlet billede af de vigtigste elementer i kvalitetsbegrebet. Kvalitetsstyring har stadig stigende betydning i moderne industrielle virksomheder og medvirker til at fastholde kundernes kvalitetsopfattelse, reducere produktionsomkostninger, sætte fokus på aktiviteter i forsyningskæden hos leverandører og kunder samt internt i virksomheden.Måleteknikken gør det muligt at måle de egenskaber, som er relevante for produktets funktion, med en kendt usikkerhed.
Slagterbogen, , er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have.Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele:1: AlmentHygiejne, konservering, emballage, værktøj og beklædning, arbejdsmiljø.2: Salg og serviceDetailhandel, kunden, forretningen, slagterafdelingen, slagterafdelingens varer, detailslagteren, fremtiden, regnskab, kalkulation.3: Kød - tilberedning og tilbehørKøds egenskaber, ernæring, mejerivarer, æg, fisk og skaldyr, drikkevarer, varmebehandling af kød, charcuteri, portionering.4: Kød fra produktion til opskæringKødproduktion, dyrevelfærd, slagtning, opskæring.5: PølsemageriPølsemageriproduktion, udvalgte recepter, tilsætnings- og hjælpestoffer, krydderier, saltning, røgning, tarme, helt pålæg og røgvarer.Overalt er den krydret med illustrationer og forklarende eksempler. Bogen egner sig også som opslagsværk, blandt andet for svende og mestre.
Tagfod, skotrende og undertag - infohæfte illustrerer – ved hjælp af mange flotte fotos – hvordan man kan opføre konstruktionen tagfod (fodplade) på muret gesims, så bygningsreglementets krav til isolering opfyldes samtidig med, at ventilation af tagkonstruktionen sikres. Hæftet indeholder desuden en beskrivelse af, hvordan man opbygger en skotrende, og hvordan man monterer et undertag. Sidst i hæftet findes generelle informationer om undertag.
Bygningskonstruktion er uundværlig for alle håndværkere, ingeniører og arkitekter, der beskæftiger sig med byfornyelse og bygningsrestaurering. Indeholder emner som forbandt i murværk, overdækning af muråbninger, isolation i murværk, tømmerforbindelser, etageadskillelser, tage, altaner, snedkerforbindelser, træhuse mv. Bogens hundredevis af tegninger med tilhørende forklaringer giver det ideelle indblik i, hvordan man i 1930-50´erne byggede solidt med træ, mursten og omtanke.
Hæftet indeholder ud over teorier om service og gæstebetjening en mængde hjælpemidler såsom at læse kropssprog, reaktionsmåder og psykologisk forståelse.Service og gæstebetjening er udviklet til receptionistuddannelsen.
Tegningslære er en grundbog, hvor de grundlæggende teorier og principper i tegningslæren gennemgås. Tegningslære er inddelt i følgende kapitler:- Tegneteknik - Geometri - Alment - Prismer - Snit og udfoldning - Sidebillede - Omkantninger - Hjælpeplaner - Pyramideformer - Cylindre - Kegler - Kugler - Aksonometrisk afbildning - Perspektivisk afbildningDenne udgave er farvelagt, således at der bl.a. er anvendt farvekodning for at tydeliggøre tegneplanerne. Bogen anvendes i undervisningen inden for træfagene samt øvrige byggetekniske uddannelser på erhvervsskolerne.
Diætetik sætter fokus på ernæringsassistentens ernæringsfaglige ansvar. De forskellige kostformer gennemgås – normalkost, sygehuskost og kost til småtspisende – og det beskrives, hvordan den praktiske sammensætning af maden kan tilrettelægges.Alle de mest udbredte sygdomme og dertil hørende diæter beskrives. Det giver en dybere forståelse for anbefalingerne af de forskellige diæter, der bruges som et redskab i sygdomsbehandlingen.Kostens mulighed for at forebygge sygdomme er også et vigtigt emne i bogen.Bogen indeholder følgende kapitler:Introduktion til diætetikFaglige anbefalinger og redskaberKostformerDiæterIndustriens specialprodukterDiætetik er lærebogen for ernæringsassistenter, men kan med udbytte læses af alle med interesse for området.
Sikkerhed giver anvisninger på, hvordan man på især hoteller forebygger krise- og katastrofesituationer samt hvordan man forholder sig, hvis de skulle indtræffe. Hæftet henvender sig til receptionister.
Kvalitetsstyring er et opslagsværk til brug i industrien og til undervisningen på mellemlange og videregående uddannelser. Bogen giver en grundig indføring i kvalitetsbegrebet og gennemgår, hvordan man leder og udfører kvalitetsstyring efter TQM-principper. Den dækker alle firmaets aktiviteter fra produktudvikling og produktion efter lean- og Industri 4.0-principper til distribution, service og vedligehold. Desuden behandler den udvikling af software, servicefag og internethandel ud fra kvalitetsstyringsperspektivet.De teoretiske kapitler er beriget med eksempler fra både offentligt kendte sager og forfatterens eget virke som auditor og kvalitetsmedarbejder.
Skruen uden ende omhandler den vestlige verdens teknologiske udvikling fra oldtidens stenredskaber frem til nutidens bioteknologi og trådløse netværk.Bogen sætter de teknologiske landvindinger ind i samspillet med faktorer som økonomi, kultur, geografi, videnskab, opfindertalent og teknologisk tradition: Under hvilke omstændigheder er en given teknologi opstået - og hvilke faktorer har haft betydning for teknologiens videre skæbne?Blandt de centrale emner, som behandles, er bogtrykkerkunsten, samfundets elektrificering, den kemiske industri, atomenergi, bioteknologi, computerteknologi og digitalisering.Bogen rundes af med et kapitel om teknologifilosofi.Skruen uden ende henvender sig til alle, der interesserer sig for den teknologiske udvikling, og som ønsker at forstå denne i en bredere historisk og samfundsmæssig sammenhæng.
Valideringshåndbogen er en praktisk vejledning i forståelse og udførelse af valideringsaktiviteter i den farmaceutiske og medicinske industri. Bogen henvender sig til personer, der kommer i berøring med emnet validering. Begrebet »validering« har haft en tendens til at blive opfattet som noget indviklet og måske besværligt, derfor afmystificerer forfatteren begrebet og gør emnet til noget, der kan arbejdes med i praksis.Bogen indeholder hele grundlaget for valideringsarbejde, der er baseret på kvaliteten af det, som valideres.Definitionen af begrebet kvalitet er »opfyldelse af forventninger«, så de aktiviteter, der foretages og forventes, lever op til denne norm. Det handler Valideringshåndbogen også om!
Projektledelse - værktøjer er bogen til dig, der skal i gang med at projektlede.Bogen indeholder en række skemaer med de mest grundlæggende temaer inden for projektledelse, fx projektbeskrivelse, kalkulation, kommunikation, evaluering og meget andet.Til hvert skema er der udarbejdet en kort beskrivelse af selve skemaets formål, dets anvendelsesemuligheder samt ikke mindst: Det udbytte, skemaet giver dig og din projektledelse. Endelig er der ved hvert skema gjort plads til , at du selv kan skrive og notere dig dine egne erfaringer.Projektledelse - værktøjer er udarbejdet af Hans Jørn Knudsen, der til daglig er projektleder på LedelsesAkademiet Lillebælt.
Hygiejne giver en grundlæggende viden om hygiejne og forhold af hygiejnisk relevans inden for den personlige, den arbejdsrelaterede og den almene hygiejne. Hæftet beskriver desuden principperne vedrørende sikring af hygiejnekvaliteten via egenkontrol og HACCP-systemet. Hæftet omfatter følgende 5 kapitler, der omhandler forskellige aspekter af hygiejne: - Mikrobiologi - Personlig sundhed og hygiejne - Arbejdsrelateret hygiejne - Rengøring af lokaler og inventar - Egenkontrol - sikring af hygiejnekvaliteten Hæftet indeholder desuden en ordliste med ´vanskelige ord´. Hæftet er beregnet på grundforløbet på indgangene: Krop og stil; Sundhed, omsorg og pædagogik samt Bygnings- og brugerservice.
Iværksætteri og innovation giver eleverne redskabet til at starte egen virksomhed eller medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked.Det indeholder følgende 2 hovedafsnit:- Iværksætteri: hvordan man starter en virksomhed; afklaring, selskabsformer; penge og økonomi; lovgivning; organisation og ledelse; lukning. Overalt følger vi som eksempel en fiktiv koks vej fra start af restaurant/café til lukning.- Innovation: test af, hvor innovativ man er; økonomisk, ergonomisk, miljømæssig og produkt- og udviklingsinnovation; måling af innovation; innovatører i praksis; innovation i din fremtid. I denne del er der er overalt opgaver, der udfordrer læseren til at tænke innovativt, især som gastronom og som tjener.
Den komplette vinbog for alle interesserede, der ønsker mere viden om vinens verden. Femten vinlande, hundredvis af druesorter og mere end tusind forskellige vintyper gennemgås i Vinbogen.Det er en bog, der indbyder til såvel stille fordybelse som til hurtige opslag i dens mere end 1800 stikord.Vinbogen er en farverig oplevelse fyldt med illustrationer fra en verden af vin. Vinlandene gennemgås historisk, med overblik over distrikter og klima samt fyldt med vinanekdoter. Alt sammen fortalt med kærlighed til vin.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.