Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Psykiatrisk sygepleje er et omfattende fagområde, der kan anskues på flere måder, og i denne bog præsenteres mange af de vigtigste perspektiver. Samtidig er den kliniske anvendelighed prioriteret gennem cases og forfattere med tæt tilknytning til klinikken. Bogen er opdelt i tre dele, der indledende fokuserer på, hvad psykiatrier, dernæst tager fat på psykiatrisk sygepleje og slutteligt uddyberet bredt udvalg af psykiatriske sygeplejeteorier, der kan bruges i praksis. Dermed føres den studerende gennem alle de væsentligste emner såsom psykopatologi, dobbeltdiagnoser, lovgivning, tvang og supervision samt vigtige teoretiske værktøjer som bl.a. empowerment, Safewards, sanseintegration, MBT, GEB og TBT. Bogen har pædagogiske tiltag i form af startresumeer, fakta- og casebokse samt studiespørgsmål, som den studerende kan støtte sig til gennem læringen af psykiatrisk sygepleje. Bogen henvender sig til sygeplejestuderende, nyuddannede sygeplejersker og andre sundhedsfaggrupper, der ønsker at tilegne sig den nyeste viden inden for psykiatrisk sygepleje.
Hævn er noget alle mennesker på den ene eller anden måde stifter bekendtskab med i løbet af livet. Men hvad er hævn egentlig for en størrelse? Og hvad er den drevet af? Det er blandt andet disse spørgsmål den danske krimiforfatter Robert Zola Christensen forsøger af afdække i HÆVN. Zola kommer med en række eksempler på situationer - både fra hverdagen, fængselsverdenen og den politiske- og internationale scene, hvor hævn har været omdrejningspunktet. Et af kapitlerne indeholder også tips til, hvordan man bedst kan hævne sig i situationer, hvor man lige står og har brug for det. HÆVN giver et underholdende indblik i hævnen som begreb og handling, hvor der ligeledes også vil være eksempler på hævn, når den er særlig spøjs og sjov.
Nu udkommer FADL’s Forlag med en håndbog i barnets seksualitet. Bogen er ment som en guide til forældre – hvad er normalt? Hvordan skal man sætte grænser? Og hvordan skal man forholde sig og reagere i forhold til barnets seksualitet? Man skal ikke lade sig skræmme af barnlig seksualitet – og det skal ikke være tabu. Hovedbudskabet i bogen er, at man skal acceptere, at børn også har en seksualitet. ”Må vi lege doktor” giver dig en række redskaber til at håndtere dit barns seksualitet – og hvad det betyder. Bogen er opdelt i barnets forskellige stadier – fra vuggestue/børnehave til sidste trin i folkeskolen. Om forfatteren: Anna Louise Stevnhøj (født 1963) er journalist og forfatter. Hun er især kendt fra sine artikler og bøger om børn, unge, seksualitet, medicin og sundhed. Når hun ikke har arbejdet freelance for bl.a. ”Ugeskrift for Læger” og ”I Form”, har hun været ansat på forskellige magasiner og i foreningen Børns Vilkår. Nu informationschef for IKAS og foredragsholder vedrørende blandt andet børns seksualitet.
I bogen Hjernestarter vil Troels W. Kjær forklare, hvordan man kan træne sin hjerne til at gå fra første til femte gear.Bogen er delt op i tre dele. I første del følger vi to studerende, der eksperimenterer med hjernetræning i et forsøg over 6 uger. Derudover vil de overordnede principper for træningen blive gennemgået. I anden del forklarer Troels W. Kjær på simpel vis, hvad der løbende er sket med forsøgspersonernes hjerner under forsøget. Sidste del indeholder en masse øvelser og råd til, hvordan man selv træner sin hjerne.Hjernestarter er en bog for alle, der gerne vil have mere ud af de små grå. Vil du blive skarpere på arbejdet, bedre til at huske eller få mere motivation, så er det om at få hjernen op i gear.Troels W. Kjær er hjerneforsker, forfatter og foredragsholder. Han arbejder som overlæge ved Sjællands Universitetshospital og er professor ved Københavns Universitet. Han har lavet tv om hjernen og han har tidligere skrevet bogen “Knivskarp” sammen med skuespiller Mikael Birkkjær.
VEJEN TIL EN GOD AFFØRING Du føler dig utilpas i maven. Du har lagt dig på sofaen og kan ikke andet end at vente på, at det går over. Du bliver nervøs for, om det er noget farligt – og at ringe til lægen er i hvert fald for pinligt … Hver dag har tusindvis af danskere problemer med afføringen. Afføringsproblemer er et stort tabu og en kilde til megen ubehag – fysisk og psykisk. Samtidig kan de være årsag til, at man trækker sig fra sociale sammenhænge og ikke lever sit liv fuldt ud. Maveproblemerne kan have mange årsager: Forstoppelse, diarre, ufrivillig afføring, luft i maven, irritabel tyktarm (IBS). Men disse tilstande er ikke menneskelige grundvilkår – de kan og skal behandles. Med bogen her får du to eksperters råd til, hvordan du atter opnår en rigtig god mavefornemmelse. Fra ende til anden er en brugbar guide til, hvad du selv kan gøre for at få det bedre, og hvornår du skal søge professionel hjælp. Gerd Johnsen er specialsygeplejerske, SD, underviser, forfatter og brevkasseredaktør. Til daglig rådgiver hun borgere, kommuner, hospitaler og private klinikker om afførings- og tarmproblematikker. Lotte Fynne er speciallæge, ph.d. og forsker i mave- og tarmlidelser. Behandler til daglig patienter med afføringsforstyrrelser, mavesmerter og opkastning, herunder specielt folk med forstoppelse og irritabel tyktarm.
Før du kan få succes med at undersøge og behandle bevægeapparatet, er du nødt til først at kende dets opbygning og kunne lokalisere de relevante strukturer. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” lærer dig at navigere i hele bevægeapparatet – også med hænderne. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” indeholder mere end 1.400 flotte illustrationer, som guider dig igennem kroppens muskler, knogler, ledbånd med mere. Den er oplagt både som grundbog og opslagsværk. Med denne bog bliver den anatomiske læring både lettere, sjovere og mere håndgribelig.Bogen henvender sig til medicinstuderende, kiropraktorer, fysioterapeuter, massører, idrætsstuderende, sportstrænere og alle andre, der måtte have interesse for bevægeapparatets anatomi.”Anatomisk guide til bevægeapparatet” er den længe ventede danske oversættelse af ”Trail guide to the body”, som har været utrolig populær og nu er i sin 5. udgave. Bogen bruger både dansk og latinsk nomenklatur og er dermed tilpasset den danske studerende.
Nu foreligger lærebogsklassikeren Menneskets fysiologi i en ny og gennemrevideret 4. udgave. Denne bog dækker hele menneskets fysiologi, og som noget særligt beskrives fysiologien både i hvile og under fysisk aktivitet. Alle bogens kapitler er opdateret og er bragt i overensstemmelse med nyere forskningsresultater. Eksempelvis er proteinsyntesen i kapitel 1 kraftigt opdateret, og i kapitel 2 er bl.a. et helt nyt afsnit om kroniske smerter tilføjet. Inden for de sidste 10 år er der kommet megen ny viden om bindevæv, hvilket har ført til, at kapitel 4 nu både indeholder en beskrivelse af muskler og bindevæv. I kapitel 5 om stofskifte og ernæring er der som noget nyt indført en boks om tarmbakterier, da viden om deres betydning for menneskets funktioner er vokset betydeligt. Menneskets fysiologi henvender sig primært til studerende på uddannelserne i fysioterapi,ergoterapi, idræt og psykomotorisk terapeut. Men bogen kan også med fordel benyttes af andre sundhedsprofessionelle, fx medicin- og sygeplejestuderende.
Hvordan skelner man vrøvl fra virkelighed og fakta fra fantasi?Svaret er: med videnskab!I SKEPTISK viser Theiss Bendixen ved hjælp af en lang række historiske og aktuelle eksempler, hvordan og hvorfor videnskaben virker, hvad videnskabens styrker og svagheder er, og hvorfor videnskaben er vigtigere i dag - for både samfund og individ - end nogensinde før. Og med sundhedsekspert Morten Elsøes kraftfulde og personlige forord er temaet slået an én gang for alle!I løbet af bogen vil læseren blandt andet blive klogere på:De mange "faldgruber" i den menneskelige tænkning, og hvordan du undgår dem.Videnskabens store bedrifter, essentielle metoder og uløste mysterier.Forskellen på "sund skepsis" og "usund skepsis".Psykologien bag problematiske samfundsfænomener som konspirationsteorier, politisk polarisering, fake news, "alternative fakta", fascination af alternativ medicin samt frygten for vacciner og GMO.Hvordan verden aldrig har været bedre, end den er lige nu - og hvordan medierne leder os til at tro det stik modsatte.Med andre ord er SKEPTISK både en håndbog i sund skeptisk tænkning og en hyldest - ja, nærmest en kærlighedserklæring! - til videnskaben og den virkelige verdens vidunderligheder.
Der fødes flere børn ved fuldmåne. Det er sundt at spise sin moderkage efter fødsel. Amning giver hænge bryster. Hvad tror du? Er disse myter sande eller falske? FADL’s Forlag tilføjer endnu en bog til den populære bogserie 100-myter, som går nysgerrigt og videnskabeligt til værks når myter inden for forskellige emner undersøges. Denne gang går forfatter Agnete Nørrelund-Madsen i kødet på 100 graviditets- og fødselsmyter, som trives fortræffeligt i farvandet mellem magi og bekymring. Nybagte forældre gør alt, hvad der står i deres magt for at handle så korrekt som muligt, men gang på gang bliver man i tvivl om, hvad der fup og fakta, fordi forældre hører skrækindjagende myter fra venner, familiemedlemmer eller kollegaer. Så hvordan navigerer man i den store jungle af myter, som der findes omkring emnet graviditet og fødsel? Bogen 100 myter om graviditet og fødsel be- eller afkræfter myterne og giver ro og afklaring både før, under og efter fødslen.Forfatter Agnete Nørrelund-Madsen er uddannet jordemoder og arbejder i Maternity Foundation. Hun har tidligere udgivet bogen ”Din graviditet og fødsel”, medvirket i ”Mission Baby” på DR1 og været medansvarlig for indholdet på trygmedbarn.dk.
Atlas over bevægeapparatet er et overskueligt illustrativt opslagsværk for sundhedsprofessionelle, der dagligt arbejder med kroppen, samt for menigmand, der søger detaljeret viden om kroppen på en let tilgængelig måde.Bogen er bygget op af 6 overskuelige kapitler: Terminologi, Støttevæv, Knogler, Led, Ledbånd og Muskler. Hvert kapitel er bygget op af let forståelige og tilgængelige illustrationer med korte og præcise forklaringer.Alle navne står på dansk og latin. Latin, fordi det stadig i vid udstrækning benyttes af de fleste sundhedsfaglige faggrupper, og dansk, fordi der er det sprog, både behandler og menigmand bruger i hverdagen.Bogen kan med fordel benyttes af studerende og praktiserende inden for kropsterapi, fysioterapi, ergoterapi, massage, idræt og sygepleje. Den kan også være en hjælpende hånd for den medicinstuderende og den færdiguddannede læge.
Menneskets fysiologi gennemgås både med hensyn til hvile og til fysisk aktivitet og er her opdateret i overensstemmelse med de nyeste forskningsresultater. Vægtningen i de forskellige afsnit er lagt med særlig henblik på de uddannelser, den henvender sig til: bl.a. fysioterapi, ergoterapi, idræt og afspændingspædagogik. Men bogen kan også med fordel læses af enhver inden for de sundhedsfaglige områder - fx medicin- og sygeplejestuderende - som har brug for større indsigt i samspillet mellem kroppens forskellige funktioner i hvile og under arbejde.
Et sundt år giver en lang og holdbar guide til, hvordan du kan få et sundt liv. Bogen kommer med inspiration til, hvordan du kan gøre hverdagen sundere og optimere din træning. Bogen er et alternativ til de urealistiske og restriktive lynkure, og den fokuserer på en mere langsigtet sundhed, som du kan leve efter nu – og om flere år. Et sundt år er skrevet af kostvejleder og personlig træner Maya Lützhøft, som ønsker at hjælpe læseren til at få en sund krop på en realistisk måde. Ikke på fire uger, men over et helt og sundt år. I bogen lærer du alt, du skal vide for at kunne implementere de sunde vaner i dit liv – og opretholde resultaterne på den lange bane. Et sundt år giver dig hver måned sunde opskrifter, træningsprogrammer, træningsøvelser og i hvert kapitel findes et sundhedstema, som giver dig redskaberne til at optimere f.eks. din fordøjelse, din søvn, din kondition eller din styrke. Maya Lützhøft har bloggen MAYADROEM, som handler om sundhed og fitness. Maya er optaget af den sunde balance, hvor træning, sundhed, kost, livsglæde og det sociale liv går op i en højere enhed.
Knurrer maven, fordi den er sulten? Hjælper en forskrækkelse på din hikke? Smitter et smil? Er folk i parforhold lykkeligere end singler? Bliver man solbrun, når man bruger solcreme? Må man bade efter et måltid? Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på i "100 myter om sundhed og sygdom". Bogen er spækket med sjove, finurlige og tankevækkende myter, som du sikkert altid har undret dig over - alt sammen serveret på en yderst underholdende måde, så de mindste også kan være med.Bogen er skrevet af læge Kim Bartholdy og komiker Andreaas Hoff, så videnskab og humor går op i en højere enhed. Den videnskabelige tyngde er på plads - men det bliver det bestemt ikke mere kedeligt af! Med "100 myter om sundhed og sygdom" er der garanteret smil, grin og underholdning. Du bliver overrasket og udvidet din horisont - kroppen er nemlig klogere og langt mere kompleks, end man måske lige går og tror.
Sygeplejerskestuderende vil tidligt i uddannelsen stifte bekendtskab med den kompleksitet, der er i sundhedsvæsenet, og fokus er generelt skærpet på sygeplejerskens rolle og ansvar i ledelse og samarbejde. Klinisk lederskab er derfor et uomgængeligt element i den nye sygeplejerskeuddannelse,og begrebet indgår i både den nye bekendtgørelse og studieordningen. Denne grundbog giver dig det fundament, du har brug for i arbejdet med klinisk lederskab i både teori og praksis. Bogen indrammer, hvad klinisk lederskab dækker over, og præsenterer centrale begreber, som knytter sig til klinisk lederskab, f.eks. professionalisme, beslutningstagen, patientinvolvering, forandringsledelse, konfliktløsning og etik. Den forbinder de teoretiske aspekter med konkrete dele af sygeplejerskens arbejde. Kapitlernes forfattere har en stor faglig bredde, fra nyuddannede til professorer. De bidrager i kraft af deres forskellige arbejdsområder med en lang række forskellige vinkler på klinisk lederskab fra teoretisk kontekst til klinisk praksis. SUSANNE DAU er docent (associate professor) og programleder for forskningsprogrammet Professionsudvikling og Uddannelsesforskning ved UCN. Hun har baggrund som sygeplejerske. Susanne har i flere år arbejdet som uddannelseskoordinator for Psykiatrien i Nordjyllands Amt og som underviser på sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring ved UCN. Susanne har en ph.d. indenfor Human Centered Communication and Informatics fra Aalborg Universitet. Hun er forfatter på flere internationale og nationale publikationer og indgår i forskellige nationale og internationale forskningsnetværk. ULLA NIELSBY er lektor og projektleder på sygeplejerskeuddannelsen i Campus Hjørring, UCN. Hun har baggrund som sygeplejerske. Ulla har erfaring som underviser, afdelingssygeplejerske og uddannelsesleder. Hun er cand.cur., BA i filosofi og har gennemført flere moduler på masteruddannelsen i offentlig ledelse.
Nielsine Nielsen (1850-1916) var en stærk og revolutionerende kvinde med en historie fyldt med modstand og fordomsfuldhed. Nielsine Nielsen var en af landets første kvindesagsforkæmpere, landets første kvindelige læge, en af de to første kvindelige studenter, og så var hun formand for Kvindevalgretsforeningen. Men hvem var hun egentlig som person? Og hvordan var man feminist i en tid, hvor der endnu ikke havde været store revolutionerende kvindebevægelser? Historien om Nielsine Nielsen skildres fortællende fra fødsel til død. I den nye biografi er der er fokus på kvinderettigheder, ligestilling og feminisme, og derfor er biografien om Nielsine Nielsen mere relevant end nogensinde. Bogen om den første kvindelige læge går bag om en af Danmarkshistoriens stærkeste personligheder, og beskriver hvordan hun fik et eftermæle der stadig kan mærkes i dag. Om forfatterneDorthe Chakravarty er freelance historiker og journalist. Cand.mag. i historie og dansk. Hun har været vært og tilrettelægger af DR/P1s ugentlige historieprogram Alle Tiders Historie. Hun har skrevet bøgerne ”Tjenestepigerne – 100 års historie om stemmeret og ligestilling for fagforeningen FOA” (2015) og ”Jo – bryggerfruen der gik sine egne veje” (2016). Sarah Von Essen er en dansk journalist og forfatter. Hun cand. mag. i historie og kulturstudier, og arbejder med på DR Dokumentar. Hun har skrevet bøgerne ”Hillary Rodham Clinton: En politisk biografi” (2007) ”Danske mord - Englemagersken og alle de andre” (2009).
Man bliver, hvad man spiser – eller gør man nu også det? Følg Sofie Ingdam Halkjær og Andreas Munk Petersen, når de afslører de 100 mest modstandsdygtige myter om tarmbakterier og kostens indflydelse på fordøjelsen. Kan det passe, at maven knurrer, fordi man er sulten? Og giver moderne mad virkelig dårlig tarmflora? Bogen er med andre ord fuld af varm luft, men aldrig har luftafgang været mere oplysende og morsomt at læse om. Andreas Munk Petersen er Speciallæge i intern medicin og ekstern klinisk lektor ved Københavns Universitet. Sofie Ingdam Halkjær er ph.d.-studerende på Gastroenheden Hvidovre Hospital og forskningsassistent på Aleris-Hamlet Hospitaler, København. "100 myter om fordøjelse og kost" er den femte tilføjelse til serien "100 myter om..." fra FADL's Forlag. Andre udgivelser i serien er: "100 myter om sundhed og sygdom" "100 myter om motion og vægttab" "100 myter om dyr" "100 myter om hjernen"
Er punktslankning muligt? Bliver man tyk af at spise hurtigt? Er mænds muskler stærkere end kvinders? Og virker strækøvelser overhovedet? Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på i bogen ’100 myter om motion og vægttab’. I bogen vil Bente Klarlund Pedersen sammen med Morten Zacho aflive eller bekræfte alle de myter om motion og vægttab, som vi alle sammen går og tror på - eller afviser - i hverdagen. Bogen er skrevet i et let og humoristisk sprog, og udkommer nu som en efterfølger til FADL’s Forlags første, og yderst populære, mytebog om sundhed og sygdom. Om forfatterne: Bente Klarlund Pedersen er førende sundhedsforsker i Danmark og professor ved KU. Hun har sin egen sundhedsvidenskabelige brevkasse i Politiken, og skrevet flere populærvidenskabelige bøger. Morten Zacho er idrætsfysiolog og projektleder på Center for Aktiv Sundhed (CFAS) på Rigshospitalet.
Intensiv Medicin er den første intensivlærebog på dansk og dækker bredt det komplekse arbejdsfelt på intensivafdelingen. Den bygger på den succesfulde svenske lærebog, som er blevet opdateret og bearbejdet til danske forhold af danske eksperter med specifik viden indenfor området.
“Ergonomi” er en grundbog til sygepleje, fysioterapi og ergoterapi del af FADL’s Forlags serie af undervisningsbøger til professionsbachelorer. Bogen har fokus på den enkelte patient, samarbejdet med patienten og den sundhedsprofessionelles arbejdsvilkår. De fire forfattere - en sygeplejerske, to ergoterapeuter og en fysioterapeut - gør ergonomi relevant, håndgribelig og nærværende for læseren, og forfatternes forskellige baggrunde gør bogen tværfaglig og teoretisk velbegrundet. Kapitlerne er bygget op på en overskuelig måde og hvert kapitel indeholder et resumé og forslag til øvelser i praksis. Foruden en grundlæggende introduktion af ergonomibegrebet kommer bogen bl.a. ind på kognitiv og organisatorisk ergonomi, de 7 basale bevægelsesmønstre, basal biomekanik, arbejdsstillinger, forflytningsteknik, og hjælpemidler. Bogen er rigt illustreret og fuld af faktabokse og relevante cases, som gør bogen konkret, overskuelig og nem at læse. “Ergonomi” hjælper de studerende til at koble teori og praksis, så ergonomien bliver håndgribelig og anvendelig i de studerendes kliniske ophold. Bogen henvender sig til alle tre faggrupper - sygepleje, fysioterapi og ergonomi. Den kan bruges af den studerende, som er i gang med en sundhedsuddannelse, men også af den nyuddannede eller den mere erfarne sundhedsprofessionelle til at fastholde eller videreudvikle klinisk praksis. Til bogen er der tilknyttet et powerpointshow, som kan bruges af undervisere eller andre interesserede, som ønsker at formidle ergonomi i undervisningen.
Hvad er hukommelse for en størrelse? Vi bruger hele tiden vores hukommelse - ofte uden at vi tænker over det. Når vi er i supermarkedet, når vi er på arbejde, eller når vi skal gengive et barndomsminde, bruger vi vores hukommelse. Men hvordan fungerer hukommelsen? Hvad er det, der får os til at huske? I En bog om hukommelsen giver forfatterne på en overskuelig og underholdende måde et indblik i hukommelsens ellers lukkede verden. Thomas Thaulov Raab er forfatter, videnskabsskribent og foredragsholder og har særligt beskæftiget sig med hjernen og dens funktioner, samt forholdet mellem dyr og mennesker. Tilgangen til disse emner er karakteriseret af en særlig evne til at kombinere fakta med overblik og ubesværet bygge bro mellem naturvidenskab og kulturhistorie. Peter Lund Madsen er forfatter til bestselleren Dr. Zukaroffs testamente, hvor læseren tages på en lærerig og underholdende rejse ind i menneskehjernen.
Vi bruger kun 10 % af vores hjerne. Eller gør vi? Nu udkommer en ny bog i den yderst populære bogserie 100-myter, der handler om vores vigtigste kropsdel, nemlig hjernen. Bogen er skrevet af den garvede forfatter og foredragsholder Thomas Thaulov Raab, som før har skrevet Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed og En bog om hukommelsen. Myter om hjernen er et spændende område, da der er en utrolig viden om hjernen, som mange af os ikke kender til. Vi tror på mange af de her myter, selvom de måske ikke har noget på sig. Bliver vi klogere af at lytte til musik? Har vi egentlig fotografisk hukommelse? Hvad er forskellen på psykisk smerte og fysisk smerte? Det er altid sundt med en nysgerrig skepsis over for videnskabelige emner, og 100 myter om hjernen formidler en stor viden om hjernen til nysgerrige læsere på en spændende og fordøjelig måde. Bogen spørger: hvilke myter der er sande og falske? Er der langt ude myter som har sin berettigelse? Og hvad kan den nye forskning bevise, som vi før har taget for givet?
Akut psykiatri giver en oversigt over et stort antal psykiske lidelser, der kort beskrives med symptomer, årsager, forekomst og forløb. For hver sygdom angiver bogen en vejledning i akut diagnostik, akut behandling og visitation. Bogen beskriver ligeledes vurderingen og behandlingen af specielle akutte tilstande i psykiatrien, såsom selvmordsadfærd, aggressiv adfærd, abstinenstilstande, akut psykotisk uro og psykiske symptomer ved medicinske og neurologiske sygdomme. Den nødvendige viden om den neurobiologiske og psykologiske baggrund for akutte psykiske lidelser og tilstande er kort anført. Denne 3. udgave er gennemrevideret og tilpasset de nyeste behandlingsprincipper. Bogen er opdateret med de nye lovregler om tvang i psykiatrien m.v. Akut psykiatri giver talrige informationer og er velegnet til hurtige opslag. Bogen er særdeles nyttig for enhver læge, som får kontakt med patienter med akutte psykiske lidelser, og denne nye udgave vil også, som den tidligere udgave, kunne anvendes af lægestuderende under deres klinikophold, såvel som af sygeplejersker.
"Når moskusoksetyre udkæmper deres tvekampe i brunstsæsonen,løber de panderne mod hinanden med en fart på op til 50 km i timen. Smældet fra dyrenes tykke pandebrask, der banker mod hinanden, er så højt, at man kan høre det på flere kilometers afstand. Lyden runger over den grønlandske tundra og bliver kastet tilbage mod væggen af indlandsisen, der rejser sig i baggrunden. Bag en klippe i landskabet ligger Bengt og betragter en græssende flok moskusokser sammen med Zoologisk Haves to dyrlæger." Sådan begynder beretningen om en ekspedition til Grønland, hvor Bengt Holst skulle indfange moskusokser til avlsprogrammet i de europæiskezoologiske haver. Moskusoksens utrolige tilpasning til det arktiske, hvor naturen er barsk, og livet er knapt, gør den til et enestående eksempel på naturens fascinationskraft. For Bengt Holst er det drivkraften i hans virke og inderste væsen: fascinationen af naturen og dyrene på deres egne præmisser. At naturen har en værdi i sig selv, at vi skal forstå den og bruge den, men med måde og respekt. Intet hvad Holst gør, er tilfældigt, når det kommer til dyrenes ve og vel og forvaltningen naturen omkring os – hvad enten det handler om elefanterne på savannen, tudserne i de sydfynske vandhuller eller en meget berømt giraf. I denne bog kommer vi helt tæt på en mand, der om nogen taler med naturens stemme. Vi følger Holst og hans spirende interesse for naturen, fra han var dreng og tog på vandretur til det nordlige Sverige, og til i dag, hvor han kæmper for naturens og dyrenes ret til en stemme i alle de sammenhænge, der vedkommer dem.
Hvad er bevidsthed? Har vi en fri vilje? Det er blandt andet nogle af de spørgsmål, Thomas Raab forsøger at besvare i ”Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed”. Forfatteren forsøger på underholdende vis at give os alle sammen indblik i en ellers lukket verden: nemlig hjernens komplekse og mystiske spind. Gennem et selektivt overblik over nogle af de mest centrale strømninger i den moderne hjerneforskning tegnes et både historisk og aktuelt billede af hjerneforskningens forsøg på at besvare et af videnskabens mest centrale spørgsmål: Hvordan hjernen former vores oplevelse af virkeligheden? Hvad giver os identitet? Og hvordan opfatter vi os selv som menneske? Bliv klogere på dig selv og din hjerne med denne bog!
Med "Hvad er depression?" giver Videbech et grundigt overblik over årsager, symptomer, behandlinger og forebyggelse af en psykisk lidelse, som rigtig mange kommer i kontakt med gennem livet. Bogen henvender sig til depressionsramte og deres pårørende samt alle, der gerne vil forstå sygdommen bedre.Professor og overlæge Poul Videbech er en af Danmarks førende psykiatere og har mange års erfaring med forskning i og behandling af depressioner.
"Ve og velfærd" er den eneste samlede fremstilling af lægevidenskabens og det danske sundhedsvæsens historie gennem 200 år og fortæller om udviklingen fra den moderne lægevidenskabs spæde start til nutidens højteknologiske sundhedsvæsen.Denne reviderede udgave indeholder bl.a. tre nye kapitler om de seneste 10 års afgørende forandringer af det danske sundhedsvæsen med opførelsen af supersygehuse, indførelse af kræftpakker og udvikling af banebrydende nye behandlingsformer. Bogen udkom første gang i 2007, hvor den blev rost af anmelderne og nomineret som årets historiske bog. Med sit fokus på sundhedsvæsenets betydning for det danske velfærdssamfund er bogen også et indlæg i debatten om, hvilket sundhedsvæsen vi vil have i Danmark – og hvem der skal betale.Om forfatterne: Kurt Jacobsen er dr.phil. og professor i historie ved Copenhagen Business School. Foruden sin doktorafhandling om stifteren af SF, Aksel Larsen, har han bl.a. skrevet en række værker om store danske virksomheder, senest "Lundbeck" (2015) og "Haldor Topsøe" (2015). I 2011 udgav han Velfærdens pris om arbejdsmiljø og arbejdsmedicin i Danmark gennem 150 år, og han er medforfatter på bogen "CBS gennem 100 år" (2017). Klaus larsen er journalist ved Ugeskrift for Læger, foredragsholder og forfatter til en række medicinhistoriske bøger: "Dødens Teater" (2012) om den førmoderne medicin, "Smitstof" (2014) om medicinens moderne gennembrud i 1800-tallet og senest "Den blege rytter" (2017) om den sorte død og de store epidemiers betydning for Europas udvikling.
FADL’s Forlag udgiver nu et trebindsværk målrettet sygeplejerskeuddannelsens seneste bekendtgørelse, og det store værk har fokus på klinisk beslutningstagning, klinisk lederskab og patientinvolvering. Lærebogen i tre bind kan anvendes gennem hele uddannelsen. Målgruppen er sygeplejestuderende, sygeplejersker, kliniske vejledere og andre som ønsker en opdateret sygeplejefaglig viden. I første bind er der et overvejende fokus på klinisk beslutningstagning i relation til sygeplejefaglige områder. Der er fokus på teori og forskningsbaserede sygeplejefaglige områder, eksempelvis respiration, mundpleje, smerter, sår, palliativ sygepleje, immobilitet m.v. Læseren får en bred og nuanceret indføring disse sygeplejefaglige områder på et højt fagligt niveau. Forfatterne har i de forskellige sygeplejefaglige områder inddraget klinisk beslutningstagen, hvor det forekommer relevant, da klinisk beslutningstagen overordnet handler om at finde ud af, hvilken sygepleje patienten er bedst tjent med i den pågældende situation. I trebindsværket er der 75 kapitler, som kan anvendes i både den teoretiske og kliniske del af uddannelsen. Hvert kapitel er på 20 – 25 sider, og de er alle pædagogisk designet med resuméer, faktabokse, cases og referencer til de andre bind. Bøgerne inddrager den nyeste forskning, og 110 forfattere med specifikke akademiske kompetencer har bidraget med at skrive kapitlerne, som også er blevet bedømt af lektorer og sygeplejestuderende. Det nye trebindsværk er tiltænkt som den nye, pensumdækkende lærebog til sygeplejerskeuddannelsen.
DEN PENSUMNÆRE LÆREBOG I ANÆSTESINU I 5. UDGAVEDenne lærebogsklassiker introducerer læseren til faget anæstesiologi. Ud over en grundig indføring i fagets grundlæggende elementer har bogen også fokus på anæstesi til specielle patientgrupper og beskriver desuden anæstesiologiske aspekter af akut behandling.Bogen er koncis, pædagogisk opbygget, og hvert kapitel indledes med et resume og en case samt afsluttes med eksamensrelevante spørgsmål, hvor den studerende kan teste sin viden. Alt dette for at gøre lærebogen endnu mere klinisk relevant. Anæstesi 5. udgave henvender sig primært til nyuddannede anæstesilæger og –sygeplejersker, men studerende ved landets fire uddannelser i medicin samt mere erfarne kolleger inden for specialet kan også hente ny viden fra bogen.Bogen er redigeret af Lars S. Rasmussen og Jacob Steinmetz.
FADL’s Forlag udgiver nu et trebindsværk målrettet sygeplejerskeuddannelsens seneste bekendtgørelse, og det store værk har fokus på klinisk beslutningstagning, klinisk lederskab og patientinvolvering. Lærebogen i tre bind kan anvendes gennem hele uddannelsen. Målgruppen er sygeplejestuderende, sygeplejersker, kliniske vejledere og andre som ønsker en opdateret sygeplejefaglig viden. I andet bind tages der afsæt i klinisk lederskab i relation til sygeplejefaglige udfordringer og sygepleje til specifikke patientgrupper. Sygeplejerskens kliniske lederskab skal sikre høj kvalitet i pleje, behandling og patientsikkerhed. Kapitlerne i andet bind har fokus på teori og forskningsbaserede områder, som eksempelvis patientrettigheder, patientsikkerhed, patientforløb på tværs af hospitalsafdelinger og sektorer, interkulturel sygepleje og sygepleje i borgerens hjem. Kapitlerne formidles en stor forskningsbaseret viden om sygdomslære og sygdomsinterventioner i relation til eksempelvis kræft, hjerte- og karsygdomme, neurologiske lidelser, diabetes, øjensygdomme m.m. Læseren får generelt en bred indføring i de her sygeplejefaglige områder, og forfatterne har inddraget klinisk lederskab, hvor det forekommer relevant, da klinisk lederskab handler om at kunne varetage klinisk ledelse af forskellige kliniske patientforløb med inddragelse af relevant viden.I trebindsværket er der 75 kapitler, som kan anvendes i både den teoretiske og kliniske del af uddannelsen. Hvert kapitel er på 20 – 25 sider, og de er alle pædagogisk designet med resuméer, faktabokse, cases og referencer til de andre bind. Bøgerne inddrager den nyeste forskning, og 110 forfattere med specifikke akademiske kompetencer har bidraget med at skrive kapitlerne, som også er blevet bedømt af lektorer og sygeplejestuderende. Det nye trebindsværk er tiltænkt som den nye, pensumdækkende lærebog til sygeplejerskeuddannelsen.
Sund, lækker, enkel, hjemmelavet mad – til ethvert måltid. Lige meget om du skal have dine yndlingsgæster til middag, sætte velsmag på en gang mig-tid eller have en genial snack med på farten, er der hjælp at hente i "Herlig & ærlig mad - 2.udgave", som er en håndgribelig og billig udgave af den første udgivelse. Du finder et væld af inspiration til, hvordan du sammensætter fuldendte varierede måltider af sund og lækker mad, der er let at lave, både morgen, middag og aften.Overrask dine smagsløg med nye, men enkle måder at tilberede klassiske ingredienser og bud på oversete moderne ingredienser, som du absolut ikke bør lade gå din næse forbi. Prøv f.eks. at starte dagen med bagt grød med banan og peanutbutter, tage krydrede græskarbarer med dig på farten, dyppe dit frokostknækbrød i cremet mandelsmør eller sød kartoffel-hummus, servere braiserede spoleben til aftensmad og nyde bønner bagt sprøde i ovnen som en perfekt sen snack.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.