Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget Ravnerock

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Mathilde Grundtvig Christensen
  218,95 kr.

  ”Den yderste ring i vandet’ er en slags ’roadnovel’. En snurrende rejseroman om det at flygte ud af sit hverdagsfængsel med brændende udlængsel som energi i både krop og sjæl. Lige meget hvordan og hvorledes, gælder det om at komme videre. Med Paris for enden af regnbuen, den romantiske stad svøbt i søde drømme om karriere og kærlighed”. Bo Tao MichaëlisElvira er på vej til Paris på forretningsrejse. Hun er succesfuld og brutal overfor sine leverandører og kolleger. Nu har hun nogle vigtige forretningsmøder i byernes by. I lufthavnen møder hun Hanibal. Han er charmerende og mystisk. Der er noget over Hanibal, som er både genkendeligt og underligt. De aftaler at mødes i Paris, hvor Hanibal vil guide og underholde Elvira. I Paris træffer Elvira derudover forskellige skikkelser, som giver hende gode og mindre gode råd blandt andet en politimand, som er ved at løse en rækker forbrydelser i byen og hans venlige kone. Samtidig afsløres en familietragedie fra Elviras barndom og ungdom, som har bestemt hendes tankemønstre, men som samtidig låser hende mere og mere fast i dem. Jeg får et nummer, tror jeg, for jeg kan mærke det krøllede papir imod min håndflade og senere som en kradsende følelse imod benet, gennem lommens stof. Et nummer, som jeg kan ringe til, i Paris, hvis jeg vil. Forfatteren er debutanten, Mathilde Grundtvig Christensen, som har læst dansk og historie på Københavns Universitet. Hun underviser på Birkerød Gymnasium og bor i Allerød med sin mand og tre børn.

 • af Ulla Lauridsen
  148,95 kr.

  Lær dit ordblinde barn at læse er den første bog nogensinde, der vejleder forældre om, hvordan de selv kan undervise et barn, der har svært ved at lære at læse. »Det er helt ubegribeligt, at den her bog ikke allerede findes,« siger forfatter Ulla Lauridsen. »Alle forældre hjælper jo deres børn efter bedste evne, men der har ikke været nogen bog om, hvordan man griber det fornuftigt an.« Lær dit ordblinde barn at læse er udsprunget af forfatterens egne erfaringer som mor til en ordblind dreng. Da hun selv begyndte at undervise ham, kendte han ikke alle bogstaverne i alfabetet, selvom han gik i 3. klasse, og i dag læser han alderssvarende, selvom han er stærkt ordblind. Det er ikke forfatterens mening, at forældrenes indsats skal stå alene, men mange forældre oplever, at indsatsen fra skolens side er utilstrækkelig, enten på grund af manglende ressourcer eller simpelthen i forhold til vanskelighedernes omfang. »Ordblinde børn hjælpes for lidt og for sent,« siger Ulla Lauridsen. »Jeg tror ikke der findes noget offentligt tilbud, der giver den optimale støtte. Det bedste vil være, at forældrene supplerer det, skolen gør, i et tæt samarbejde med læsevejlederen, og denne bog ruster dem til at gøre det.« Bogen er udgivet med støtte fra MV-Nordic (tidligere Mikroværkstedet), som producerer IT-hjælpemidler til blandt andet ordblinde børn og voksne.

 • - Japanske meditationer gennem det danske år
  af Ulla Conrad
  163,95 kr.

  Efter en del år med zen meditation og mindfulness rejste forfatteren til Japan for at praktisere zen og studere den japanske te-ceremoni. Hun blev fascineret af japanernes måde at fejre naturen og årstiderne på: ikke kun kirsebærblomstringen og de røde blade om efteråret, men hver årstid med sine små betydeligheder, de første spirende græsstrå, ankomsten af de første fugle, sommerens irisblomster og guldsmede, efterårsstemningen, iskrystaller. Hjemme i Danmark igen, begyndte hun at iagttage den nordiske, danske natur og dens årstider med nye øjne, inspireret af zen, mindfulness, og japansk æstetik. Måned for måned henter hun nu inspiration fra Japan, blander begge kulturer, observerer, mærker efter i naturen, skriver haiku, og drikker matcha te. I små korte tekster, eller årstidstanker, her i bogen tager hun os med og formidler nye måder at være opmærksom på vores egen natur, integrere den i en travl hverdag, og skabe små oaser af stilhed og skønhed.

 • - Livscyklus digte
  af Ulla Conrad
  188,95 kr.

 • af Kitter Krebs
  198,95 kr.

 • af Ib Ivar Dahl
  168,95 kr.

  Ib Ivar Dahls nye bog Blå busseronner. Den handler om det, der er inde i de ”Blå busseronner”. I små, korte tekster fortælles om strandboere, øboere, fiskere, bådførere og færgemænd og deres samhørighed med kysten og havet. Ib Ivar Dahl har selv i det meste af sit voksenliv ernæret sig som bådfører og sejlende natur- og friluftsvejleder, lige som han har drevet fiskeri til familiens selvforsyning. På den baggrund beskrives væsentlige tankesæt, vaner og handlingsmønstre set indefra hos en traditionsrig befolkningsgruppe.

 • af Nickolaj Kroghly
  158,95 kr.

  Nickolaj Kroghly skriver på sin nyeste udgivelse ’Opløst’ til tider mørkt og dystert om altings opløsning og forfald, men også lyst og livsbekræftende om den mulighed det giver for forandring og plads til at noget nyt og levende kan opstå og blomstre.Digtene i ’Opløst’ beskriver følelsen af, at alting er ved at falde fra hinanden – det gælder både den indre og ydre verden. Når kaos overtager og alting går i stykker og nedbrydes til ukendelighed. Det gælder både det ydre og det indre. Når sygdom og konflikter hærger og truer med at ødelægge verdensordenen, de nære relationer eller dit eget selvbillede, dine drømme og håb. Og ikke mindst de frustrationer og den enorme afmagt, som kommer med følelsen af, at du også selv er ved at gå i opløsning.Samtidig er er altings opløsning også en naturlig og ofte nødvendig del af livet. Som tiden går, forsvinder minderne om barndom og ungdom, og med årets cyklus må træernes nedfaldne blade gå til grunde, så nyt liv kan spire. På samme måde må vi gennemgå nødvendige transformationer gennem livet, så fastgroede forestillinger og idealer kan opløses og give plads til nye erkendelser. Det er den spirituelle kunst at forvandle lidelse til bevidsthed. Det danske Hard-Rock band SKARNET har på deres anmelderroste debutalbum ’Vinger til salg’, der udkom i efteråret 2020, fundet inspiration til titler og tekster i Nickolaj Kroghlys to tidligere digtsamlinger: ’Drømmedværg’ fra 2009 og ’De Skabsgale’ fra 2015.

 • af Elisabeth Uldall
  165,95 kr.

 • af Benne Pedersen & Thomas Hovald
  168,95 kr.

  Nødvendighedens kulturEr den klassiske (danske) kultur død og borte? ”Gør vi nok for dansk kultur? Eller er den blevet glemt af ”økonomismen”, som ser på bundlinjen? Og hvad er den økonomiske bundlinje værd, hvis den danske kultur går tabt undervejs?” Sådan spørger Per Stig Møller i bagsideteksten på Thomas Hovaldts og Benny Pedersens nye bog ”Nødvendighedens kultur”. Bogen er den tredje i deres samtale-serie, og i den giver en halv snes danskere, som alle beskæftiger sig professionelt med kultur på forskellige planer, deres bud på, hvad kultur, arv og formidling er. Fælles for dem er, at de er nydere, udøvere, formidlere, igangsættere, arbejdsgivere og tilskuere. Per Stig Møller er ikke i tvivl og skriver videre i bagsideteksten: ”Det er os alle sammen, der er ansvarlige for den klassiske danske kultur. Det er os, der afgør, om den skal leve videre.”Som en slags konklusion foreslår bogens forfattere, at kulturministeren rykker væk fra sidstepladsen i Statsrådsrækkefølgen og langt op i geledderne, fordi kulturen er så afgørende for vort samfund, hvor de økonomiske ministre ellers har haft det store ord at skulle have sagt.gvis også vigtigt, hvem kulturministeren er. Det er velsagtens også derfor, at tidligere socialdemokratiske kulturikoner som Julius Bomholt og Niels Mathiesen satte sig så tydelige spor. I bogen medvirker blandt andre Anne Margrethe Dahl, Kasper Holten, Thure Lindhardt og Peter Lodahl. Kunstmaleren Henrik Godsk har med sine kvindeportrætter og firkantede 'passager' illustreret ’Nødvendighedens Kultur’, og lige her omkring udgivelsesdatoen udstilles hans værker i Sydney.

 • - Haiku-inspirerede årstidord
  af Ulla Conrad
  188,95 kr.

 • af Tony From Petersej
  148,95 kr.

 • - Haiku- og tankadigte med dagbogsblade af Helge Gunge
  af Per Nielsen
  148,95 kr.

 • - Musikalsk legestue for de 0-3 årige
  af Karina Øgendahl
  148,95 kr.

 • - 12 nedslag i danskhed og kultur
  af Benny Pedersen & Thomas Hovalt
  248,95 kr.

  Ny bog giver dybde og perspektiv til debatten om kultur og danskhed gennem 12 interviews med kulturpersonligheder. I en tid hvor de fælles udfordringer og forandringerne i verden synes endeløse, er mangen en nation optaget af at forhandle og definere egen identitet og ståsted. Herhjemme udspiller vi vores egen lokale version af samme projekt, og samfundsdebatten spinder stadigt hurtigere og mere hidsigt om nogle helt grundlæggende spørgsmål – hvem er vi? Hvad vil det egentlig sige at være dansk? Tonen er skarp, og tempoet er højt. Så højt, at nuancer og værdifuld indsigt ofte går tabt i hurtige udmeldinger og positioneringer. Med bogen ”Midt i en paniktid” har de to forfattere Benny Pedersen og Thomas Hovaldt besluttet at gøre op med de hurtige aftrækkere. ”Med de få sekunder radio og TV tilbyder i dag til at komme med udtalelser om en given ting, bliver resultatet ofte overskriftsagtigt og uden egentlig dybde. Vi har haft et ønske om at give mennesker med indflydelse og erfaring fra et langt liv fuld taletid, et ønske om at skabe mere plads til at tanker og pointer kan udfolde sig helt og fuldt. Samtidig vil vi gerne bidrage til den igangværende debat om danskhed og vores kulturelle identitet. Derudover vil vi gerne sætte gang i en debat om vækst. Vækst, som ikke nødvendigvis er pengevækst”, forklarer Thomas Hovaldt. Til det formål har de to forfattere inviteret 12 markante og kendte personligheder til samtaler om, hvad det er at være dansk og om deres holdninger til dansk kultur. Med udgangspunkt i Oscar Hansens sang, ”Danmark for folket” får Mogens Lykketoft, Per Stig Møller, Bertel Haarder, Gorm Greisen (Etisk Råd) Naser Khader, Carl Christian Ebbesen, Tage Baumann (DR), Leif Sylvester, Mogens Jensen, Michael Christiansen (DR), Uffe Elbæk og Vincent Hendricks (Københavns Universitet) lov til at tale fyldigt og udtømmende i de 12 dvælende og personlige interviews, der udgør bogen. Det er blandt andet den dvælende tilgang, der er bogens force – netop det at give tid. Som Mette Sillesen siger i forordet: ”‘Midt i en Paniktid’ sætter bestemt noget i gang i modtageren. Den er den nye luksus: Tid – til fordybelse, eftertænksomhed og tilbageblik.”

 • af Kirsten Svenstrup
  163,95 kr.

  BJØRNEDYRET – En billedpoetisk fortælling om Tardigrada – en overlever Den 24. februar udkommer en ny bog af billedkunstneren Kirsten Svenstrup med korte tekster rigt illustreret med hendes egne værker i smukt farvetryk. Bogen er en fortælling om bjørnedyret, et af verdens allermindste dyr, som i øjeblikket har forskernes store opmærksomhed, fordi det har helt særlige evner til at overleve de mest ekstreme forhold i verden. Bjørnedyret er ekstremt sejlivet og i modsætning til mennesket næsten udødeligt. Det får det mikroskopiske dyr til nærmest at ligne fiktionens superhelte. Og dog er dyrets eksistens taget ud af den skinbarligste virkelighed. Kirsten Svenstrup har ladet sig inspirere af forskernes beretninger om det lille dyr, som nærmest ligner en vingummibamse. Det er blevet til en eventyrlig fortælling om, hvordan mennesket forsøger at aflokke det lille dyr hemmeligheden bag dets enorme styrke og overlevelsesevne. Det er også en fortælling om, at mennesket ikke ubetinget er den sejeste skabning på jorden, og at vi stadig har meget at lære. Bogen er en billedmættet fortælling for børn og voksne om menneskets trang til at udforske alt i verden for blandt andet at opnå større indsigt i sig selv og sin egen natur. Det er et lille kunstværk i ord og billeder og vil glæde alle, der har sans for både humor, hjertevarme og livets store linjer. Bogen foreligger i et smukt udstyr med fast bind, bedste papirkvalitet og kunstnerens egne værker som illustration.

 • af Martin Johannes Nordkvist
  163,95 kr.

  Bandit fortæller, hvad der sker, når Mads forelsker sig i Mathias i stedet for i Marie. Det er en sjov og varm roman, der lægger op til debat. Bogen handler om Mads, der lige begyndt i 1. G, da han finder ud af, at han er forelsket i klassekammeraten Mathias. Bandit skildrer, hvad Mads tænker og føler, mens han springer ud som bøsse. Den fortæller, hvordan Mads forelsker sig for første gang, hans første besøg i det Københavnske homo-miljø, og hans familie og venners mere eller mindre heldige måde at tackle hans nye liv på. ”Jeg anbefaler ’Bandit’ varmt” ”Jeg har grint, og grædt, og jeg kan varmt anbefale ’Bandit’ til alle unge mennesker uanset seksualitet,” siger sangeren og entertaineren Thomas Bickham, blandt andet kendt under aliasset Tomboy og som vinder af Celebrity Big Brother.”Bogen er en rigtig fin skildring af de konflikter, opgør og forløsninger, der følger som en naturlig konsekvens af at finde sin sande identitet og stå ved den.” ”Bogen er skrevet i et sprog som henvender sig til unge mennesker, og lægger i høj grad op til debat.”

 • af Nickolaj Kroghly
  148,95 kr.

 • af Bjarne Kim Pedersen
  74,95 - 148,95 kr.

  Bøllevinger er en historie om drenge og deres knallerter. Den starter en aften hvor 15-rige Jens kommer fuld hjem. I stedet for at få dagevis af skæld ud, får de fat i hans fars gamle knallert, en 2-gears Puch.Jens og et par kammerater laver knallertklubben 'Bøllevingerne', ”pigerne skulle lige vide, så ville de skrige af grin.”De får den gamle retro-knallert til at køre som var den ny, og Jens' far får en bøde for at køre ulovligt!Videre sker en alvorlig ulykke i den lille by.Bjarne Kim Pedersen var i en lang periode klubleder, og har her været en af de voksne i forbindelse med alvorlige ulykker, som de unge fra klubben var involveret i.De beskrevne ting er ren fiktion, det eneste der rammer en virkelig hændelse er en af de indsatte tekster, som blev skrevet efter en ulykke og bragt i en af de lokale aviser. Og det første kapitel, som bygger på erindringer fra egen ungdom, og det at være far og klubleder, de omtalte har dog både læst og godkendt afsnittet.Men virkeligheden har nogle gange overhalet hans beskrivelser.Han har i bogen også et kærligt portræt af de unge som altid hænger uden for klubben i stedet for at være inde og i kontakt med de voksne i klubben.Den er skrevet som letlæs-historie, også for at nå de drenge, der foretrækker knallerter frem for bøger.

 • - Anne Margrethe Dahl og Leif Sylvester i samtale
  af Karina Dybro Hansen & Thomas Hovalt
  248,95 kr.

  "Succes er ligesom en stige. Du kravler op på den, og når du når til tops, bliver du tiljublet og klappet på ryggen, og så er det overstået. Så gælder det om at komme ned og få flyttet stigen et nyt sted hen, hvor du kan blive udfordret og udvikle dig og stille og roligt kravle op igen. For igen at flytte stigen og kravle op et tredje sted. Det giver ingenting at blive hængende det samme sted under skyerne. Man skal ned og have kontakt til grundlaget, det er jo der, det kommer fra." Sådan siger Leif Sylvester om succes og anerkendelse i en af de mange, inspirerende samtaler med operasangerinde Anne Margrethe Dahl, som vi bliver præsenteret for i bogen "Flyt stigen. Leif Sylvester og Anne Margrethe Dahl i samtale", der nu udkommer på Forlaget Ravnerock. Multikunstneren Leif Sylvester, som måske bedst er kendt som billedkunstner og skuespiller og operasangerinden Anne Margrethe Dahl, som i mange år har været fast tilknyttet sopran ved Det Kongelige Teater mødtes flere gange henover en sommer og det fysiske resultat af de mange, gode samtaler er samtalebogen "Flyt stigen". I bogen bevæger de to kunstnere sig igennem overvejelser om stort og småt, tungt og let og mest af alt om kunst; hvad det er, hvad det koster og hvad det giver. Det er samtaler om mod, frygt, kærlighed og tab som altid og uden tøven bevæger sig kærligt og varmt de to mennesker imellem. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Karina Dybro Hansen og Thomas Hovaldt, som har flere fælles projekter bag sig. Sammen har de blandt andet stået for den redaktionelle del af flere blade om udøvelse af musik, senest Musikmagasinet under Dansk Amatørmusik, og er derigennem blevet klogere, men samtidig også mere nysgerrige på den kreative proces og det at leve med og af kunsten. En blanding af kendskab og undren som ledte til tanken om at sætte de to kunstnere sammen og som i sidste ende fandt sin form som samtalebogen "Flyt stigen".

 • - Et tidsbillede
  af Merete Næsted
  168,95 kr.

  Et tidsbillede af Merete Næsted Erindringens labyrint er et erindringsværk om forfatterens opvækst i Vestjylland i en periode, da Danmark ændrede sig radikalt fra landbrugsland til industriland. Forfatteren fortæller om sit hjem og sin nære familie, om den magt Indre Mission udøvede i det lille samfund sydvest for Herning. Og også om forholdene i halvtred-serne i en landsbyskole, hvor man „kun“ fik undervisning hver anden dag. Der fortælles også om overgangen fra land til by. Om det at komme fra landsbysko-len til en byskole med mere end tusinde elever og skolegang hver dag. Den handler også om den grænseoverskridende overgang til mellem- og realskolen, om fritidslivet og om en tid fuld af skyldfølelse og uro over ikke længere at høre fuldt ud til i den missionske verden, som dominerede i hjemmet. Det sker med indlevelse, respekt og kærlighed

 • af Rainer Maria Rilke
  163,95 kr.

  - De maler stadigvæk på Gud og vil vel male på ham til deres dages ende. Hvis de imidlertid (hvilket jeg anser for udelukket) endnu engang skulle mødes her i livet og vise hinanden de billeder, som de i mellemtiden har malet af Gud, hvem ved: Måske ville disse billeder knap nok adskille sig fra hinanden – Fra ”En forening opstået af et tvingende behov” ”At min bog om Vorherre (som blev skrevet for tre år siden i en lykkelig tid i syv på hinanden følgende nætter) endnu engang skulle finde frem til og skaffe mig skønne, værdifulde lsere, - det vidste jeg i min sjæl; for denne bog er blevet mig selv af hjertet kær.” Sådan skrev Rilke i 1903 i et brev til sin svenske veninde, Ellen Key, som han dedikerede denne og senere udgaver til. Rainer Maria Rilke (1875-1926 er en af de mest betydningsfulde digtere i den moderne tyske litteratur, og var sammen med T.S. Eliot med til at lægge grunden til den modernisme vi kender i dag. Blandt hovedværkerne kan nævnes ”Malte Laurids Brigges optegnelser” 1910. Rilke rejste meget, havde bopæl utallige steder og statsborgerskab i flere forskellige lande. Denne rastløshed prægede mange af hans tekster, også ’Historier om Vorherre’, der er hans første helstøbte prosaværk. Værket ligger tidligt i forfatterskabet, men allerede her oplever man at gå ind i Rilkes poetiske rum. Det er det samme poetiske rum, der folder sig ud i fuldt flor i hovedværkerne ’Duino Elegierne’ og ’Sonetter til Orfeus’. ’Historier om Vorherre’ udkommer her for første gang på dansk oversat af Ane Mette Brandt. Ane har været vild med tysk siden skolen, hvor det især var tyske digte. Brandt er cand.mag. i dansk med først tysk som bifag siden kunsthistorie.Hun var en af skriveaktivisterne på det kollektive avisprojekt 'Avisen Fyn' og har udgivet 2 romaner (1988 og 1992), og en digtsamling. Rilkes bog ”Geschicten vom lieben Gott” har i mange år spøgt i Ane Mette Brandts hoved, som et ønske om at gå i dybden med den og oversætte til dansk.

 • af Johannes Lundstrøm
  148,95 kr.

  Mere end 300 flygtninge søgte til Sverige via Møn, og alle kom sikkert over.Sikkert, ja, men ikke altid uden dramatik, hvilket du kan læse om i denne bogs mange autentiske beretninger.Flere af dem er aldrig tidligere blevet offentliggjort, som f.eks Kurt Nachmanns beretning. Han, der var østrigsk jøde, var sammen med sin hustru flygtet fra nazistisk forfølgelse til Danmark 1940.Nu måtte de flygte igen, og kom denne gang via Bispebjerg Hospital og Hårbølle til den sydsvenske by Trelleborg sammen med næsten 180 andre.Det samme gælder et helt nyt interview med den 99 årige Martha Madsen, der fortæller, hvordan hun oplevede razziaen i Borre den 10. oktober 1943.Her skulle en gruppe på 32 jødiske flygtninge være arresteret, men gruppen blev standset af Martha og Leo Købmann før Kalvehave og reddet i sikkerhed på Petersgaard ved Langebæk. Forfatteren Johannes Lundstrøm, der tilbragte sine første år i Ulvshale på Møn, er ældste søn af modstandsmanden Ejner Lundstrøm (Nielsen), som var ansat ved kystpolitiet i Stege, indtil han måtte gå under jorden, da politiet blev arresteret af tyskerne.Johannes kendte Martha og Leo Købmann fra Kalvehave, idet hans far gennem sit modstandsarbejde var blevet gode venner med Leo Købmann – et venskab, som varede hele livet.Bogen udkommer i forbindelse med Møns Museum udstilling. Et samarbejde mellem forfatteren Johannes Lundstrøm og Forlaget Ravnerock skal gøre den tilgængelig for boglæsere i resten af landet.

 • af Erik Ehmsen ill. Poul Vestergård Rasmussen
  148,95 kr.

  Overalt giver vi dyrene stemmer, fjernsyn, tegneserier, fabler m.fl. Nu får tigeren også sin stemme, og bruger den meget kløgtigt. Men hvad skal man med en menneskestemme blandt vilde tigre?Erik Ehmsen:Pensioneret naturvejleder og lærer.Erik har gennem 20 år formidlet natur for børn i børnehave- og skolealderen. Fundet de gode historier om naturen for at fange børnenes interesse.I 2009 udgav Gyldendal ”Havørnens Danmark” med Erik som forfatter.I 2020 udgav han selv i regi af forlaget Historia ”Arreskov Sø, natur i 40 år”.Erik har ønsket at bevise over for ham selv og andre, at han ud over at kunne fange børn med hans fortællinger, også var i stand til at fange dem med det skrevne ord. Han håber, at I vil give ham ret i, at det er lykkedes.Poul Vestergaard Rasmussen, en af Eriks gode fuglevenner har lavet illustrationer til bogen.

 • af Kitter Krebs
  165,95 kr.

  Shakespeares dragende og skræmmende tragedieunivers præsenteres i den både klare og dybe fortolkningsstil, som er kendetegnende for Kitter Krebs.Som optakt til renæssancen gennemgås væsentlige træk af antikkens filosofi enkelt og tilgængeligt. Hermed skulle læseren være tilstrækkelig indviet til at følge denne odysse ind i den menneskelige ondskabs og afmagts katastrofer.Kitter Krebs, mag.art. & cand.mag. i teater- og litteraturvidenskab, har arbejdet som dramaturg og instruktør på teatre i København og Odense.Hun har desuden undervist i dramaturgi og teaterhistorie på flere danske universiteter samt på Den danske Scenekunstskole.Kitter Krebs har tidligere fået udgivet:Dramaturgi 2018Komedier og dødssynder 2019Lille håndbog fror dramatiklærere 2020Shakespeares Romancer 2021Shakespeares kommedier og dødssynderne 2021Shakespeares Sonetter Elsker – Elsker ikke 2022

 • af Fynske Forfattere
  148,95 kr.

  Fynske Forfattere, der er en undergruppe af Dansk Forfatterforening,har gennem de senere år markeret Verdens Poesidag på forskellig vis,bl.a. ved at udgive antologier med fynske forfattere.Igen i år udgiver Fynske Forfattere en antologi med fynskedigtere. Mendenne gang sker udgivelsen i forbindelse med Sprogensefestivalen – enfestival for sproget, som er skabt, efter at Dansk Sprognævn er flyttet tilBogense.Hvad er mere naturligt, end at Fynske Forfattere er med til at fejre sproget.Derfor denne antologi –Sprogense-antologien.23 forfattere har taget imod udfordringen og skrevet digte med hver derespoetiske stemme. Tag det som et billede på, hvor den fynske lyrik er netopnu, måske mere en lyrisk collage, der stritter i 23 retninger.Emnet har været frit. Vi har indsamlet det poetiske materiale blandt de fynskedigtere. Men der bor ikke kun fynboer på Fyn, derfor vil man også støde påbidrag både på tysk og engelsk.Som illustrationer har vi fået lov at bruge et udvalg af bogensekunstnerenFrank Hammershøjs tegninger – det kan ikke passe bedre til en Sprogense-antologi.Det er faktisk syvende gang, at Fynske Forfattere udgiver en fælles antologi, ogdisse antologier kan godt gå hen og blive et eftertragtet samlerobjekt i de litterærekredse.Et trist ps. Den tyske digter Andreas Greve der boede i Faaborg døde pludselig ijuli efter han havde sendt sit bidrag til antologien, ære være hans minde.

 • af Per Nielsen & poul g exner
  148,95 kr.

  Mørkt stof er det mystiske stof i universet, der får galakser og galaksehobe til at hænge. Og længe før vor tidsregning skrev en kinesisk filosof, at de ord, der siger det rigtige, lyder forkert. Poul G. Exners poesi har velformulerede elementer af mørke og sandhed i sig. Derfor inviterede Per Nielsen, som foruden meget andet også er billedkunstner, Poul G. Exner til at skrive digte til sine collager. Sammen har de skabt dette fælles bogværk, hvor Poul G. Exners poetiske tekster og Per Nielsens collager har fået en troldsplint af universets mystiske mørke stof i sig.

 • - 21 forfattere fortæller
  af Dansk forfatterforenings seniorgrupp
  228,95 kr.

  For ikke så mange år siden var et brev en håndskrevet meddelelse, foldet og lagt i en kuvert med et frimærke.Sådanne breve findes stadig, men i dag er langt de fleste elektroniske – og kaldes e-mails. Men det er stadig breve, hvad enten de er personlige eller f.eks. Skal downloades fra e-boks som meddelelser fra diverse myndigheder.Uanset om der er tale om kærestebreve, vennebreve, julehilsner, trusselsbreve eller meddelelser fra skattevæsenet (med eller uden trusler!), er nogle breve vigtigere end andre. Nogle breve kan for modtageren få voldsomme konsekvenser, ligesom de kan have store personlige omkostninger for afsenderen.Ideen til denne antologi var, at folk med mange år bag sig må have haft berøring med breve, der var særlig vigtige. Og at emnet kan behandles fra mange vinkler: som novelle, fiktion, personlig oplevelse eller som refleksion over breve fra skønlitteratur, biografier eller historiske korrespondancer.Derfor inviterede bestyrelsen i Forfatterforeningens Seniorgruppe gruppens medlemmer til at bidrage til denne antologi – Et vigtigt Brev.De 21 bidrag illustrerer, hvor forskellige breve kan være, både med hensyn til indhold og form.

 • af Ingeborg Ellegaard
  178,95 kr.

  Ingeborg Ellegaard er vokset op i en stor søskendeflok på 7, hvoraf den ene, Erna, havde særlige behov.Hun fik en hjernetumor i 5-årsalderen, da Ingeborg var omkring 3 år.Til trods for lægernes prognose, at Erna ville leve til konfirmationsalderen, levede hun til hun var 38 og overlevede begge forældre.Ingeborg skriver om de traumer der har fulgt hende i ungdoms- og voksenlivet, hvor de fleste har rod i søsterens sygdom.Det er også en beretning om, hvordan det er lykkedes at arbejde sig igennem sorgen og bitterheden og komme stærk ud på den anden side

 • - Åndedragets Politik og Poetik
  af Thorvald Bertelsen
  184,99 kr.

  Om lyrik er en samling artikler og essay om digte, digtsamlinger og digtere gennem de seneste 20 år, udgivet af forlaget Ravnerock. Den spænder lige fra et essay om det ældste nedskrevne nordiske digt, Karlevi stenens runekvad, til det om prisbelønnede, jubilerende Marianne Larsens ”lallende” modsprog. De beskæftiger sig alle i en eller anden forstand med det digteriske sprog som modsprog til magthaveres herredømme og sproglige undertrykkelse. Modsproget er den måde digtere som led i deres vidt forskellige personlige projekter i virkelig kommunikation med fællesskabet gør modstand mod dette og lukker op for det frie ord og åndedrag.Thorvald Berthelsen er forfatter, oversætter og billedmager og indehaver af Salon Svupsak i Sakskøbing. Har udgivet 8 digtsamlinger samt essays og oversættelser, senest Sensommer Remix, Om lyrik og Ny kurdisk lyrik. Er oversat til 14 sprog, senest kurdisk og polsk

 • af Esther Langsted
  158,95 - 163,95 kr.

  At tage tråden op er at fortsætte samtalen, samværet, emnet eller aktiviteten på et senere tidspunkt. Der behøver ikke at være en tidshorisont. Det kan være alt fra et øjeblik til flere år.” ”Vi fortsætter, hvor vi slap”.Således tog jeg tråden op, da jeg begyndte min proces igennem et broderi-eventyr i eftersommeren 2022.Jeg begyndte at brodere for mange år siden, da jeg som knapt 12-årig blev anbragt på børnehjemmet Møllebakken i Sdr. Højrup i nærheden af Ringe.I frk. Jensens systue, som var en slags udestue, opbevaredes linned af alle slags, rent tøj til os børn, og også strikkegarn og sysager. Her duftede altid dejligt rent, og jeg husker det som et lyst og spændende sted.Vi store piger fik udleveret garn af frk. Jensen, så vi kunne strikke dukketøj til vores babydukke – en gave fra børnehjemmet. Jeg lagde mærke til, at nogle af de andre piger sad med broderier. Det fangede min interesse, og da jeg bad om det, fik også jeg en ”klud”, broderigarn og et enkelt korsstingsmønster at brodere efter.Meget hurtigt opdagede jeg glæden og ”friheden” ved at fordybe mig i sytøjet. Jeg havde mit eget kreative frirum, hvor der ikke fandtes triste tanker, savn eller længsel. Ved at fokusere på mønster, sting, tælling af tråde, og alt hvad der hører til, fandt jeg sikkerhed og tryghed. Her følte jeg mig ”fredet”. Jeg skabte min egen verden med struktur og forudsigelighed – og glæde.At det også virkede som en slags terapi, var jeg ikke klar over dengang.”Alle broderierne er udført med genbrugsmaterialer.100 sider med broderier og ideteksterne.Affotograferet og indbundet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.