Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger udgivet af Vindelsti

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - 11 mødre fortæller om at have børn med autisme
    af Dorthe Stieper
    248,95 kr.

    11 mødre til børn med autisme fortæller åbenhjertigt om, hvordan det er at have børn, der er anderledes.Det er beretninger om at være sit barns oversætter og faste holdepunkt i verden, om at kæmpe for den rette hjælp til sit barn, om bekymringer og udfordringer på hjemmefronten, om skyld og skam, sorg og tab og om at betale kærlighedens pris – men også historier om små sejre i hverdagen, om at glæde sig over sit barn og finde sig til rette i livet, som det nu former sig.Beretningerne kan vække genkendelse hos andre mødre til børn med autisme, ligesom de kan give fagfolk og pårørende større forståelse for, hvem disse mødre er, og hvorfor de handler, som de gør."En glimrende bog til indsigt i og med forståelse for de mange forskelligartede udfordringer mødre til autisme står med. Barsk, rørende og tankevækkende - en vigtig udgivelse." Lektørudtalelse, DBC"Bogen anbefales varmt – til fagprofessionelle, der gerne vil blive dygtigere til deres arbejde, og til mødre, som finder styrke ved tanken om ikke ’at være alene i’ det." Hanne Gullestrup på Pårørende i Danmarks hjemmeside: paaroer.dk"Bogen lader en række modige mødre på en sand og levende måde beskrive, hvor vigtig kampen er for at blive forstået som sit barns talerør, advokat, støtte, ven og en af de primære personer, som skal ruste barnet til at klare sig i livet ... Allermest handler bogen om kunsten at elske som mor – uforbeholdent, råt, tilgivende – og at forsøge at elske sig selv som mor." Kirsten Callesen, psykolog og leder af Psykologisk Ressource Center

  • - en israelers rejse i Palæstina
    af Miko Peled
    188,95 kr.

    Da tragedien ramte Miko Peleds familie – hans 13-årige niece døde i et palæstinensisk selvmordsangreb i Jerusalem – valgte han at søge forståelse i stedet for hævn. I dag arbejder han sammen med palæstinensere for fred og retfærdighed i Israel/Palæstina.Miko Peled er fra en kendt israelsk familie. Hans morfar var fremtrædende zionist og kæmpede for et hjemland til det jødiske folk. Hans far, Matti Peled, hørte som general til de militære høge under Seksdageskrigen i 1967, men ændrede senere holdning og blev fredsaktivist.Generalens søn, Miko, gjorde tjeneste i et af hærens elitekorps, men følte en stigende modvilje mod Israels behandling af palæstinenserne. Han bosatte sig i USA, hvor han grundlagde en karateskole i Californien.Da hans niece blev dræbt i 1997, blev det et vendepunkt i Mikos liv. I stedet for at søge hævn, søgte han svar på hvorfor. Han opsøgte palæstinensere for at høre deres historier og opdagede, at virkeligheden var anderledes, end han havde troet. Siden har han involveret sig stadig mere i arbejdet for fred og retfærdighed."Generalens søn" er den medrivende beretning om Miko Peleds rejse ind i palæstinensernes virkelighed og tilbage til sine rødder – en historie om fortvivlelse, sorg og vrede, men også om venskab, værdighed og håb i det splittede land.

  • af Raja Shehadeh
    188,95 kr.

    Tre år før Raja Shehadeh blev født i Ramallah i 1951, var hans familie blevet fordrevet fra Jaffa. Hele hans barndom blev stærkt præget af familiens sorg over alt det, den havde mistet, symboliseret i de funklende lys på den anden side af bakkerne i vest.Raja var vidne til flere anholdelser af hans far, Aziz. Faren var advokat og politiker og var i slutningen af 1960’erne den første palæstinenser, der arbejdede for en to-statsløsning i Palæstina. Han forudsagde, at hvis der ikke blev sluttet fred, ville hjemlandet blive taget fra palæstinenserne, bid for bid. Bitter og desillusioneret over, at hverken palæstinensere eller israelere ville lytte til hans profetiske vision, trak han sig ud af politik. Han blev myrdet i 1985."Som fremmede" er en gribende skildring af dagliglivet på Vestbredden. Men mest af alt er det beretningen om det vanskelige forhold mellem en politisk aktiv far og en idealistisk søn, yderligere kompliceret af den ydmygelse det er at skulle vokse op og finde sin identitet i et land, der er besat.Raja Shehadeh er palæstinensisk advokat og forfatter, bosat i Ramallah. Han er grundlægger af organisationen Al-Haq, der arbejder for at forsvare menneskerettighederne i de besatte palæstinensiske områder. Al-Haq dokumenterer brud på palæstinensernes individuelle og kollektive rettigheder. Han har udgivet flere bøger om international ret, menneskerettigheder og om livet i Palæstina, bl.a. "When the Bulbul Stopped Singing" (2003) og "Palestinian Walks" (2007). Sidstnævnte har han modtaget den britiske Orwell-prisen for.

  • - er den vestlige verden truet af indvandrerne ?
    af Doug Sanders
    288,95 kr.

  • - Når mod, list og stædighed forandrer verden
    af Steve Crawshaw & John Jackson
    198,95 kr.

    Store forandringer begynder ofte med små handlinger, der i situationen kan synes udsigtsløse. Fordi det er en kamp mod overmagten, mod alle odds. “I den virkelige verden vil det aldrig ske,” lyder det fra skeptikere. Men som denne bog viser, har skeptikerne gentagne gange taget fejl.De 80 beretninger i ”Det stille oprør” vidner om, hvor stor en rolle almindelige mennesker har spillet i at fremkalde enestående forandringer. Det er historier om stille modstand, om modig trods, om udspekuleret ulydighed, samlet ind fra hele verden, fra Serbien til Sudan, fra Afghanistan til Zimbabwe.Mange af beretningerne er ikke så kendte eller næsten glemt – nogle fornøjelige, andre forbløffende, de fleste inspirerende. Bogen hylder de mange mennesker, som gennem historien har rejst sig og kæmpet mod undertrykkelse, ofte med fare for deres eget liv. Og som på den måde har gjort verden til et bedre sted at leve.”Det stille oprør” indeholder blandt andet historierne om: – hvordan barnevogne, toiletpapir og illegal ketchup var med til at sætte en stopper for 40 års kommunistisk styre, – hvordan hunde (og det, de bar rundt på) medvirkede til at ydmyge et undertrykkende regime, – hvordan fodboldtilskuere fandt en måde at synge nationalsangen på, der trodsede en brutal militærjunta.Den nu afdøde tjekkiske præsident Václav Havel skrev forord til bogens første udgave i 2010, et forord, som også er med i den danske udgave.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.