Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle - 2021

- Del af Serie: Rekonstruktion og drift af Gedser Forsøgsmølle

Bag om Fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle - 2021

Bogen er en opdatering af Revival of Mother Mill -2021, udgivet på Amazon.com 21. februar 2021. En opdatering primært inspireret af Amazon og deres invitation til at deltage i The 2021 Kindle Storyteller Award, som for engelsk-sprogede bøger er åben fra 1. maj til 31. august 2021. Den danske version udgives på bod.dk medio september 2021. Da det er vanskeligt at oplyse eksakt pris på special-designede vinger, der ligner de originale men er fremstillet i glasfiber (faktisk et materiale Juul selv havde ønsket), har det indtil videre betydet afslag fra ansøgte fonde. Der er imidlertid nu etableret kontakt med et dansk firma, der kræver tekniske tegninger som grundlag for fremstilling af disse vinger før en eksakt pris kan oplyses. På anbefaling forsøges design-opgaven overgivet til DTUs forskere med kendskab til gamle vindmøller. DTU var medlem af den daværende bestyrelse, der sammen med Johannes Juul opførte Gedser Forsøgsmølle i 1957. Til trods for disse forsinkelser (hvortil Corona-restriktioner også har bidraget), rykker det ikke ved Gedser Forsøgsmølles ikoniske position i den grønne klima-dagsorden. Johannes Juul skabte, med sin dengang verdens største mølle, visionen om vindenergi som et billigt alternativ til fossile brændsler. I dag spiller også vindkraftens forureningsfri energi ind i den globale satsning på CO2-reduktion og det har sat ekstra skub i opstilling af vindmøller i Kina, Europa og USA. I Gedser anvendes første halvår af 2021 til en målrettet klargøring af arealerne og faciliteterne omkring mølletårnet forud for montering af rotor og nacelle. Bogens foto-dokumentation viser igangsat rydning af møllearealet for selvsået tjørn og et stort antal myretuer. Dette rydningsarbejde gør det også ulig lettere for turister og andre besøgende at bevæge sig rundt om beton-tårnets massive konstruktion, røre ved det og nærmest vride nakken af led for at se op til toppen af tårnet. Ydermere er det i kontakt med Guldborgsund Bevaringsfond lykkedes at renovere generatorhuset tilknyttet tårnet. For flere besøgende gør det absolut indtryk at se og navnlig høre, at generator stadig er aktiv og dermed ifølge el-montør er klar til fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle. I respekt for nye læsere, der ikke kender til projektet, indledes bogen med en intro af relevante data. Og selvfølgelig vil der undervejs være referencer til den planlagte kopi af Juulls verdenskendte møllehat monteret på hans historiske mølletårn i Gedser.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743034452
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 72
 • Udgivet:
 • 14. September 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 210x297x4 mm.
 • Vægt:
 • 237 g.
Leveringstid: 2-4 uger
Forventet levering: 21. April 2023

Beskrivelse af Fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle - 2021

Bogen er en opdatering af Revival of Mother Mill -2021, udgivet på Amazon.com 21. februar 2021. En opdatering primært inspireret af Amazon og deres invitation til at deltage i The 2021 Kindle Storyteller Award, som for engelsk-sprogede bøger er åben fra 1. maj til 31. august 2021. Den danske version udgives på bod.dk medio september 2021.

Da det er vanskeligt at oplyse eksakt pris på special-designede vinger, der ligner de originale men er fremstillet i glasfiber (faktisk et materiale Juul selv havde ønsket), har det indtil videre betydet afslag fra ansøgte fonde. Der er imidlertid nu etableret kontakt med et dansk firma, der kræver tekniske tegninger som grundlag for fremstilling af disse vinger før en eksakt pris kan oplyses. På anbefaling forsøges design-opgaven overgivet til DTUs forskere med kendskab til gamle vindmøller. DTU var medlem af den daværende bestyrelse, der sammen med Johannes Juul opførte Gedser Forsøgsmølle i 1957.

Til trods for disse forsinkelser (hvortil Corona-restriktioner også har bidraget), rykker det ikke ved Gedser Forsøgsmølles ikoniske position i den grønne klima-dagsorden. Johannes Juul skabte, med sin dengang verdens største mølle, visionen om vindenergi som et billigt alternativ til fossile brændsler. I dag spiller også vindkraftens forureningsfri energi ind i den globale satsning på CO2-reduktion og det har sat ekstra skub i opstilling af vindmøller i Kina, Europa og USA.

I Gedser anvendes første halvår af 2021 til en målrettet klargøring af arealerne og faciliteterne omkring mølletårnet forud for montering af rotor og nacelle.Bogens foto-dokumentation viser igangsat rydning af møllearealet for selvsået tjørn og et stort antal myretuer. Dette rydningsarbejde gør det også ulig lettere for turister og andre besøgende at bevæge sig rundt om beton-tårnets massive konstruktion, røre ved det og nærmest vride nakken af led for at se op til toppen af tårnet. Ydermere er det i kontakt med Guldborgsund Bevaringsfond lykkedes at renovere generatorhuset tilknyttet tårnet. For flere besøgende gør det absolut indtryk at se og navnlig høre, at generator stadig er aktiv og dermed ifølge el-montør er klar til fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle.

I respekt for nye læsere, der ikke kender til projektet, indledes bogen med en intro af relevante data.

Og selvfølgelig vil der undervejs være referencer til den planlagte kopi af Juulls verdenskendte møllehat monteret på hans historiske mølletårn i Gedser.

Brugerbedømmelser af Fornyet drift af Gedser Forsøgsmølle - 2021Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.