Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Genopdrag din indre vagthund

- Hjælp efter traumer og PTSD

Bag om Genopdrag din indre vagthund

Har du oplevet traumer eller kriser, der i dag formindsker dit energiniveau og begrænser din dagligdag? Eller har du drømme, du ikke længere tør følge, fordi du hæmmes af frygt og uønskede, måske ubevidste, forestillinger, der får dig til at holde dig tilbage? I denne bog kan du få redskaber og forskellige øvelser til at forstå og håndtere traumer. Bogen giver dig bevidsthed og forklarer, hvordan du kan se dit nervesystem som en ”vagthund”. Du præsenteres for øvelser, der kan hjælpe dig med at genopdrage vagthunden og skabe ro i nervesystemet. Et vigtigt redskab er f.eks. at kende din ”bremse”. Bremsen hjælper dig til at få kontrol over situationer, hvor tidligere traumer påvirker din adfærd. Bliv forundret over, hvor stor en betydning traumer har, og lær, hvordan du gennem øvelser træner din bevidsthed, så du kan skabe forandringer og leve dit liv frit. Uddrag af bogen Kender du et sted, hvor du får udsyn og kan se langt? Et kik over marker, et kik langt nedad i et landskab, et kik over havet eller vandrette flader ved en sø vil ofte give overblik. Det styrker orienteringsevnen, og vi kan se, hvad der kommer mod os, og vi kan trække os, hvis vi ikke har lyst til et møde. Det kan give mere ro til den indre vagthund og nervesystemet. Der er meget at iagttage, og meget er i ro, hvis ellers ikke du er ude i stormvejr. De mange detaljer, man kan iagttage i naturen, hjælper os ind i nuet, og dermed kan der komme lidt ro i nogle af tankerne om fortid og fremtid. Vi oplever, at vi en del af noget større, der gentager sin rytme i årstiderne og alligevel med en vis fornyelse af f.eks. flere nye skud på træerne. Om forfatteren Annette Sigshøj er uddannet fysioterapeut fra 1990 og har fordybet sig i at bringe krop og psyke sammen for at hjælpe mennesker. Igennem 25 år har hun arbejdet med at forstå, hvad traumer gør ved mennesker. Erfaringen kommer fra utallige kurser, arbejde i psykiatrien med samtale- og kropsterapi og selvstændig praksis med stressbehandling.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776083014
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 158
 • Udgivet:
 • 21. August 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 146x210x13 mm.
 • Vægt:
 • 274 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 17. Juli 2024

Beskrivelse af Genopdrag din indre vagthund

Har du oplevet traumer eller kriser, der i dag formindsker dit energiniveau og begrænser din dagligdag? Eller har du drømme, du ikke længere tør følge, fordi du hæmmes af frygt og uønskede, måske ubevidste, forestillinger, der får dig til at holde dig tilbage? I denne bog kan du få redskaber og forskellige øvelser til at forstå og håndtere traumer. Bogen giver dig bevidsthed og forklarer, hvordan du kan se dit nervesystem som en ”vagthund”. Du præsenteres for øvelser, der kan hjælpe dig med at genopdrage vagthunden og skabe ro i nervesystemet. Et vigtigt redskab er f.eks. at kende din ”bremse”. Bremsen hjælper dig til at få kontrol over situationer, hvor tidligere traumer påvirker din adfærd. Bliv forundret over, hvor stor en betydning traumer har, og lær, hvordan du gennem øvelser træner din bevidsthed, så du kan skabe forandringer og leve dit liv frit.

Uddrag af bogen
Kender du et sted, hvor du får udsyn og kan se langt? Et kik over marker, et kik langt nedad i et landskab, et kik over havet eller vandrette flader ved en sø vil ofte give overblik. Det styrker orienteringsevnen, og vi kan se, hvad der kommer mod os, og vi kan trække os, hvis vi ikke har lyst til et møde. Det kan give mere ro til den indre vagthund og nervesystemet. Der er meget at iagttage, og meget er i ro, hvis ellers ikke du er ude i stormvejr. De mange detaljer, man kan iagttage i naturen, hjælper os ind i nuet, og dermed kan der komme lidt ro i nogle af tankerne om fortid og fremtid. Vi oplever, at vi en del af noget større, der gentager sin rytme i årstiderne og alligevel med en vis fornyelse af f.eks. flere nye skud på træerne.

Om forfatteren
Annette Sigshøj er uddannet fysioterapeut fra 1990 og har fordybet sig i at bringe krop og psyke sammen for at hjælpe mennesker. Igennem 25 år har hun arbejdet med at forstå, hvad traumer gør ved mennesker. Erfaringen kommer fra utallige kurser, arbejde i psykiatrien med samtale- og kropsterapi og selvstændig praksis med stressbehandling.

Brugerbedømmelser af Genopdrag din indre vagthundGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.