Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Græssets dage

Bag om Græssets dage

Græssets dage er så frejdig at træde i de blicherske fodspor, et godt sted at starte, hvis man vil forstå det lille liv, vi forsøger at leve. Men også fordi Steen Steensen Blicher vandrede på heden med det store udsyn, ikke på de nedtrampede stier, hvor størstedelen af vores sprog ligger og byder sig til med færdige formuleringer og faste stereotyper. Ingen tænker ”ud af boksen”, så længe alle bruger den til at tænke i! Men se den, boksen, se dens huller og sprækker, og forsøg så at se, om det ikke er i de sprækker, vi kan få øje på, hvem vi er, hvem vi kunne være, før døden træder til og løfter os ud af denne verden! Uddrag af bogen: I begyndelsen stod himmel i et med hav jeg besindede mig Ord kom ud af halsen faldt magtesløse på stengrund Jeg så det var ok men tav elementerne skal rase Der hvor ordene havde ligget voksede en lille ny virkelighed Det er din tag den Om forfatteren: IB ULBÆK (f. 1955) arbejder med sproget på arbejdet og i fritiden, altid. På Facebook med barokke indfald; eksistentielle digte til os alle. Er lektor i dansk sprog på danskstudiet ved Københavns Universitet. Har skrevet bøger og artikler om den sproglige tilgang til tekster – og kognitionsforskning, og det alternative.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793204317
  • Udgivet:
  • 7. Juli 2014
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Græssets dage

Græssets dage er så frejdig at træde i de blicherske fodspor, et godt sted at starte, hvis man vil forstå det lille liv, vi forsøger at leve. Men også fordi Steen Steensen Blicher vandrede på heden med det store udsyn, ikke på de nedtrampede stier, hvor størstedelen af vores sprog ligger og byder sig til med færdige formuleringer og faste stereotyper. Ingen tænker ”ud af boksen”, så længe alle bruger den til at tænke i! Men se den, boksen, se dens huller og sprækker, og forsøg så at se, om det ikke er i de sprækker, vi kan få øje på, hvem vi er, hvem vi kunne være, før døden træder til og løfter os ud af denne verden!Uddrag af bogen:

I begyndelsen
stod himmel i
et med hav
jeg besindede
mig

Ord kom ud
af halsen
faldt magtesløse
på stengrund

Jeg så
det var ok
men tav
elementerne
skal rase

Der hvor
ordene havde
ligget
voksede
en lille ny
virkelighed

Det er din
tag den


Om forfatteren:

IB ULBÆK (f. 1955) arbejder med sproget på arbejdet og i fritiden, altid. På Facebook med barokke indfald; eksistentielle digte til os alle. Er lektor i dansk sprog på danskstudiet ved Københavns Universitet. Har skrevet bøger og artikler om den sproglige tilgang til tekster – og kognitionsforskning, og det alternative.

Brugerbedømmelser af Græssets dageFind lignende bøger
Bogen Græssets dage findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.