Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Grøn nation - Niels Henrik Hooge - E-bog

Bag om Grøn nation

Man kan argumentere for, at Grøn nation indvarsler den miljø- og bæredygtighedslitterære epoke i den danske litteratur – løsenet for det enogtyvende århundrede, vi så længe har ventet på. Bogen ønsker på en gang at oplyse, forklare, undervise, inspirere, motivere, opmuntre, underholde og overbevise. Af samme grund er der tale om et multifacetteret projekt, som ikke undgår at overskride rammerne for de litterære konventioner. Betegnelsen ’juridisk-filosofisk traktat i lyrisk form’ er blevet brugt om teksten, hvad der formentligt er mere korrekt end ’digtsamling’. I et filosofisk perspektiv kan Grøn nation kategoriseres som miljø- og bæredygtighedsorienteret oplysningsfilosofi. Som meget anden grøn litteratur tager den sigte på at bevæge sig på tværs af alle kulturer, sprænge alle genrer, behandle alle temaer og nå ud til alle grupper i samfundet. Uddrag af bogen Dér, hvor menneskeheden, biosfæren – hele verden – er under pres, opbygger vi fundamentet for en grøn nation. Den største nation, verden endnu harkendt, alle fremtidige nationers hjem, rodfæstet i naturen med blikket rettet mod jorden, havet og himlen.Startsted for de store visioners fødsel og død, ideernes kaotiske værksted, hvor strøtanker flyver til alle sider, støder sammen, konkurrerer med hinanden og udvikler sig på ny. Her byder vi alle, der vil med, velkommen. Om forfatteren Niels Henrik Hooge er jurist og cand.mag. i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet, såvel som i mange forskellige typer tekster.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793366831
 • Udgivet:
 • 22. August 2015
 • Straks på e-mail.

Online pris

Anmeldelser af Grøn nation

  Beskrivelse af Grøn nation

  Man kan argumentere for, at Grøn nation indvarsler den miljø- og bæredygtighedslitterære epoke i den danske litteratur – løsenet for det enogtyvende århundrede, vi så længe har ventet på. Bogen ønsker på en gang at oplyse, forklare, undervise, inspirere, motivere, opmuntre, underholde og overbevise. Af samme grund er der tale om et multifacetteret projekt, som ikke undgår at overskride rammerne for de litterære konventioner. Betegnelsen ’juridisk-filosofisk traktat i lyrisk form’ er blevet brugt om teksten, hvad der formentligt er mere korrekt end ’digtsamling’. I et filosofisk perspektiv kan Grøn nation kategoriseres som miljø- og bæredygtighedsorienteret oplysningsfilosofi. Som meget anden grøn litteratur tager den sigte på at bevæge sig på tværs af alle kulturer, sprænge alle genrer, behandle alle temaer og nå ud til alle grupper i samfundet. Uddrag af bogen Dér, hvor menneskeheden, biosfæren – hele verden – er under pres, opbygger vi fundamentet for en grøn nation. Den største nation, verden endnu har kendt, alle fremtidige nationers hjem, rodfæstet i naturen med blikket rettet mod jorden, havet og himlen. Startsted for de store visioners fødsel og død, ideernes kaotiske værksted, hvor strøtanker flyver til alle sider, støder sammen, konkurrerer med hinanden og udvikler sig på ny. Her byder vi alle, der vil med, velkommen. Om forfatteren Niels Henrik Hooge er jurist og cand.mag. i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet, såvel som i mange forskellige typer tekster.

  Forlagets beskrivelse af Grøn nation

  Man kan argumentere for, at Grøn nation indvarsler den miljø- og bæredygtighedslitterære epoke i den danske litteratur – løsenet for det enogtyvende århundrede, vi så længe har ventet på. Bogen ønsker på en gang at oplyse, forklare, undervise, inspirere, motivere, opmuntre, underholde og overbevise. Af samme grund er der tale om et multifacetteret projekt, som ikke undgår at overskride rammerne for de litterære konventioner. Betegnelsen ’juridisk-filosofisk traktat i lyrisk form’ er blevet brugt om teksten, hvad der formentligt er mere korrekt end ’digtsamling’. I et filosofisk perspektiv kan Grøn nation kategoriseres som miljø- og bæredygtighedsorienteret oplysningsfilosofi. Som meget anden grøn litteratur tager den sigte på at bevæge sig på tværs af alle kulturer, sprænge alle genrer, behandle alle temaer og nå ud til alle grupper i samfundet.

  Uddrag af bogen
  Dér, hvor menneskeheden, biosfæren
  – hele verden – er under pres, opbygger vi fundamentet for en grøn nation.
  Den største nation, verden endnu har
  kendt, alle fremtidige nationers hjem,
  rodfæstet i naturen med blikket rettet
  mod jorden, havet og himlen.
  Startsted for de store visioners
  fødsel og død, ideernes kaotiske
  værksted, hvor strøtanker flyver til
  alle sider, støder sammen, konkurrerer
  med hinanden og udvikler sig på ny.
  Her byder vi alle, der vil med, velkommen.

  Om forfatteren
  Niels Henrik Hooge er jurist og cand.mag. i filosofi. Hans interesse for miljø og bæredygtighed går mange år tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang række miljøorganisationer i Danmark og udlandet, såvel som i mange forskellige typer tekster.

  Brugerbedømmelser af Grøn nation  Find lignende bøger
  Bogen Grøn nation findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.