Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Grønlændere og danske i Grønland

Bag om Grønlændere og danske i Grønland

Signe Rink, der selv er født og opvokset i Grønland, giver i ”Grønlændere og danske i Grønland” indblik i grønlandsk hverdagsliv og kultur i midten af 1800-tallet. Hun beskriver blandt andet en dag med storvask i en grønlandsk koloni og fortæller om fænomenet kivitokker – folk, der forlader hus og hjem for at søge ensomheden i fjeldene. Bogen udkom første gang i 1887. Signe Rink (1836-1909) var dansk forfatter og etnolog. Hun blev født i Grønland af danske forældre, der fungerede som kolonibestyrere i Nuuk og Paamiut. Som fjortenårig blev hun sendt til Danmark for at uddanne sig og under sit ophold i København mødte hun geologen og grønlandsfareren Hinrich Rink. Sammen flyttede de tilbage til Grønland, hvor de blandt andet var med til at grundlægge landets første avis. Da Hinrichs helbred begyndte at svigte, tog de tilbage til Danmark og senere Oslo, hvorfra Signe nedfældede sine oplevelser fra Grønland. Hun talte flydende grønlandsk og skrev en lang række artikler og bøger om inuitterne og den danske koloni. Hun oversatte desuden grønlandske bøger til dansk og engelsk, og i dag anses hun for at være den første kvinde til at skrive om grønlandsk sprog og kultur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726844207
  • Udgivet:
  • 17. Juni 2024
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Grønlændere og danske i Grønland

Signe Rink, der selv er født og opvokset i Grønland, giver i ”Grønlændere og danske i Grønland” indblik i grønlandsk hverdagsliv og kultur i midten af 1800-tallet. Hun beskriver blandt andet en dag med storvask i en grønlandsk koloni og fortæller om fænomenet kivitokker – folk, der forlader hus og hjem for at søge ensomheden i fjeldene.
Bogen udkom første gang i 1887.
Signe Rink (1836-1909) var dansk forfatter og etnolog. Hun blev født i Grønland af danske forældre, der fungerede som kolonibestyrere i Nuuk og Paamiut. Som fjortenårig blev hun sendt til Danmark for at uddanne sig og under sit ophold i København mødte hun geologen og grønlandsfareren Hinrich Rink. Sammen flyttede de tilbage til Grønland, hvor de blandt andet var med til at grundlægge landets første avis. Da Hinrichs helbred begyndte at svigte, tog de tilbage til Danmark og senere Oslo, hvorfra Signe nedfældede sine oplevelser fra Grønland. Hun talte flydende grønlandsk og skrev en lang række artikler og bøger om inuitterne og den danske koloni. Hun oversatte desuden grønlandske bøger til dansk og engelsk, og i dag anses hun for at være den første kvinde til at skrive om grønlandsk sprog og kultur.

Brugerbedømmelser af Grønlændere og danske i Grønland



Find lignende bøger
Bogen Grønlændere og danske i Grønland findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.