Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Gud i klemme

Bag om Gud i klemme

De seneste år har Vorherre i himlen været under heftig beskydning fra sin egen menighed på jord. Fra Thorkild Grosbøll, der frejdigt proklamerede sin mangel på tro, til Per Ramsdal, der kaldte opstandelsen en nødløgn. Nej, opstandelse er for de umoderne, og Bibelens hovedperson er den følsomme Jesus, ikke den forsonende Kristus, må man forstå. Med GUD I KLEMME tager Carsten Breengaard fat på debatten og påviser, at der ikke er meget nyt i opgøret med en almægtig Gud, men også, at opgøret afsporer kristendommen. Vorherre skal nok klare sig trods tvivlende præster, men hvad med os andre? Uden sprog for en tro, der tilsiger en skabende kraft bag verden, bliver menneskelivet over¬fladisk. Når vi står over for hinanden i eksistensens yderpunkter, kræves et sprog, der kan bære. Det er bogens hensigt at pege på dette sprog. Carsten Breengaard (f. 1943) er dr.theol. og tidligere lektor i kristendomshistorie ved Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række artikler og bøger, bl.a. Muren om Israels hus (1982), Kristenforfølgelser og kristendom (1992) og Paradissekten – frelseshistorie og kristen identitet (2007).

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788774672746
  • Udgivet:
  • 14. oktober 2015
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Gud i klemme

De seneste år har Vorherre i himlen været under heftig beskydning fra sin egen menighed på jord. Fra Thorkild Grosbøll, der frejdigt proklamerede sin mangel på tro, til Per Ramsdal, der kaldte opstandelsen en nødløgn. Nej, opstandelse er for de umoderne, og Bibelens hovedperson er den følsomme Jesus, ikke den forsonende Kristus, må man forstå.
Med GUD I KLEMME tager Carsten Breengaard fat på debatten og påviser, at der ikke er meget nyt i opgøret med en almægtig Gud, men også, at opgøret afsporer kristendommen.
Vorherre skal nok klare sig trods tvivlende præster, men hvad med os andre? Uden sprog for en tro, der tilsiger en skabende kraft bag verden, bliver menneskelivet over¬fladisk. Når vi står over for hinanden i eksistensens yderpunkter, kræves et sprog, der kan bære. Det er bogens hensigt at pege på dette sprog.
Carsten Breengaard (f. 1943) er dr.theol. og tidligere lektor i kristendomshistorie ved Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række artikler og bøger, bl.a. Muren om Israels hus (1982), Kristenforfølgelser og kristendom (1992) og Paradissekten – frelseshistorie og kristen identitet (2007).

Brugerbedømmelser af Gud i klemme



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.