Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Helt mørkt, intet lys

Bag om Helt mørkt, intet lys

Fire fortællinger fra gysets mester Stephen King. “Jeg tror, at der lever en anden mand inden i alle mænd, en fremmed, en hensynsløs mand… ” Således skriver en af hovedpersonerne i Stephen Kings nye bog Helt mørkt, intet lys. Et udsagn, som udmærket kan danne ramme om alle fire fortællinger. I den første fortælling, ’1922’, vækkes denne fremmede til live i Wilfred Leland James, da hans kone insisterer på, at de skal flytte. I ’Den store chauffør’ møder hovedpersonen denne fremmede på en landevej efter at have skudt genvej hjem efter et bogklubs-arrangement. I ’En rimelig forlængelse’ sker mødet med denne fremmede efter at hovedpersonen har indgået en pagt med djævlen. Og i den sidste fortælling, ’Et godt ægteskab’, opdager den intetanende kone den fremmede i sin ægtemand gennem tyve år, da hun en dag tilfældigvis støder foden ind i en kasse ude i garagen. I Helt mørkt, intet lys er Stephen King optaget af spørgsmålet om, hvorvidt vi overhovedet kan komme til at kende et andet menneske fuldt og helt, og han er optaget af det gode og det onde i mennesket. Eller som han på underfundig vis siger: ”Jeg tror, at de fleste mennesker er fundamentalt gode. Jeg ved, at det gælder mig selv. Det er dig, jeg ikke er helt sikker på.”

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740044515
 • Udgivet:
 • 1. November 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Anmeldelser af Helt mørkt, intet lys

  Beskrivelse af Helt mørkt, intet lys

  Fire fortællinger fra gysets mester Stephen King.

  “Jeg tror, at der lever en anden mand inden i alle mænd, en fremmed, en hensynsløs mand… ”

  Således skriver en af hovedpersonerne i Stephen Kings nye bog Helt mørkt, intet lys. Et udsagn, som udmærket kan danne ramme om alle fire fortællinger.

  I den første fortælling, ’1922’, vækkes denne fremmede til live i Wilfred Leland James, da hans kone insisterer på, at de skal flytte.

  I ’Den store chauffør’ møder hovedpersonen denne fremmede på en landevej efter at have skudt genvej hjem efter et bogklubs-arrangement.

  I ’En rimelig forlængelse’ sker mødet med denne fremmede efter at hovedpersonen har indgået en pagt med djævlen.

  Og i den sidste fortælling, ’Et godt ægteskab’, opdager den intetanende kone den fremmede i sin ægtemand gennem tyve år, da hun en dag tilfældigvis støder foden ind i en kasse ude i garagen.

  I Helt mørkt, intet lys er Stephen King optaget af spørgsmålet om, hvorvidt vi overhovedet kan komme til at kende et andet menneske fuldt og helt, og han er optaget af det gode og det onde i mennesket. Eller som han på underfundig vis siger: ”Jeg tror, at de fleste mennesker er fundamentalt gode. Jeg ved, at det gælder mig selv. Det er dig, jeg ikke er helt sikker på.”

  Brugerbedømmelser af Helt mørkt, intet lys  Find lignende bøger
  Bogen Helt mørkt, intet lys findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.