Bag om Hjerneforvirring
Michael dør, og Michael bliver begravet, og det -burde velsagtens være enden på historien om Michael. Men han var organdonor, og nu har Dennis modtaget hans hjerne.
Egentlig var Dennis, hans kone og deres to næsten voksne børn blevet lovet, at der ikke ville være spor af det tidligere liv tilbage i hjernen. Men lidt efter lidt begynder den gamle hukommelse at vækkes til live. Og dét giver anledning til identitetsproblemer, etiske konflikter og sociale udfordringer.
Hjerneforvirring er et genreeksperiment, der bruger de bevidst absurde science fiction-elementer til at sige noget om det konkret menneskelige, om samlivet, kærligheden og sindets finurligheder.
Uddrag af bogen
Ulykken fik Michael vel knap nok lejlighed til at registrere. I stedet for bedrøvelige tanker ville der sandsynligvis være glade tanker om tiden i sommerhuset. På den måde, Michaels krop er blevet mast, er der heller ikke rigtig nogen sansepunkter i krop og organer, der kan bruges til at registrere og sende og modtage impulser til og fra hjernen. Der er kun selve hjernen, og på en eller anden forunderlig måde er hjertet heller ikke mere beskadiget, end at det kan pumpe tilstrækkelig med blod til, at hjernen fortsat kan fungere. Hjernen er nu helt sin egen uden nævneværdig ydre substans, der skal holdes ved lige.
Om forfatteren
Jens S. Holt blev født i 1950 i Sønderjylland. Han er handelsuddannet, men har gennem de sidste tre årtier arbejdet med it og systemer i finanssektoren. Tidligere har han udgivet børnebøger, men Hjerneforvirring er hans voksenlitterære debut.
Vis mere