Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Hjerte og smerte

Bag om Hjerte og smerte

"Hjerte og smerte En dag er et rim blevet gammelt og slidt – fødders gang har trådt stenen hul. Og "hjerte" og "smerte" er brugt for tit – hvilket er trist! For sandhed er det, at ude på livets "Muntre Hjule" dèr rimer "smerte" stadig på "hjerte"." Soyas digte i samlingen "Hjerte og smerte" beviser tydeligt, at det ikke kun er i sine skuespil, at den store forfatter formår at skildre både det nutidigt relevante og de eviggyldige problemstillinger og følelser, der trækker tråde hele vejen igennem menneskets historie. Digtene spænder over et væld af forskellige stemninger; dybde og smerte, patriotisme og bittersød ironi. Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere. Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726086270
  • Udgivet:
  • 20. November 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Hjerte og smerte

"Hjerte og smerte

En dag er et rim blevet gammelt og slidt –

fødders gang har trådt stenen hul.

Og "hjerte" og "smerte" er brugt for tit –

hvilket er trist! For sandhed er det,

at ude på livets "Muntre Hjule"

dèr rimer "smerte" stadig på "hjerte"."

Soyas digte i samlingen "Hjerte og smerte" beviser tydeligt, at det ikke kun er i sine skuespil, at den store forfatter formår at skildre både det nutidigt relevante og de eviggyldige problemstillinger og følelser, der trækker tråde hele vejen igennem menneskets historie. Digtene spænder over et væld af forskellige stemninger; dybde og smerte, patriotisme og bittersød ironi.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.

Brugerbedømmelser af Hjerte og smerteFind lignende bøger
Bogen Hjerte og smerte findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.