Bag om Hvad børn ikke ved ... har de ondt af
Barnets vanskelige og smertefulde situation, når en forælder er psykisk syg, er i fokus i denne bog. Forfatteren beskriver, hvordan man bl.a. de voksnes behandlere kan tilrettelægge en familiesamtale, der tilgodeser børnenes særlige behov. Alle, også pædagoger og lærere, kan hente stor inspiration i eksemplerne og i den konkrete vejledning.
Hvad børn ikke ved... har de ondt af er en opdateret og gennemskrevet udgave af bogen fra 2002. Den er skrevet med tanke på forældrene, pædagogen, sygeplejersken, læreren, naboen, psykologen, lægen, mosteren, socialrådgiveren, plejeforælderen, præsten m.fl. og er tænkt som vejledning og inspiration til både professionelle og forældre til de gode samtaler, som letter og skaber en ny og tillidsfuld kontakt mellem børn og forældre. Bogen er krydret med en lang række levende eksempler fra forfatterens utallige familiesamtaler med sindslidende forældre og deres børn.
”Bogen er en gave til dem, der ønsker at forstå børn, og som ønsker at lade denne forståelse danne grundlag for deres relation med både børn og forældre. Utallige eksempler viser os noget, jeg også selv har erfaret: at hvis vi lader børn finde ud af os, vil de også blive i stand til at bruge os. Det grundlæggende princip i professionelt socialt arbejde, ’at være, hvor klienten er’, demonstreres i alle eksemplerne, i samtaler med både børn, forældre og familier.
Dette princip har længe været fraværende. Lad os håbe, at det er på vej tilbage, ikke bare i det sociale arbejde, men i alle faggrupper, hvor relationen til klienterne er af grundlæggende betydning.
Det vil Karen Glistrups arbejde bidrage til. Bogen vil kunne bidrage til, at vi alle kan blive bedre hjælpere.”
Kari Killén i bogens forord
Vis mere