Johan Ludvig Heibergs poetiske skrifter (bind 1) af Johan Ludvig Heiberg

Johan Ludvig Heibergs poetiske skrifter (bind 1)

af

"Poetiske skrifter" er en samling af Johan Ludvig Heibergs poetiske arbejder. Samlingen består af størstedelen af alle Johan Ludvig Heibergs publikationer - inklusive bearbejdninger af udenlandske stykker. Indhold: Don Juan Pottemager Walter Julespøg og NytaarsløjerAlferne Fata Morgana SyvsoverdagPsyches Indvielse Tycho Brahes Spaadom Nina ElverhøjDristig vovet er halvt vundet Prinsesse IsabellaValgerdaBørnevaudeviller (Mit Farvel til de smaa ; Dyrehavsreisen ; De Syge)Kong Salomon og Jørgen Hattemager Den otte og tyvende JanuarAprilsnarrene Recensenten og Dyret Et Eventyr i Rosenborg Have De UadskilleligeKjøge Huuskors De Danske i Paris Nei Supplicanten Ja Emilies Hjertebanken Grethe i Sorgenfri Ulla skal paa BalBlandede Digte, 1 + 2GadeviserNoveller og Fortællinger Amors Liv og Levned Nye Digte (Gudstjeneste; En Sjæl efter Døden ; De Nygifte ; Protestantismen i Naturen) NøddeknækkerneOversættelser og Bearbeidelser (Fragment af Göthes Faust ; Brudstykker af Calderons Comedier (Af: Huus med tvende Døre vogtes ikke let ; Af: Damen og Ternen ; Af: Sanct Patricii Skærsild) ; Ser jer i Spejl ; Guldkorset) Forsøg i det tydske Sprog: (Fortunatus und fatalis ; Napoleons Tod) Tydske Smaadigte Aus den Novellen von Cervantes Franske SmaadigteJohan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Læs mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711651025
 • Udgivet:
 • 2. juli 2019
 • Straks på e-mail
 • 65,95 kr.
 • 69,00 kr.
 • 3,05 kr. (4%)
 • 0,00 kr.
Eller spar samlet 17% som medlem
 • 56,95 kr.
 • 12,05 kr. (17%)
 • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
  1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Johan Ludvig Heibergs poetiske skrifter (bind 1)
"Poetiske skrifter" er en samling af Johan Ludvig Heibergs poetiske arbejder. Samlingen består af størstedelen af alle Johan Ludvig Heibergs publikationer - inklusive bearbejdninger af udenlandske stykker.

Indhold:
Don Juan
Pottemager Walter
Julespøg og Nytaarsløjer
Alferne
Fata Morgana
Syvsoverdag
Psyches Indvielse
Tycho Brahes Spaadom
Nina
Elverhøj
Dristig vovet er halvt vundet
Prinsesse Isabella
Valgerda
Børnevaudeviller (Mit Farvel til de smaa ; Dyrehavsreisen ; De Syge)
Kong Salomon og Jørgen Hattemager
Den otte og tyvende Januar
Aprilsnarrene
Recensenten og Dyret
Et Eventyr i Rosenborg Have
De Uadskillelige
Kjøge Huuskors
De Danske i Paris
Nei
Supplicanten
Ja
Emilies Hjertebanken
Grethe i Sorgenfri
Ulla skal paa Bal
Blandede Digte, 1 + 2
Gadeviser
Noveller og Fortællinger
Amors Liv og Levned
Nye Digte (Gudstjeneste; En Sjæl efter Døden ; De Nygifte ; Protestantismen i Naturen)
Nøddeknækkerne

Oversættelser og Bearbeidelser (Fragment af Göthes Faust ; Brudstykker af Calderons Comedier (Af: Huus med tvende Døre vogtes ikke let ; Af: Damen og Ternen ; Af: Sanct Patricii Skærsild) ; Ser jer i Spejl ; Guldkorset)

Forsøg i det tydske Sprog: (Fortunatus und fatalis ; Napoleons Tod)

Tydske Smaadigte

Aus den Novellen von Cervantes

Franske Smaadigte

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.

Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Johan Ludvig Heibergs poetiske skrifter (bind 1)


Andre bøger af Johan Ludvig Heiberg
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.