Bag om Klokken ringer elleve
Jens hygger sig på en ambassade i Sydamerika, men kaldes igen helt uventet hjem, hvor han til sin forbavselse bliver afskediget, i modstrid med den oprindelige aftale, som han havde med Udenrigsministeriet. Det viser sig da også, at det i virkeligheden er tanken at sende ham hemmeligt til Kina for at undersøge et forøget omfang af ulovlig våbenhandel og industrispionage.
Det formodes, at den usynlige embedsmandsorganisation ’Kredsen’ er indblandet, og at lederen muligvis er en tidligere udenrigsministeriel kontorchef, som nu mistænkes for at arbejde sammen med den kinesiske efterretningstjeneste. Arbejdet med problemerne medfører overraskende, at Jens bliver gift, men alligevel må til Genève, Istanbul og igen til Kina, hvor han flere gange er i livsfare. Hvad værre er, hans kone indblandes også og bortføres.
Til sidst er politi fra Danmark, Sverige, Kina, Schweiz og Tyrkiet indblandet i sagen, og gode venner bistår også, så mon ikke det alligevel ender rimeligt?
Uddrag af bogen
Da jeg kom op i min suite, ventede der mig en enorm overraskelse. Hele suiten var blevet gennemsøgt, og intet var urørt. Min bagage var spredt ud på gulvet, og noget af tøjet var ligefrem skåret eller klippet i stykker. Sofapuder var skåret op, og flere paneler var forsøgt revet løse. Spejlene var pillet ned og slået i stykker, og alle mine papirer var væk. Der var tydeligvis nogen, der havde søgt efter noget, og de havde intet gjort for at skjule det.
Jeg fór naturligvis ned til receptionen og berettede om sagen, og der kom da også omgående en inspektør og så på roderiet. Han var også temmelig forfærdet og kunne ikke begribe, hvordan nogen kunne være kommet ind.
Om forfatterne
Hanne Munk er cand.mag. og Torben Munk er civilingeniør. Begge har rejst meget, har arbejdet over hele verden og har i den forbindelse skrevet en hel del. Efter pensionering besluttede de at skrive noget sammen, og det er foreløbigt blevet til fem romaner. De bor i idylliske omgivelser på Lolland.
Vis mere