Bag om Knud spillemand
Der er ingen, Rasmus Jørgen fra Toftegården elsker så højt som sine to døtre; den stolte Trine og den livlige Karen. Og der er intet i verden, han hellere vil, end at give dem al den lykke, de fortjener. Men siden de var ganske små, har det været bestemt, at de to døtre fra Toftegård skal have de to sønner fra Daugård. Og både Lars og Jens Dau er vokset op til et par ubehagelige, brutale mænd. Lige meget hjælper det; et løfte er et løfte, og selvom Trine nu i ti år har holdt Lars fra døren, kan hun ikke længere holde Daugården hen. Bryllupsdatoen er fastlagt, og forlovelsesfesten mellem Karen og Jens skal følge kort efter. Men musikanten Knud har forelsket sig i Karen, og sammen med karlen Mads lægger han en vild plan, der skal forhindre både forlovelse og bryllup.
Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Vis mere