dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Kong Salomon og Jørgen Hattemager

Bag om Kong Salomon og Jørgen Hattemager

"Vaudeviller" er en samling af Johan Ludvig Heibergs komiske skue- og syngespil, også kendt som vaudeviller. Indhold: "Kong Salomon og Jørgen Hattemager" "Den otte og tyvende Januar" "Aprilsnarrene eller Intrigen i Skolen" "Recensenten og Dyret" "Et Eventyr i Rosenborg Have" "De Uadskillelige" "Kjøge Huuskors" "De Danske i Paris" "Nei" "Børnevaudeviller" Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711650998
  • Udgivet:
  • 2. Juli 2019
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Kong Salomon og Jørgen Hattemager

"Vaudeviller" er en samling af Johan Ludvig Heibergs komiske skue- og syngespil, også kendt som vaudeviller.
Indhold:
"Kong Salomon og Jørgen Hattemager"
"Den otte og tyvende Januar"
"Aprilsnarrene eller Intrigen i Skolen"
"Recensenten og Dyret"
"Et Eventyr i Rosenborg Have"
"De Uadskillelige"
"Kjøge Huuskors"
"De Danske i Paris"
"Nei"
"Børnevaudeviller"

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.
Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Brugerbedømmelser af Kong Salomon og Jørgen HattemagerFind lignende bøger
Bogen Kong Salomon og Jørgen Hattemager findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.